Flapoorcorrectie

Met een flapoorcorrectie uw uiterlijk en zelfvertrouwen verbeteren

Vele volwassenen lijden onder het hebben van flaporen. Hierover wordt gesproken als de buitenste rand van het oor meer dan 2 centimeter van het hoofd steekt. Afstaande oren hebben geen negatief effect op het gehoor, maar wordt wel als hinderlijk of esthetisch onaantrekkelijk ervaren. Met een flapoorcorrectie kunt u de stand van uw oren in natuurlijke lijn met het hoofd laten brengen. Kliniek Veldhoven is hierin gespecialiseerd en beschikt over een team van ervaren medisch specialisten, artsen en verpleegkundigen. Jaarlijks maken ruim 2.000 cliënten naar volle tevredenheid gebruik van onze uiteenlopende diensten, waarmee ze hun uiterlijk verbeteren en zelfvertrouwen vergroten.

flapoorcorrectie

De plastisch chirurg maakt een kleine incisie aan de achterkant van de oorschelp tussen de oorschelp en uw hoofd.

Flapoorcorrectie

De plastisch chirurg plaats het kraakbeen in de gewenste stand en verwijdert eventueel overtollig kraakbeen en/of huid.

Afstaande oren kunnen met een oorcorrectie worden gecorrigeerd. De aanpassing van de flaporen vindt plaats onder plaatselijke verdoving en is goed te verdoven. De chirurg maakt een kleine incisie aan de achterkant van de oorschelp en brengt vervolgens het kraakbeen in een natuurlijke vorm. De ingreep duurt gemiddeld circa anderhalf uur, maar de exacte tijdsduur is afhankelijk van de stand van de oren.

Een flapoorcorrectie geeft een blijvend en natuurlijk resultaat

Een flapoorcorrectie kan gepaard gaan met een lichte zwelling ter plaatse van de gehechte wond. Deze zwelling wordt beperkt met een bandage die bovendien de gecorrigeerde oren in de goede stand houdt. De behandeling is poliklinisch. U mag, onder begeleiding, direct na de behandeling weer naar huis. De eerste weken na de behandeling mag u geen grote inspanningen verrichten, om het herstel te bespoedigen. Vermijd tillen, bukken en sporten en zorg ervoor dat uw hoofd tijdens het slapen hoger ligt dan uw romp. De bandage mag na twee weken worden verwijderd. Ons medisch team geeft u daarbij alle informatie en instructies over de juiste nazorg .

Heeft u last van flaporen? Neem dan contact op met de specialisten van Kliniek Veldhoven die allen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). U kunt telefonisch om meer informatie vragen (040 – 295 42 43) of langskomen in onze kliniek voor een consult. U kunt dan met een plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen bespreken en uitleg en advies krijgen over de flapoorcorrectie. Voor een prijsoverzicht zie oorcorrectie prijs.

FAQ Flapoorcorrectie

Voor wie is een oorcorrectie geschikt?

Iedereen die emotionele hinder of problemen heeft met aangeboren afstaande oren is een geschikte kandidaat voor een oorcorrectie. Soms komt het ook voor dat men een dissymmetrie heeft tussen beide oren.

Wanneer is het definitieve resultaat te beoordelen?

De eerste dagen na de behandeling is er nog veel zwelling rondom de oren. Toch ziet men dan in principe al duidelijk resultaat. Het definitieve resultaat is op zijn vroegst na een maand zichtbaar.

Vanaf welke leeftijd kan men de oren laten corrigeren?

Dit kan in principe vanaf 4 à 5 jarige leeftijd, omdat de oren vanaf deze leeftijd niet meer groeien. Wel wordt een oorcorrectie bij kinderen alleen in een ziekenhuis uitgevoerd onder volledige narcose.

Is het een pijnlijke ingreep?

De ingreep is vrijwel pijnloos dankzij de plaatselijke verdoving. De cliënt kan wel een lichte druk voelen aan de oren. De eerste dagen na de ingreep kunnen de oren pijnlijk aanvoelen door de zwelling. Na enkele weken zijn de oren nog wat gevoelig, vooral bij aanraken. Dit neemt geleidelijk aan af

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Anoniem
  De behandeling is voor mij 100% meegevallen! Als ik dit geweten had, dan had ik het veel eerder laten doen. Ik ben zo ontzettend blij met mijn 'nieuwe oren', ze zien er echt fantastisch mooi uit en heb nu eindelijk mijn haren lekker kort, iets wat al jaren een grote wens voor mij was. iedereen mag nu mijn oren zien! Ik ben er hartstikke trots op! Heel erg bedankt voor dit prachtige resultaat!! Mede dankzij jullie zal ik op 24 september een stralende bruid zijn!! Mevr. I. Schellekens
  23-09-2014 Lees de volledige review
 • Anoniem
  Afgelopen zomer heb ik mijn beide oren laten corrigeren bij de kliniek in Veldhoven. Ik had hier al eerder over gedacht maar nooit de stap gezet, tot een kennis vertelde over haar ervaring bij Aesthetic Beauty Clinic's. Dit trok me echt over de streep! Ik heb toen ook meteen een afspraak gemaakt voor een consult en daarna was ik nog meer overtuigd en kon een week later al terecht voor de ingreep. De ingreep viel me alles mee, de verdovingsspuiten zouden wat pijnlijk zijn maar ik voelde er bijna niets van. Tijdens de ingreep werd alles goed uitgelegd en was…
  23-09-2014 Lees de volledige review
Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

0 van max. 400 karakters