Weer een frisse blik na een ooglidcorrectie

Waarom een bovenooglidcorrectie?

Heeft u last van overhangende oogleden? Zegt uw omgeving dat u er moe uitziet, ook wanneer u goed geslapen heeft? Een bovenooglidcorrectie geeft u weer de jonge, frisse en energieke uitstraling van weleer. Iedere huid wordt slapper met het verstrijken van de tijd, dus ook de huid boven de oogleden. Wanneer het bindweefsel zijn elasticiteit verliest, kan de huid boven de ogen gaan hangen. Dit zorgt voor een vermoeide en verouderde uitstraling. Bij een correctie aan de oogleden wordt het overtollige weefsel (huid en eventueel vet) weggehaald, zodat u weer een open blik krijgt. Dit zorgt direct voor een jongere en frisse uitstraling. Een bovenooglidcorrectie wordt regelmatig gecombineerd met een onderooglidcorrectie of voorhoofdslift.

De behandeling

Bovenooglidcorrecties vinden soms ook plaats op medische indicatie: wanneer iemand dusdanig laaghangende oogleden heeft dat het zicht hierdoor ernstig wordt belemmerd, is een bovenooglidcorrectie noodzakelijk. Een bovenooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en neemt circa één uur in beslag. Na de behandeling mag u direct weer naar huis, op voorwaarde dat u wordt begeleid. Denkt u over een bovenooglidcorrectie? Bij Kliniek Veldhoven bent u in deskundige handen. Al onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie). Voor een prijsoverzicht zie ooglidcorrectie kosten.

ooglidcorrectie

Vrijblijvend consult aanvragen

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

FAQ Bovenooglidcorrectie

Wanneer kom ik voor een bovenooglidcorrectie in aanmerking?

Door ouderdom wordt de huid rondom de oogleden slapper en dunner, maar ook aanleg kan hierbij een rol spelen. Hierdoor kan bij de bovenoogleden een huidoverschot ontstaan. Bij de bovenoogleden wordt huidoverschot zichtbaar door het overhangen van de huid. De huid kan zelfs over de wimpers heen gaan hangen waardoor het kijken wordt bemoeilijkt.

Ik heb last van vermoeide oogleden, kan een bovenooglidcorrectie een oplossing zijn?

Wanneer de vermoeidheid wordt veroorzaakt door overhangende oogleden kan een bovenooglidcorrectie een uitkomst bieden.

Is de ingreep pijnlijk?

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is nagenoeg pijnloos. De eerste dagen na de behandeling kunnen de bovenoogleden gevoelig zijn en kan men een drukkend gevoel ervaren. Na een ooglidcorrectie kunnen de behandelde oogleden vooral tijdens de eerste week dik, blauw en gezwollen zijn.

Zijn er na de behandeling littekens zichtbaar?

Aangezien het litteken aan de bovenoogleden in de natuurlijke plooi komt te liggen is dit vrijwel onzichtbaar.

Welke complicaties zijn er verbonden aan de ingreep?

Na een bovenooglidcorrectie komt het soms voor dat het bloedverlies meer is dan normaal. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel wat langer voordat de oogleden er weer mooi uitzien. Een kleine kans bestaat dat de bovenoogleden na de behandeling niet geheel symmetrisch zijn. In dit geval kan een correctieve behandeling uitkomst bieden. Door littekenreactie kan het ooglid wat gaan trekken. Ook kunt u last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

U dient rekening te houden met een prijsindicatie vanaf € 795,-.

Bovenooglidcorrectie: hoe lang duurt het herstel?

De eerste dagen dient u het behandelde gebied goed te koelen om zwelling tegen te gaan. De eerste week mag u niet teveel bukken, tillen of sjouwen. Intensief sporten kunt u twee weken na de behandeling weer oppakken. Gedurende 4 weken mag u uit hygiënisch oogpunt geen lenzen dragen. Ook beschermt u 6 maanden het behandelde gebied met zonnebrand SPF 50 tegen de zon.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • Heidy
  Mijn ervaring kunt u lezen via een artikel in de Telegraaf. Ik ben uiterst tevreden over de ingreep en nabehandeling. Een aanrader. https://vrouw.nl/artikel/verhalen-achter-het-nieuws/37847/heidy-49-liet-aan-zichzelf-sleutelen-en-ze-is-er-trots-op
  18-12-2016 Lees de volledige review
 • Anoniem
  Al jaren stond ik bij het in de spiegel kijken mijn oogleden zelf te 'liften'. Uiteindelijk heb ik dan eindelijk de stap naar een ooglidcorrectie genomen en wat ben ik tevreden met het resultaat. Nu denk ik alleen maar 'dat had ik veel eerder moeten laten doen'. Kliniek Veldhoven heeft mij met een persoonlijke service en duidelijke informatie goed bijgestaan in het maken van deze keuze!
  05-12-2016 Lees de volledige review
Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

0 van max. 400 karakters