Kliniek Veldhoven


Schaamlipcorrectie ervaringen

  1. "Nogmaals geweldig!"
    17 maart, 2019 Geschreven door: Mirthe

    Het is nu 4,5 week na de operatie. Het resultaat is nu al supermooi! In mijn vorige post zei ik dat ik niet kon fietsen, maar na mijn controlegesprek (die twee weken na de operatie plaatsvond) bleek dat ik mocht fietsen als de wondjes dicht waren. Daar was ik natuurlijk hartstikke blij mee, want dan kon ik gewoon makkelijk weer naar school. Als de wondjes dicht zijn, merk je vrij weinig van het feit dat je een operatie hebt gehad. Carnaval was 2,5 week na de operatie en ik kon me eigenlijk ook voluit bewegen. Ze waarschuwden me dat lang staan vervelend kon worden, maar dat viel wel mee. Wat betreft seksueel contact durf ik niet erg veel te zeggen. 2,5 week na de operatie heb ik wel seks gehad, dat deed verschrikkelijk veel pijn, maar dat lag er denk ik aan dat het de eerste keer was. Ik denk dat ik het persoonlijk wel nog zou afraden. Het was bij mij een beetje ''in the moment'' dus ik wilde door, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit een invloed heeft op het resultaat. Je moet zelf even pijlen wat je kan. Nu doet seks niet meer zo veel pijn. Mijn schaamlippen zijn nog wat gevoelig en hard, dat komt doordat littekenweefsel zich vormt. Daarom moet je dagelijks twee keer vijf minuten masseren. Dat is niet erg gemakkelijk (voor mij dan), want ik had er nog hechtingen in zitten. De laatste hechting is pas vier dagen geleden verdwenen, dus wees niet bang als de hechtingen lang blijven zitten, vier weken kan nog in ieder geval. Gisteren zat ik op de fiets en het viel me op dat ik geen pijn of ongemak meer ervoer. Ook viel het me laatst op dat het echt te zien is als ik jeans draag. Ik ben super tevreden over het resultaat. Het is zeker een aanrader! Dankjewel Kliniek Veldhoven!

  2. "Vervolg op Geweldig!"
    19 februari, 2019 Geschreven door: Mirthe

    Ik doe wel heel voorzichtig natuurlijk en het gaat allemaal langzaam, maar uiteindelijk vind je een manier om alles te kunnen doen. Zo weet ik precies wat ik met mijn benen moet doen om te kunnen bukken. Mijn pijn valt heel erg mee, het is vooral als ik sta of lang zit erg pijnlijk. Lopen is dan ook erg fijn, vind ik. Maar dat is mijn ervaring en dat zal bij de meeste vrouwen anders zijn. Tot mijn volgende ervaringspost! Mirthe

