Te grote schaamlippen kunnen een diversiteit aan klachten teweeg brengen. Zo kunnen vrouwen last krijgen van pijn bij het vrijen, maar ook van hinderlijke en pijnlijke klachten bij het uitvoeren van werk of bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het kan op een punt komen dat vrouwen zelfs de kledingstijl aan moeten passen, omdat het dragen van bepaalde broeken gewoonweg te pijnlijk is door de te grote schaamlippen. Deze klachten kunnen definitief worden weggenomen met een schaamlipcorrectie, ook wel een labiacorrectie genoemd.

Wanneer ontstaan er pijnklachten?

Wanneer we spreken van te grote schaamlippen, dan spreken we eigenlijk van binnenste schaamlippen die in staande positie buiten de labia majora vallen. Omdat de binnenste schaamlippen zeer gevoelig zijn kan een beetje druk, of schurende stof direct tegen deze binnenste labia, al voor pijnklachten zorgen. Dit is erg vervelend. Daarnaast hebben vrouwen niet alleen last van de pijn als gevolg van de te grote schaamlippen, maar ook schaamte en onzekerheid kan een aanzienlijke rol in het dagelijks leven gaan spelen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Als u last heeft van te grote schaamlippen, dan kunt u in onze kliniek een schaamlipverkleining laten uitvoeren. Hierbij is het doel om de binnenste en de buitenste schaamlippen een betere onderlinge verhouding te geven, zodat de binnenste schaamlippen binnen de buitenste schaamlippen vallen in staande positie. Dit neemt de klachten definitief weg. Bij de ingreep wordt een stukje overtollig huid verwijderd en de wond wordt gesloten. De totale ingreep neemt ongeveer een uur in beslag en meer dan een dagbehandeling is niet nodig. Alle schaamlipcorrecties worden bij ons uitgevoerd door een vrouwelijk plastisch chirurgisch team.

Tijdens en na de herstelperiode

Direct na de ingreep aan de te grote schaamlippen heeft u last van pijn van de ingreep en gezwollen schaamlippen. De dag na de ingreep zal de zwelling nog wat toenemen, u kunt wat bloeduitstortingen hebben en enig bloedverlies is ook normaal. Koude kompressen en pijnstillers kunnen uw pijn wat verlichten. In principe duurt het maximaal twee weken om goed te herstellen en uw dagelijks leven weer te hervatten. De littekens zijn enkel zichtbaar wanneer de benen worden gespreid. De gevoeligheid van de binnenste schaamlippen blijft onveranderd. Rond het litteken kan blijvende gevoeligheid ontstaan, echter, dit komt zelden voor. Na de herstelperiode hebben de binnenste schaamlippen in veel gevallen een wat onregelmatig uiterlijk. Echter, dit oogt juist heel natuurlijk.

Een consult aanvragen

Als u last heeft van te grote schaamlippen, dan kunt u een schaamlipcorrectie overwegen. U kunt een afspraak maken voor een consult. Dit doet u door het formulier rechtsboven in te vullen en hierbij aan te geven dat het om een schaamlipcorrectie gaat. De vrouwelijke plastisch chirurg verwelkomt u graag voor een informatief gesprek, waarbij de aandacht uitgaat naar het bespreken van de mogelijkheden, van uw wensen en verwachtingen en uiteraard uw eventuele vragen over de ingreep bij te grote schaamlippen. Het is immers belangrijk dat u volledig achter uw keuze staat. Een consult verplicht u tot niets. U bent van harte welkom. Voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.