Afstaande oren of ‘flaporen‘ zijn geen zeldzaam verschijnsel, het komt ongeveer bij 1 op de 20 mensen voor. Normaal gesproken hebben afstaande oren geen nadelige invloed op de hoorfunctie, maar de zichtbaarheid is altijd groot en het is vaak een reden voor grappen en plagerijen. Dat kan zo ver gaan dat het aanleiding geeft tot sociale of psychische problemen. Dan is het goed te weten dat een flaporen operatie deze ‘schoonheidsfout’ vaak kan verhelpen.

Het probleem en de oplossing

Flaporen zijn meestal aangeboren en ze zijn het gevolg van een afwijking in het kraakbeenskelet van de oorschelp. Afhankelijk van de oorschelp is de mate van afstaan van de oren meer of minder duidelijk zichtbaar. Bij een overontwikkelde oorschelp is er vaak sprake van volledig afstaande oren. Bij de flaporen operatie (otoplastie) herstelt de chirurg de vorm van het kraakbeenskelet. Dit gebeurt via een klein sneetje in de achterzijde van het oor. Een operatie hoeft slechts eenmalig plaats te vinden. De tijdsduur van een oorcorrectie is circa 1 ½ uur. Daarna wordt een speciaal drukverband om het hoofd aangelegd. Dit is bedoeld om de oren in de juiste positie te houden na deze kleine ingreep. Een uur later kan de cliënt dan alweer richting huis. Gedurende 2 dagen heeft u een drukverband om het hoofd, waarna u een week lang dag en nacht de haarband draagt. Daarna draagt u nog 5 weken alleen s’nachts de haarband. Het is aan te bevelen zoveel mogelijk zware inspanningen of sporten te vermijden. Na twee weken komt u op de controleafspraak. Vervolgens behoeft het alleen nog tijdens de nachtrust te worden gedragen gedurende een aantal weken. In het algemeen hebben patiënten direct na de behandeling een korte periode last van pijn. Hiervoor wordt pijnstilling voorgeschreven.

Het belang van een ZKN kliniek voor het uitvoeren van een flaporen operatie

Een oorcorrectie is een relatief kleine ingreep die zelden leidt tot complicaties of bijwerkingen, maar ook bij deze operatie bestaat een kleine kans op infectie of nabloeding. Kies daarom voor een kliniek met ervaren artsen zoals de onze. Door een hecht team van chirurgen die vaak al jarenlang voor ons werken, worden jaarlijks ongeveer 2000 mensen geholpen op het gebied van plastische chirurgie. Het is voor ons van belang dat u een snelle en persoonlijke behandeling krijgt. De nazorg is een belangrijk aspect en op dat gebied zal ons team ook duidelijk maken dat u op de eerste plaats komt. Wat de kwaliteit betreft kunnen wij borgen op het ZKN keurmerk. Hiervoor wordt de kliniek regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke specialisten. Tenslotte kunnen ingrepen zoals een oorcorrectie een grote bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van onze cliënten.

Indien het voorgaande u heeft doen besluiten de stap naar onze kliniek te gaan zetten, neem dan gerust contact op voor een consult. Dit gesprek verplicht u tot niets en u kunt al uw vragen kwijt bij een plastisch chirurg. Dit gesprek kan via het contactformulier worden aangevraagd of bel naar 040 – 295 42 43. Voor een prijsoverzicht zie oorcorrectie prijs.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Laagdrempelig en toegankelijk
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.