  3. "Geweldig!"
    19 februari, 2019 Geschreven door: Mirthe

    Mijn consult vond plaats in december 2018. Ik werd vriendelijk ontvangen, wat natuurlijk hartstikke fijn en geruststellend is. Het gesprek zelf was erg goed, helemaal niet ongemakkelijk. Het begon (geloof ik) met een korte kennismaking en ik gaf uitleg over mijn probleem. Van tevoren heb ik een gezondheidsenquête ingevuld, die toen besproken werd. Toen wilde ze even kijken. Het aan- en uitkleden duurde langer dan het kijken, dat was (letterlijk) binnen drie seconden gebeurd. Toen kreeg ik een PowerPoint te zien, met enkele foto's van voor en na. Dat zag er allemaal veelbelovend uit. Verder werd ik heel goed voorgelicht over eventuele complicaties na de behandeling. Op het verzorgen werd erg de nadruk gelegd, wat natuurlijk hartstikke goed is. Einde gesprek, ik kon bij de balie mijn operatie plannen. De dag van de behandeling (13 februari 2019) werd ik weer netjes ontvangen. Bij de balie moest ik het contract afgeven, betalen en ik kreeg twee brieven met praktische informatie over de nabehandeling etc. Ik werd opgehaald door een aardige mevrouw. Ze bracht me naar een aparte kamer, daar mocht ik me uitkleden. Sieraden en mijn vest moesten ook uit, ik mocht wel een t-shirt aanhouden. Al je spullen mogen in een kluisje. Zij hielp me met het operatiejasje en er moesten foto's gemaakt worden, daarvoor krijg je rubberen handschoenen en dan moet je even met je benen wijd gaan staan en het met je vingers uit elkaar spreiden. Daarna gaf ze me een badjas, slippers en een mooi mutsje dat op een badmuts leek. Toen ging ze even weg om twee paracetamols en een bekertje water te halen. Ik ben absoluut geen held in het slikken van pillen, dus ze brak ze voor mij in vier delen. Ze zorgen er zo goed mogelijk voor dat je je op je gemak voelt. Even checken of de verpleegkundige klaar is en ik mocht mee de operatiekamer in. Ik moest gaan liggen op een stoel met verstelbare beenstukken, mijn benen werden gespreid. Schoonmaken die handel en de prikken voorbereiden etc. Toen kwam de chirurg binnen. Kort daarna konden ze de prikken gaan zetten. De aardige mevrouw had al voorgesteld dat ik haar handen vast mocht houden en daar hield zij zich dan ook aan. Dat geeft een gevoel van vertrouwen en medeleven. Soms vergat ik te ademen en dan zeiden ze: ''Even diep inademen.'' Gelukkig vielen de prikken mee bij mij, maar ik kan me voorstellen dat het bij anderen misschien ontzettend veel pijn doet. Gewoon blijven denken aan waar je het voor doet, de pijn is kort. Na de prikken konden ze beginnen. Eerst het weghalen, dan het dichtbranden van de bloedvaten (mmm... verbrand mensenvlees) en dan nog het hechten. Daarna krijg je een soort ongesteldheidsonderbroek aan met een koelelement erin waar je niks van voelt vanwege de verdoving. De chirurg vroeg vaak of het nog ging met me, waarop ik steeds ''ja'' antwoordde. We hebben de hele tijd gekletst en de tijd vloog voorbij. Daarna werd ik naar een aparte kamer gebracht door de aardige mevrouw, ik kreeg een magazine om te lezen en even later kwam de chirurg nog kijken hoe het met me ging. Het koelelement mocht eruit en ik mocht naar huis. Eerst nog even de eerste controleafspraak plannen, die twee weken later plaatsvindt. Die moet dus nog komen, maar daarna zal ik hier wel weer wat plaatsen. Het is vandaag de maandag na de operatie. Gisteren was de eerste dag dat ik gestopt ben met koelen (wat de eerste drie dagen na de ingreep elk uur maximaal 5 tot 10 minuten moet, of totdat de zwelling weg is). Woensdag was het koelen geen probleem, in eerste instantie voelde ik nog niets door de verdoving. Maar donderdag was vreselijk, het koelen deed gewoon pijn. Vrijdag ook nog, maar minder en zaterdag gelukkig niet meer, maar het bleef onprettig. Ook zit ik sinds gisteren niet meer op een kussen voor tegendruk. Wel spoel ik nog na ieder toiletbezoek, wat moet twee dagen lang na de operatie of totdat de wondjes dicht zijn, dat is bij mij nog niet het geval. Daarnaast geeft het mij een goed gevoel, ik weet zeker dat het goed schoon is dan. De operatie vindt altijd plaats op een woensdag. Ik zit nog op school, maar ben die woensdag, donderdag en vrijdag niet gegaan. Ook heb ik me ziekgemeld voor mijn werk die zondag. Het is belangrijk om rust te nemen. Maar vandaag ging ik weer naar school. Het nadeel van deze ingreep is dat je zes weken niet mag fietsen (of paardrijden). Ik heb het stiekem wel uitgeprobeerd zaterdag, dat ging eigenlijk vrij goed, weinig pijn. Dus ik belde vanochtend de kliniek op om te vragen hoe erg het was als ik ging fietsen. Daar kreeg ik netjes antwoord op. Als ik ging fietsen, is er de kans dat mijn wondjes (verder) opengaan, dat risico wilde ik liever niet lopen, dus ik heb de bus genomen. Ook mag je twee weken lang geen strakke broeken dragen, dat is het enige wat ik droeg en in een joggingbroek naar school vind ik niet echt fijn. Gelukkig kon ik een paar broeken lenen van mijn vriendinnen. Ten slotte mag je twee weken lang niet sporten. Ik kan een heleboel dingen gewoon doen trouwens.

  4. "Uitstekend"
    20 juni, 2018 Geschreven door: Wizzy20p

    Al zolang als ik me echt bewust ben van mijn lichaam zeer ontevreden over mijn schaamstreek. Maakte me erg onzeker. Na vele jaren twijfelen gezien de kosten het toch gedaan en zoveel spijt dat ik dit niet meteen gedaan heb. Super blij mee en nu zeer zelfverzekerd over dat gebied.

  5. "Super tevreden"
    15 december, 2017 Geschreven door: Anoniem

    Het personeel is heel vriendelijk en laten je erg op het gemak voelen. Ook belde ze de dag erna om te vragen of alles in orde was. Ik zou deze kliniek bij iedereen aanraden.

  6. "De operatie verliep goed en het personeel was vriendelijk"
    16 juni, 2016 Geschreven door: Anoniem

    Drie weken geleden heb ik een schaamlipcorrectie laten uitvoeren. Een aantal weken daarvoor ben ik voor een eerste consult bij de kliniek geweest. Dit gesprek verliep heel prettig, waardoor ik de beslissing had genomen de correctie door dr. Derks te laten doen. De operatie verliep heel goed en het personeel was erg vriendelijk.Ik ben ook erg blij met het resultaat tot nu toe! Zeker een aanbeveling

  7. "Het personeel is vriendelijk en stellen je erg op je gemak"
    25 juni, 2015 Geschreven door: Susan

    Gisteren middag heb ik de ingreep gehad. Het personeel is erg vriendelijk en stellen je erg op je gemak. De ingreep zelf duurt niet lang, max 30 minuten, daarna mag je nog even 'relaxen' met een koelelement. Gisteren avond laat pas heel even de pijn ervaren ( een brandend gevoel ) , nadat ik een paracetamol op had was de pijn snel weg. Vandaag verder geen pijn meer en het ziet er nu al mooi uit

  8. "Het is me zo ontzettend meegevallen"
    23 september, 2014 Geschreven door: Anoniem

    Ik heb er 4 jaar over gedaan om de beslissing te nemen mijn schaamlippen te verkleinen. Ik zag er zo tegenop. Nu ben ik 5 maanden verder na de ingreep en het is me zo ontzettend meegevallen. 6 weken geen intimiteit met mijn partner was erger dan de ingreep. Ik ga graag naar de sauna en zorgde er voor dat ik altijd bedekt was. Ik voel me nu zo veel zekerder. Als ik het over moest doen met alles wat ik nu weet zou ik absoluut niet meer twijfelen.

  9. "Een goede Clinic met vriendelijk personeel"
    23 september, 2014 Geschreven door: Anoniem

    Ervaringsverhaal: Mijn ervaring was pech met een operatie schaamlipverkleining. Ik heb twee keer een opertaie moeten ondergaan omdat het hechtdraad los liet bij mij. Waar de artsen niets aan kunnen doen zoiest dat kan iedereen overkomen. Een beetje pech maar echt hele goede vriendelijke artsen en stellen je zeer op je gemak nu zit ik in het genezing proces en het resultaat is echt heel netjes ik zou graag van andere willen weten die dit ook hebben gedaan wat hun ervaring hier mee is. Ik blijf liever zelf anoniem maar echt een goede clinic met goede artsen dat is mijn ervaring. Eventuele op en aanmerkingen: Een goede Clinic met vriendelijk personeel en goed zorgzaam Heeft u tips voor het verbeteren van de gang van zaken bij Kliniek Veldhoven: Alles is goed geen op of aanmerkingen

  10. "Eindelijk in bikini met een vrij en zeker gevoel!"
    15 juni, 2014 Geschreven door: Anoniem

    Na mijn twaalfde jaar begonnen mijn schaamlippen te groeien en waarvan er één bijna 7 cm lang werd. Niet alleen génant, maar lastig met fietsen, zwemmen, sporten, menstruatie etc. Ik was voorbereid op een paar pijnlijke dagen na de ingreep, maar ik heb totaal geen pijn gehad! natuurlijk is het even vervelend, maar een paar weken leggings aan en niet fietsen, dat was het!! Eindelijk een vakantie gehad in bikini met een vrij en zeker gevoel! Heeft u tips voor het verbeteren van de gang van zaken bij Kliniek Veldhoven: Misschien is het een overweging waard om iets verder richting het noorden van ons land praktijk te houden?? Eventuele op en aanmerkingen: Ik heb een zeer positieve ervaring met uw kliniek en ik ga zonodig dan ook zeker bij u terug komen!! Ik vind het een echte aanrader. Groetjes l.

  11. "De behandeling is me voor 100% meegevallen"
    11 mei, 2014 Geschreven door: I.v.d.K

    Eindelijk is het gebeurt. Ik wilde al zo lang dat mijn schaamlippen gecorrigeerd zouden worden. Ik ben bij de kliniek geweest voor een schaamlipcorrectie. De behandeling is me voor 100% meegevallen, ook de verdovingsprikken waren nauwelijks te voelen of pijnlijk te noemen. Het herstel is me de eerste week wel een beetje tegengevallen. Het is wel een schitterend eindresultaat geworden. Ik had het jaren eerder moeten doen, het heeft mij zeer positief veranderd I.v.d.K, 39 jaar.

  12. "Het eindresultaat is fantastisch"
    02 maart, 2014 Geschreven door: Annemiek

    De ingreep op zich was erg comfortabel. Net zo als de zorg van arts en assistentes. Helaas heb ik achteraf veel pijn en ongemak gehad. Ik kon te allen tijde bij de kliniek terecht met vragen en kreeg dan steeds goede en geruststellende adviezen. Het eindresultaat is fantastisch, ik ben zeer tevreden. [rev_slider alias="review-labia-annemiek"]

  13. "Je kunt er na de behandeling altijd terecht voor vragen"
    12 februari, 2014 Geschreven door: Anoniem

    Ik heb de behandeling bij Kliniek Veldhoven als zeer goed ervaren. Vriendelijk personeel en je kunt er na de behandeling altijd terecht voor vragen etc. Je wordt niet telefonisch afgewimpeld, maar willen je graag zien zodat ze de wond kunnen bekijken. [rev_slider alias="review-labia-anoniem"]

  14. "Dit is het beste wat me is overkomen"
    03 februari, 2014 Geschreven door: Anoniem

    Ik schijf mijn ervaring over de schaamlipcorrectie op omdat het een complex onderwerp is. Ik had er "enorme" last van met vrijen, bepaalde kleren en geestelijk was het een complex verhaal aan het worden, etc. Nu ben ik bij Kliniek Veldhoven geweest en dit is het beste wat me is overkomen. Een week voor mijn afspraak bij hun ben ik naar de huisarts geweest. Hier heel mijn verhaal gedaan, met mijn benen in de beugels enz. Ik dacht dat ik zo een verwijskaart zou krijgen. Zegt de huisarts dat de verzekering dit helemaal niet meer betaald! Ik zakte door de grond heen en kon wel huilen. Daarna dus de intake gehad bij hun en dat verliep een stuk prettiger. Je krijgt echt uitleg. Natuurlijk moet er ook gekeken worden. Uiteindelijk viel de schaamlipcorrectie zelf heel erg mee. Je moet natuurlijk wel door een bepaalde gêne heen. Nu enkele maanden verder heb ik er helemaal geen last meer van. Leuk bij komend voordeel dat het ook nog eens mooier is geworden!

  15. "De ingreep zelf is me heel erg meegevallen"
    19 januari, 2012 Geschreven door: Anoniem

    Jaren geleden was er al de wens om een schaamlipcorrectie te ondergaan. Na twee bevallingen heb ik dan toch de stap genomen om naar Kliniek Veldhoven in Veldhoven te gaan. Het ontvangst en de voorlichting waren allemaal heel vriendelijk. Personeel was kundig en de begeleiding tijdens de operatie was ook prima. De ingreep zelf is me heel erg meegevallen. De dagen na de operatie had ik een behoorlijke zwelling waardoor ik het zeker een week rustig aan heb moeten doen. De genezing heeft wat langer geduurd als verwacht door een infectie van een klein deel van de wond, waarvoor ik ook weer goede en kundige begeleiding kreeg van het personeel. Maar ik ben super tevreden met het eindresultaat.

