Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie biedt een oplossing voor verslapte onderoogleden of wallen. Het zijn tekenen van veroudering van uw gezicht, die met een relatief veilige ingreep kunnen worden tegengegaan. Bij het ouder worden kunnen de ‘steunbandjes’ verslappen. Dit houdt normaliter de vetpockets rond de ogen op hun plaats. De vetuitstulping rond de ogen uit zich in een vermoeide blik en een zwaar gevoel rond de oogleden. Dit is voor veel mensen een doorn in het oog. Een onderooglidcorrectie is de beste remedie. De wallen of verslapte onderoogleden worden bij deze vorm van ooglidcorrectie verwijderd. Met als resultaat dat u er weer jonger en stralender uitziet.Een onderooglidcorrectie wordt regelmatig gecombineerd met een bovenooglidcorrectie of voorhoofdslift.


Een dankbare ingreep met een mooi resultaat

Een onderooglidcorrectie is een vaak uitgevoerde behandeling met een direct resultaat. De plastisch chirurg neemt onder lokale verdoving via een kleine snede onder de wimperrand een stripje overtollig huid weg. De incisie valt vlak onder de wimperrand en laat nauwelijks een zichtbaar litteken achter. Indien nodig, worden gelijk de vetpockets aangepast. Soms wordt het vet niet weggehaald, maar opnieuw verdeeld in de groef tussen neus en ogen. Zo voorkomen we dat de ogen na verloop van tijd ‘hol’ worden. In geval uw onderooglid dusdanig uitgezakt en verslapt is, kan de reguliere behandeling worden gecombineerd met een canthopexie ofwel een spierverstevigende techniek.

Met een onderooglidcorrectie er jonger en stralender uitzien

De correctie van het onderooglid duurt gemiddeld circa één tot anderhalf uur. De snede en hechting worden in een natuurlijke huidplooi uitgevoerd. Hierdoor is deze na volledige genezing nagenoeg onzichtbaar. Er kan na de behandeling zwelling en blauwheid optreden. Na een week verwijderen we de hechtingen en kunt u er vanuit gaan dat u ongeveer 1 á 2 weken niet representatief bent. Het duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden voor er gesproken kan worden van een definitief eindresultaat.

Overweegt u een onderooglidcorrectie? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven via het contactformulier of bel 040-295 42 43. In een persoonlijk consult kunt u uw wensen bespreken en krijgt u informatie over de behandeltechniek, het te verwachten resultaat en de ooglidcorrectie kosten.

ooglidcorrectie

Vrijblijvend consult aanvragen

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

FAQ Onderooglidcorrectie

Zijn er na een onderooglidcorrectie littekens zichtbaar?

Aangezien het litteken aan de bovenoogleden in de natuurlijke plooi komt te liggen is dit vrijwel onzichtbaar. Het litteken aan de onderoogleden ligt net onder de wimperrand, meestal iets doorlopend in een kraaienpootje naar opzij. Op termijn zijn ook deze littekens nauwelijks meer zichtbaar.

Kan ik mijn wallen laten verwijderen door een plastisch chirurg?

Donkere kringen onder de ogen kunnen veroorzaakt worden door een teveel aan pigment in de huid of een dunne, ‘transparante’ huid. En heeft u ’s ochtends dikke wallen en is het s‘ avonds wegtrokken dan duidt dit vaak op vocht onder uw oogleden. Dit zijn geen goede indicaties voor een onderooglidcorrectie. Indien u last heeft van huidoverschot en/of vetwallen kan een correctie aan de onderoogleden deze problemen wel verhelpen.

Onderooglidcorrectie: hoe lang duurt het herstel?

De ogen worden minimaal 3 dagen gekoeld met een coldpack of diepvrieserwtjes in een zakje. Gedurende de eerste week dient u erop te letten dat u niet teveel tilt, bukt of sjouwt. 2 Weken na de behandeling mag u het sporten weer op gaan bouwen. Zorg tevens dat u beschikt over een bril, gezien u de eerste 4 weken geen lenzen mag dragen. Verder gebruikt u 6 maanden na een onderooglidcorrectie een zonnebrand SPF 50.

Kan de plastisch chirurg oogrimpels verwijderen door een correctie aan de oogleden?

