Vrouwen kunnen last of ongemak hebben van binnenste schaamlippen die relatief groter zijn dan de buitenste schaamlippen.Het kan pijn en irritatie veroorzaken tijdens dagelijkse activiteiten als fietsen of bij sporten als paardrijden, maar ook bij het vrijen of als u een strakke broek draagt. Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in een labia- of schaamlipcorrectie, die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd door een vrouwelijk plastische chirurgisch team. Na de poliklinische ingreep zijn de grote binnenste schaamlippen meer in verhouding met de buitenste schaamlippen, waarmee de oorzaak van de klachten wordt weggehaald.

Grote binnenste schaamlippen in verhouding met buitenste schaamlippen gebracht

De binnenste schaamlippen (labia minora) zijn bij vele vrouwen groter dan de buitenste schaamlippen (labia majora). Als de binnenste schaamlippen echter te ver uitsteken, kunnen er pijnklachten optreden. De grote binnenste schaamlippen kunnen al in de puberteit zijn ontwikkeld of zijn ontstaan na de zwangerschap. Ze kunnen letterlijk in de weg zitten tijdens het fietsen of paardrijden, met drukpijn tot gevolg. Het kan ook schuren bij strakke onderkleding en kleine wondjes veroorzaken. De schaamlippen zwellen bij seksuele opwinding met een toegenomen vochtproductie op. Het teveel aan huid dat niet beschermd ligt tussen de (minder gevoelige) buitenste schaamlippen kan pijnlijk zijn. Een correctie aan de binnenste schaamlippen is een betrekkelijk eenvoudige behandeling, die veelvuldig wordt uitgevoerd in de toonaangevende Kliniek Veldhoven. U wordt behandeld door een vrouwelijk plastisch chirurg die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie. Er wordt onder plaatselijke verdoving slechts een geringe hoeveelheid huid van de schaamlippen verwijderd. In overleg met de plastisch chirurg wordt bepaald hoeveel huid er wordt weggehaald, waarna de wond zorgvuldig wordt gesloten. De kleine schaamlippen vallen na de labiacorrectie in staande positie normaliter binnen de buitenste schaamlippen.

Poliklinische behandeling aan de labia minora die meestal hun natuurlijke gevoeligheid behouden

De behandeling aan de grote binnenste schaamlippen vindt poliklinisch plaats en neemt ongeveer een uur in beslag. U mag na de ingreep direct weer naar huis. Het kan zijn dat uw schaamlippen in de eerste paar dagen na de chirurgische behandeling wat gezwollen en pijnlijk zijn. Er kan door de labiacorrectie ook wat bloedverlies optreden. U kunt deze symptomen bestrijden met een koud kompres of met een pijnstiller. Na 6 weken is de wond volledig genezen en kunt u al uw dagelijkse activiteiten weer verrichten. De binnenste schaamlippen behouden door de huidstructuur en het genezingsproces in vele gevallen een enigszins onregelmatig uiterlijk. Er zijn geen direct zichtbare littekens. Alleen bij het spreiden van de benen zijn de littekens van de schaamlipcorrectie te zien. De schaamlippen behouden na de ingreep meestal hun natuurlijke gevoeligheid.

Een schaamlipcorrectie om pijn of ongemak te verhelpen

Heeft u last of ongemak van grote binnenste schaamlippen? Of voelt u zich hier onzeker over? Neem dan gerust contact op met Kliniek Veldhoven, dat over het ZKN-keurmerk beschikt. U kunt bellen voor meer informatie naar 040-295 42 43, een mail sturen naar info@kliniekveldhoven.nl of meteen een consult aanvragen via onze website Kliniekveldhoven.nl. U kunt al uw wensen, vragen en verwachtingen met onze plastisch chirurg bespreken. voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk