Kliniek Veldhoven


Grote schaamlippen


‘Schaamlippen’, het woord zegt het al. Het is iets waar we van oudsher met niemand anders over mochten spreken. Gelukkig veranderen de tijden en zijn onze intiemste delen nu meestal goed bespreekbaar. Behalve als het om grote schaamlippen gaat. Dat is een ongemak waar we liever niet over praten. Daarom blijven veel vrouwen met de ongemakken van schaamlippen die te groot zijn rondlopen. Onnodig, want bij Kliniek Veldhoven kunnen wij u helpen met een schaamlipcorrectie. We vinden het belangrijk om een meerwaarde te kunnen bieden voor uw persoonlijke welbevinden.

Voel u vrij na een schaamlipcorrectie

Heel veel vrouwen hebben grote binnenste schaamlippen, alleen vinden sommige vrouwen de schaamlippen verhoudingsgewijs erg groot of uit verhouding. Zo kan het zijn dat de buitenste schaamlippen minimaal zijn, waardoor de binnenste schaamlippen meer naar buitenkomen. Naast dat zij het ontsierend vinden, ervaren zij hier dikwijls ook ongemak van op de fiets, tijdens het paardrijden of bij geslachtsgemeenschap. Daarbij kan strakke kleding gaan hinderen. Heeft u last van grote binnenste schaamlippen dan kan een schaamlipcorrectie weer de vrijheid geven om te doen wat u wilt.

Een operatie als oplossing voor grote schaamlippen

Een schaamlipcorrectie aan de binnenste of buitenste schaamlippen is een kleine ingreep. Voordat u behandeld wordt aan de grote schaamlippen, bepaalt u samen met de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog hoeveel huid van uw binnenste schaamlippen wordt verwijderd. Hoewel de behandeling zelf vrijwel pijnloos is, kunt u daarna last hebben van gezwollen en pijnlijke schaamlippen. Om de pijn tegen te gaan, kunt u pijnstillers slikken en de eerste 2-3 dagen om elk uur tenminste 10 minuten koelen. De zwelling gaat u zoveel mogelijk tegen door overdag regelmatig op een opgerolde handdoek te zitten. Na 1-2 weken zijn de meeste klachten voorbij. Fietsen, paardrijden, zwaar lichamelijk arbeid en vrijen worden na 6 weken afgeraden. Het eindresultaat is na 3-6 maanden zichtbaar.

Clitoriskapcorrectie

Vaak wordt het verkleinen van de grote schaamlippen uitgebreid met een clitoriskapcorrectie. Bij de clitoriskapcorrectie wordt links en rechts het overtollige huidvelletje dat over de clitoris ligt verwijderd. Het huid- en/of vetweefsel van de clitoriskap kan zo in verhouding met de schaamlippen worden gebracht.

Perineum huidcorrectie

Het perineum is het deel tussen de vagina en de anale opening. De perineumhuid kan samen met de binnenste schaamlippen sterk vergroot zijn. Daarnaast rekt het perineum tijdens de bevalling uit, waardoor er soms ook overtollig huid achterblijft. Het perineum kan sterk gepigmenteerd zijn wat als ontsierend wordt ervaren. Door de perineumhuid in verhouding te brengen met de schaamstreek, kan de hinder die sommige vrouwen hiervan ondervinden worden opgelost. Zij kunnen bijvoorbeeld tijdens intiem contact of het sporten last hebben van de overtollige huid. De perineum huidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep uitgevoerd door onze ervaren cosmetisch gynaecoloog.

Grote schaamlippen

Laat ons u helpen aan kleinere schaamlippen

U ziet het, last hebben van grote schaamlippen is helemaal niet nodig. Ons ervaren medisch team helpt u graag van uw ongemak af. Maak dus een afspraak met ons, zodat wij u alles precies kunnen uitleggen hoe de behandeling verloopt. De behandeling wordt uitgevoerd door ons vrouwelijk plastisch chirurgisch team. Een schaamlipcorrectie is een veelvoorkomende behandeling in onze kliniek. Dus onthoud: u bent niet de enige met grote schaamlippen. Volg dus de vrouwen die u voorgingen om het lichamelijke ongemak op te lossen. Voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

Te grote schaamlippen

Te grote schaamlippen kunnen een diversiteit aan klachten teweegbrengen. Zo kunnen vrouwen last krijgen van pijn bij het vrijen, maar ook van hinderlijke en pijnlijke klachten bij het uitvoeren van werk of bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het overschot van te […]

Meer informatie
 • Klantenbeoordeling
  9.4
 • Vrouwelijk chirurgisch team
 • Plastisch chirurg & cosmetisch gynaecoloog gespecialiseerd in schaamlipcorrecties
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
 • Cosmetisch gynaecoloog is lid van NVOG
 • Laagdrempelig en toegankelijk
Keurmerk
 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
Keurmerk

Klik hier voor de prijzen van de behandeling