Vrouwen kunnen ongemak hebben van de binnenste schaamlippen die relatief groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Het kan pijn en irritatie veroorzaken tijdens dagelijkse activiteiten zoals fietsen of bij sporten als paardrijden, maar ook bij het vrijen of als u een strakke broek draagt. Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in een labia- of schaamlipcorrectie, die wordt uitgevoerd door een vrouwelijk medisch team. Na de ingreep zijn de grote binnenste schaamlippen meer in verhouding met de buitenste schaamlippen, waarmee de oorzaak van de klachten wordt weggehaald.

Grote binnenste schaamlippen in verhouding met buitenste schaamlippen gebracht

De binnenste schaamlippen (labia minora) zijn bij veel vrouwen groter dan de buitenste schaamlippen (labia majora). Als de binnenste schaamlippen echter te ver uitsteken, kunnen er pijnklachten optreden. De grote binnenste schaamlippen kunnen al in de puberteit zijn ontwikkeld of zijn ontstaan na de zwangerschap. Ze kunnen letterlijk in de weg zitten tijdens het fietsen of paardrijden, met drukpijn tot gevolg. Het kan ook schuren bij strakke onderkleding en kleine wondjes veroorzaken. Het teveel aan huid dat niet beschermd ligt tussen de (minder gevoelige) buitenste schaamlippen kan pijnlijk zijn.

Een correctie aan de binnenste schaamlippen is een betrekkelijk eenvoudige behandeling, die veelvuldig wordt uitgevoerd in de toonaangevende Kliniek Veldhoven. U wordt behandeld door een vrouwelijk plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog. In overleg met de specialist wordt de overtollige huid verwijderd, waarna de bloedvaatjes worden dicht gebrand. Zorgvuldig hecht de specialist de wond. De kleine schaamlippen vallen na de labiacorrectie in staande positie normaliter binnen de buitenste schaamlippen. Vaak wordt het verkleinen van de binnenste schaamlippen uitgevoerd met een clitoriskapcorrectie en/of een perineum huidcorrectie.

Behandeling aan de labia minora

De behandeling aan de grote binnenste schaamlippen neemt ongeveer een uur in beslag. U mag na de ingreep direct weer naar huis. Het kan zijn dat uw schaamlippen de eerste paar dagen na de chirurgische behandeling wat gezwollen en pijnlijk zijn. Er kan door de labiacorrectie ook wat bloedverlies optreden. U kunt deze symptomen bestrijden met een pijnstiller en door de eerste 2-3 dagen om elk uur tenminste 10 minuten te koelen. Tevens is het aanbevolen om de eerste dagen zoveel mogelijk op een opgerolde handdoek te gaan zitten. Over het algemeen zijn de klachten na 1-2 weken voorbij. Sporten, vrijen en zwaar lichamelijk arbeid worden de eerste 6 weken afgeraden. Na 3-6 maanden is het eindresultaat zichtbaar.

De binnenste schaamlippen behouden door de huidstructuur en het genezingsproces in vele gevallen een enigszins onregelmatig uiterlijk. Er zijn geen direct zichtbare littekens. Alleen bij het spreiden van de benen zijn de littekens van de schaamlipcorrectie te zien. De schaamlippen behouden na de ingreep meestal hun natuurlijke gevoeligheid.

Een schaamlipcorrectie om ongemak te verhelpen

Heeft u last of ongemak van uw grote binnenste schaamlippen? Of voelt u zich hier onzeker over? Neem dan gerust contact op met Kliniek Veldhoven, dat over het ZKN-keurmerk beschikt. U kunt bellen voor meer informatie naar 040-295 42 43, een mail sturen naar info@kliniekveldhoven.nl of meteen een consult aanvragen via onze website. U kunt al uw wensen, vragen en verwachtingen met onze plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog bespreken. Voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

grote binnenste schaamlippen

Ver uitstekende labia minora

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.