Weer een frisse blik na een ooglidcorrectie

Waarom een bovenooglidcorrectie?

Heeft u last van overhangende oogleden? Zegt uw omgeving dat u er moe uitziet, ook wanneer u goed geslapen heeft? Een bovenooglidcorrectie geeft u weer de jonge, frisse en energieke uitstraling van weleer. Iedere huid wordt slapper met het verstrijken van de tijd, dus ook de huid boven de oogleden. Wanneer het bindweefsel zijn elasticiteit verliest, kan de huid boven de ogen gaan hangen. Dit zorgt voor een vermoeide en verouderde uitstraling. Bij een correctie aan de oogleden wordt het overtollige weefsel (huid en eventueel vet) weggehaald, zodat u weer een open blik krijgt. Dit zorgt direct voor een jongere en frisse uitstraling. Een bovenooglidcorrectie wordt regelmatig gecombineerd met een onderooglidcorrectie of voorhoofdslift.

De behandeling

Een bovenooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en neemt circa één uur in beslag. Na de behandeling mag u direct weer naar huis, op voorwaarde dat u wordt begeleid. Denkt u over een bovenooglidcorrectie? Bij Kliniek Veldhoven bent u in deskundige handen. Al onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie). Voor een prijsoverzicht zie ooglidcorrectie kosten.

ooglidcorrectie

Vrijblijvend consult aanvragen

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

FAQ Bovenooglidcorrectie

Wanneer kom ik voor een bovenooglidcorrectie in aanmerking?

Door ouderdom wordt de huid rondom de oogleden slapper en dunner, maar ook aanleg kan hierbij een rol spelen. Hierdoor kan bij de bovenoogleden een huidoverschot ontstaan. Bij de bovenoogleden wordt huidoverschot zichtbaar door het overhangen van de huid. De huid kan zelfs over de wimpers heen gaan hangen waardoor het kijken wordt bemoeilijkt.

Ik heb last van vermoeide oogleden, kan een bovenooglidcorrectie een oplossing zijn?

Wanneer de vermoeidheid wordt veroorzaakt door overhangende oogleden kan een bovenooglidcorrectie een uitkomst bieden.

Is de ingreep pijnlijk?

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is nagenoeg pijnloos. De eerste dagen na de behandeling kunnen de bovenoogleden gevoelig zijn en kan men een drukkend gevoel ervaren. Na een ooglidcorrectie kunnen de behandelde oogleden vooral tijdens de eerste week dik, blauw en gezwollen zijn.

Zijn er na de behandeling littekens zichtbaar?

Aangezien het litteken aan de bovenoogleden in de natuurlijke plooi komt te liggen is dit vrijwel onzichtbaar.

Welke complicaties zijn er verbonden aan de ingreep?

Na een bovenooglidcorrectie komt het soms voor dat het bloedverlies meer is dan normaal. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel wat langer voordat de oogleden er weer mooi uitzien. Een kleine kans bestaat dat de bovenoogleden na de behandeling niet geheel symmetrisch zijn. In dit geval kan een correctieve behandeling uitkomst bieden. Door littekenreactie kan het ooglid wat gaan trekken. Ook kunt u last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

U dient rekening te houden met een prijsindicatie vanaf € 795,-.

Bovenooglidcorrectie: hoe lang duurt het herstel?

De eerste dagen dient u het behandelde gebied goed te koelen om zwelling tegen te gaan. De eerste week mag u niet teveel bukken, tillen of sjouwen. Intensief sporten kunt u twee weken na de behandeling weer oppakken. Gedurende 4 weken mag u uit hygiënisch oogpunt geen lenzen dragen. Ook beschermt u 6 maanden het behandelde gebied met zonnebrand SPF 50 tegen de zon.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • "Geweldig deskundig en ontspannend geholpen"
  12 december, 2017 Geschreven door: Yvonne

  Gister een bovenooglidcorrectie ondergaan bij Drs. Koeijers, Ik werd super ontvangen en op mijn gemak gesteld door de receptioniste. Eigenlijk was ik nauwelijks nerveus heb me overgegeven aan het deskundige team. Thuis al twee weken arnica geslikt en een hoge dosering vitamine c. De operatie stelde echt weinig voor, zowel de verdoving als ingreep heb ik zelfs een beetje ontspannend ervaren door het gezellige gesprek wat we hadden. Na de operatie even lekker gekoeld met een kopje thee en op naar huis, waar ik me de eerste dagen overgeef aan de behandeling veel rust in plan, koel en arnicazalf onder de oogleden smeer, want die extra tip kreeg ik van Dr. Koeijers mee. Natuurlijk is het gezwollen en verkleurd maar dat hoort er gewoon allemaal bij en het wordt iedere dag mooier en beter. Ik raad echt iedereen deze kundige kliniek met goede plastisch chirurgen(wat mij de doorslag heeft gegeven) aan. Nu volgende week de hechtingen eruit en op naar volledig herstel.

 • "Ik ben uiterst tevreden over de ingreep en nabehandeling"
  18 december, 2016 Geschreven door: Heidy

  Mijn ervaring kunt u lezen via een artikel in de Telegraaf. Ik ben uiterst tevreden over de ingreep en nabehandeling. Een aanrader. https://vrouw.nl/artikel/verhalen-achter-het-nieuws/37847/heidy-49-liet-aan-zichzelf-sleutelen-en-ze-is-er-trots-op

Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?