  16. "Als ik er weer voor zou staan zou ik het zo weer laten doen"
    19 november, 2011 Geschreven door: Anoniem

    Het heeft jaren geduurd voordat ik de stap heb genomen om de correctie uit te laten voeren. Toen ik er eenmaal aan toe was en contact heb gehad met Kliniek Veldhoven was ik eigenlijk meteen over mijn angst heen. Het kwam allemaal heel vertrouwd over. De ingreep is me erg meegevallen. Het enige wat een beetje pijlijk was, waren de verdovingsspuiten. Daarna voelde ik niets. Toen de verdoving was uitgewerkt, was alleen het zitten een beetje vervelend. Maar je vindt snel een houding zodat je er weinig van voelt. Het nabloeden viel ook erg mee. Het was na een paar dagen al zo goed als niets meer. Mijn ervaring is dat het veel mee is gevallen. Als ik er weer voor zou staan zou ik het zo weer laten doen.

Lees de schaamlipcorrectie ervaringen van anderen

Vrouwen met grote binnenste of buitenste schaamlippen kunnen hier in het dagelijks leven veel hinder van ondervinden. U kunt last hebben van pijn bij het fietsen, sporten als paardrijden en turnen, bij het dragen van strakke broeken én tijdens het vrijen. De lange binnenste schaamlippen kunnen tevens gevoelens van onzekerheid en schaamte oproepen.
Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in een schaamlipverkleining en de behandeling wordt enkel door een vrouwelijk medisch team uitgevoerd onder leiding van een plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog. De ervaren specialist verwijdert onder plaatselijke verdoving of algehele verdoving het huidoverschot van de binnenste of buitenste schaamlippen. Met een correctie van de schaamlippen kan de oorzaak van de klachten worden weggenomen, zodat u zich niet beperkt hoeft te voelen in het verrichten van uw dagelijkse activiteiten. De behandeling kent een hoge cliënttevredenheid, zoals blijkt uit de schaamlipcorrectie ervaringen op deze pagina.

De labiacorrectie ervaringen spreken voor zich

Het verkleinen van de binnenste of buitenste schaamlippen is een betrekkelijk eenvoudige en veelvoorkomende ingreep, die onder plaatselijke verdoving of algehele verdoving wordt uitgevoerd. De behandeling duurt ongeveer een uur. De plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog bepaalt hoeveel overtollige huid van de binnenste of buitenste schaamlippen kan worden verwijderd. In de meeste gevallen betreft het in staande positie uithangende deel. Het huidoverschot wordt met een stift afgetekend en vervolgens tijdens de plastisch chirurgische ingreep weggenomen. De bloedvaatjes worden dicht gebrand en de wond wordt gehecht met oplosbare hechtingen. Uw schaamlippen zullen na de operatie gezwollen zijn en er kan licht bloedverlies optreden. Door het behandelde gebied te koelen kan dit voor verlichting zorgen. Een schaamlipverkleining kan eventueel uitgebreid worden met een clitoriskapcorrectie en/of een perineum huidcorrectie.

Aan een schaamlipverkleining van de binnenste schaamlippen houdt u geen duidelijk zichtbare littekens over. Het litteken kan bij het spreiden van de benen zichtbaar zijn. De binnenste schaamlippen behouden in veel gevallen door de huidstructuur en het genezingsproces een enigszins onregelmatig uiterlijk. Bij het verkleinen van de buitenste schaamlippen valt het litteken weg in de overgang tussen de schaamlippen. De natuurlijke gevoeligheid van de schaamlippen blijft in principe na de ingreep intact. Wilt u weten wat anderen vinden van het resultaat na de behandeling? Lees op deze pagina hun schaamlipcorrectie ervaringen.

Zelfstandige kliniek met ZKN-keurmerk en hoge cliënttevredenheid

Kliniek Veldhoven beschikt over een deskundig en ervaren medisch team. De zelfstandige privékliniek heeft het ZKN-keurmerk, dat kwaliteit van zorg en nazorg garandeert.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een schaamlipcorrectie in Kliniek Veldhoven? U kunt ons bellen met al uw vragen (040 – 295 42 43), een e-mail sturen (info@kliniekveldhoven.nl) of direct een consult aanvragen zonder verdere verplichten. Hiervoor kunt u gebruikmaken van het formulier op onze website. Met een schaamlipverkleining kunnen de oorzaken van uw klachten worden weggenomen.