Te grote schaamlippen kunnen een diversiteit aan klachten teweegbrengen. Zo kunnen vrouwen last krijgen van pijn bij het vrijen, maar ook van hinderlijke en pijnlijke klachten bij het uitvoeren van werk of bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het overschot van te grote schaamlippen kan ook storend zichtbaar zijn in strakke broeken, sport- en zwemkleding. Deze klachten kunnen definitief worden weggenomen met een schaamlipcorrectie, ook wel een labiacorrectie genoemd.

Wanneer ontstaan er pijnklachten?

Wanneer vrouwen spreken van te grote schaamlippen, dan bedoelen zij vaak de binnenste schaamlippen die in staande positie buiten de labia majora vallen. Omdat de binnenste schaamlippen zeer gevoelig zijn kan een beetje druk, of schurende stof direct tegen deze binnenste labia, al voor pijnklachten zorgen. Dit is erg vervelend. Daarnaast hebben vrouwen niet alleen last van de pijn als gevolg van de te grote schaamlippen, maar ook schaamte en onzekerheid kan een aanzienlijke rol in het dagelijks leven gaan spelen. Bij sommige vrouwen kunnen ook de buitenste schaamlippen vergroot zijn door een overschot aan huid en/of vetweefsel.

Wat kunnen wij voor u doen?

Als u last heeft van te grote schaamlippen, dan kunt u in onze kliniek een schaamlipverkleining laten uitvoeren. Hierbij is het doel om de binnenste en de buitenste schaamlippen een betere onderlinge verhouding te geven. Dit neemt de klachten definitief weg. Bij de ingreep wordt een stukje overtollig huid verwijderd en de wond wordt gesloten. De totale ingreep neemt ongeveer een uur in beslag en meer dan een dagbehandeling is niet nodig. Soms wordt een schaamlipcorrectie uitgevoerd in combinatie met een clitoriskapcorrectie en/of een perineum huidcorrectie. Al deze behandelingen worden bij ons uitgevoerd door een vrouwelijk medisch team.

Tijdens en na de herstelperiode

Direct na de ingreep aan de te grote schaamlippen heeft u last van pijn van de ingreep en gezwollen schaamlippen. De dag na de ingreep zal de zwelling nog wat toenemen, u kunt wat bloeduitstortingen hebben en enig bloedverlies is ook normaal. De eerste 2-3 dagen om ieder uur tenminste 10 minuten koelen kunnen uw pijn en zwelling wat verlichten. In principe duurt het 1-2 weken voordat de meeste klachten voorbij zijn. Fietsen, paardrijden, zwaar lichamelijke arbeid, sporten en vrijen zijn de eerste 6 weken na de ingreep niet mogelijk. De littekens na het verkleinen van de binnenste schaamlippen zijn enkel zichtbaar wanneer de benen worden gespreid. Een schaamlipcorrectie van de buitenste schaamlippen laat een litteken na in de overgang tussen de binnenste en buitenste schaamlippen. De gevoeligheid van de schaamlippen blijft onveranderd. Rond het litteken kan blijvende gevoeligheid ontstaan, echter, dit komt zelden voor. Na de herstelperiode is het uiteindelijke eindresultaat 3-6 maanden na de ingreep zichtbaar.

Een consult aanvragen

Als u last heeft van te grote schaamlippen, dan kunt u een schaamlipcorrectie overwegen. U kunt een afspraak maken voor een consult. Dit doet u door het contactformulier in te vullen of te bellen via 040-295 42 43 en hierbij aan te geven dat het om een schaamlipcorrectie gaat. De vrouwelijke plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog verwelkomt u graag voor een informatief gesprek, waarbij de aandacht uitgaat naar het bespreken van de mogelijkheden, van uw wensen en verwachtingen en uiteraard uw eventuele vragen over de ingreep bij te grote schaamlippen. Het is immers belangrijk dat u volledig achter uw keuze staat. Een consult verplicht u tot niets. U bent van harte welkom. Voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.