Onder oogrimpels verstaat men de rimpels aan de zijkant van de ogen (kraaienpootjes). De zogenoemde kraaienpootjes kunnen door een cosmetisch arts met een injectables behandeling worden verholpen.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • "Zelfs de prijs was heel goed, gezien het perfecte resultaat"
  14 april, 2015 Geschreven door: Anoniem

  Een paar jaar geleden heb ik een bovenooglidcorrectie ondergaan in het ziekenhuis. Ik kreeg dit toen volledig vergoed en een oogarts heeft de ingreep uitgevoerd naar volle tevredenheid. Later bleek dat mijn onderoogleden steeds meer gingen hangen en ik had altijd grote wallen onder mijn ogen. Via jullie internetsite kwam ik bij jullie terecht.Ik had er meteen een goed gevoel bij en besloot een afspraak te maken. Ik werd bij het eerste gesprek bijzonder vriendelijk en gastvrij ontvangen en dat gaf voor mij het gevoel dat ik op het juiste adres was aanbeland. Ook werd heel duidelijk uitgelegd hoe de procedure was en wat men ging doen. Op de dag van de ingreep werd ik weer heel hartelijk ontvangen evenals mijn man die meegekomen was. De dokter was ook heel aardig en zelfs de verdoving, die je best wel voelt, viel mee. De ingreep ging heel ontspannen en ik voelde me zelf ook heel ontspannen, mede doordat de dokter en zijn assistent zo ontzettend aardig waren, waardoor je je meteen op je gemak voelde. Van de operatie zelf heb ik niets gevoeld. Na de ingreep werden mijn man en ik nog getrakteerd op een lekkere lunch en mochten daarna naar huis. De volgende dag zag ik al meteen dat het heel goed gelukt was. Na een paar dagen had ik al helemaal geen last meer en werd het steeds mooier. Al het overtollige vel was verwijderd en ik heb zelfs geen enkel litteken meer. Het is nu 5 maanden geleden en er is niets meer te zien. Het is gewoon prachtig geworden en ik ben er dolgelukkig mee dat ik dit bij jullie heb laten doen. De dokter was ook heel tevreden bij de nacontrole over het resultaat. Mocht ik in de toekomst weer ergens een correctie willen, dan laat ik dat zeker ook weer bij jullie doen. Zelfs de prijs was heel goed, gezien het perfecte resultaat.

 • "Al bij al, toch tevreden"
  24 september, 2014 Geschreven door: Cristina

  Heel vriendelijk personeel, de arts legt van te voren duidelijk uit wat je mag verwachten, waar er problemen kunnen zitten, ik zelf heb een onderooglid correctie laten doen. Wat mij stoorde aan mijn onder ogen is volledig verweidert, het ziet er beter uit als dat wat de arts vermelde wat het resultaat zou worden, wel heb ik er iets anders voor terug gekregen waar ik minder blij mee bent. maar al bij al, toch tevreden. [rev_slider alias="review-oog-cristina"]

Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

Wat te doen tegen wallen

Bij de interactie tussen mensen richt de aandacht zich in eerste instantie veelal op de ogen. Die zijn daarmee misschien wel de belangrijkste delen van het gezicht in de omgang met elkaar. Helaas is de frisse oogopslag van uw jonge […]

Meer informatie

Wallen onder ogen

Zeggen mensen wel eens tegen u dat u er vermoeid uitziet? Niemand wil er vermoeid uitzien. Zeker wanneer u helemaal niet moe bent. Allicht ziet u er vermoeid uit omdat u wallen onder de ogen heeft. Mocht u daar last […]

Meer informatie

Wallen verwijderen

Niemand ziet er graag moe uit. Toch heeft u er allicht wel eens mee te maken dat mensen zeggen dat u er moe uitziet. Als u er toch moe uitziet wanneer u zich eigenlijk gewoon fit voelt, dan heeft u […]

Meer informatie

Wallen wegwerken

Niemand is helemaal vrij van wallen, maar de een heeft er meer last van dan de ander. Door wallen krijgt u al snel een vermoeid uiterlijk, iets wat niemand graag wilt. Met een kleine operatieve ingreep kan hier iets aan gedaan worden.

Meer informatie
 • Klantenbeoordeling
  9.4
 • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Plastisch chirurg gespecialiseerd in ooglidcorrectie
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
Keurmerk