Wanneer we ouder worden, wordt onze huid slapper en verliest het zijn elasticiteit. Er kan hierdoor een huidoverschot ontstaan bij de bovenoogleden; we spreken dan van overhangende oogleden. Overhangende bovenoogleden kunnen u om meerdere redenen in de weg zitten in het dagelijks leven. Zo geven hangende oogleden u vaak een vermoeide blik. Wanneer de huid van de bovenoogleden extreem slap is geworden, is het zelfs mogelijk dat uw zicht belemmerd wordt met vermoeide ogen of hoofdpijn tot gevolg.


Heeft u last van uw overhangende bovenoogleden? Dan kunt u overwegen om een bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. Hierbij wordt een strookje huid weggesneden en eventueel vet verwijderd. Het is niet ongebruikelijk om een bovenooglidcorrectie te combineren met een wenkbrauwlift, voorhoofdslift of onderooglidcorrectie. Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht voor een ooglidcorrectie die wordt uitgevoerd door een deskundige plastisch chirurg die is aangesloten bij het NVPC.

Waarom uw oogleden liften?

Ouder worden gaat gepaard met ouderdomsverschijnselen die voor mensen soms moeilijk te aanvaarden zijn. Met name omdat we vaak tot op hoge leeftijd nog een actief leven leiden. Hangende oogleden kunnen in dat geval zorgen voor veel ontevredenheid over het uiterlijk. U voelt zich jong en vitaal, maar uw gezicht straalt iets anders uit. Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht om uw boven- en/of onderoogleden te liften. Na de bovenooglidcorrectie en/of onderooglidcorrectie kan er een frisser en uitgeruste blik worden bereikt.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt er een strookje huid weggenomen middels een kleine incisie en vervolgens wordt de snede gehecht. Soms is er ook sprake van een vetophoping die het probleem verergert. In dat geval zal de plastisch chirurg het overtollige vet verwijderen alvorens de hechting te plaatsen. De hechting wordt nauwkeurig in de arcadeboog geplaatst en loopt eventueel door in een kraaienpootje of lachrimpeltje voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Het litteken zal na het herstel van de huid nauwelijks meer zichtbaar zijn. De behandeling kan gecombineerd worden met het verwijderen van wallen onder de ogen en het liften van de wenkbrauwen met een wenkbrauwlift of voorhoofdslift.

Boven- en onderoogleden

Door veroudering wordt niet alleen de huid van de bovenoogleden slapper. Het probleem kan ook ontstaan bij de onderoogleden. Wanneer de huid van de onderoogleden slapper worden, ontstaan er wallen. Onder de ogen bevinden zich drie vetpockets die daardoor kunnen verzakken en een vetophoping veroorzaken. In dit geval zal de plastisch chirurg het teveel aan vet verwijderen of eventueel verplaatsen om ‘holle ogen’ te behandelen. Het herverdelen van het vetweefsel onder de onderoogleden staat ook wel bekend als de Hamra-techniek.

Ooglidcorrectie in combinatie met wenkbrauwlift of voorhoofdslift

Sommige mensen hebben niet alleen last van hangende bovenoogleden, maar tevens van verzakte wenkbrauwen. Wanneer de wenkbrauwen en de huid van het voorhoofd hun elasticiteit verliezen dan kan de wenkbrauw in een positie komen te staan die onder het bot van de bovenste oogkasrand is gelegen (afb.2). Het betreft het afzakkende eindpunt van de wenkbrauw of de gehele wenkbrauw die een huidplooi op het bovenste ooglid veroorzaken. Is de wenkbrauw bij u gaan hangen dan bent u wellicht gebaat bij een bovenooglidcorrectie gecombineerd met een Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift of Laterale wenkbrauwlift. Bij een Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift of Laterale wenkbrauwlift wenkbrauwlift kunnen uw wenkbrauwen weer verder boven uw ogen komen te staan. Het litteken na een Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift wordt voor het grootste gedeelte gecamoufleerd door het haar.Bovenooglidcorrectie met pexie

Soms kan een bovenooglidcorrectie in combinatie met een interne wenkbrauwlift (browpexie) ook een mogelijkheid zijn. Daarbij wordt de wenkbrauw, via de incisie die nodig is voor de bovenooglidcorrectie, op de gewenste hoogte met enkele hechtingen vastgezet aan het botvlies. De plastisch chirurg hangt de wenkbrauw als het ware op waardoor de lift optreedt. Het litteken bevindt zich enkel in de arcadeboog en loopt eventueel door in een kraaienpootje of lachrimpeltje voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

Is de behandeling pijnlijk of risicovol?

Oogleden liften wordt bij Kliniek Veldhoven uitgevoerd onder een plaatselijke verdoving. Dat betekent dat u tijdens de ingreep bij bewustzijn bent. Op het moment dat de verdoving is uitgewerkt, zult u waarschijnlijk merken dat de bovenoogleden nog gevoelig zijn en een drukkend gevoel is niet ongewoon. Er ontstaan veelal blauwe plekken en zwellingen, maar deze verdwijnen in de meeste gevallen weer na een week. Door de ogen na de behandeling te koelen kan de zwelling afnemen. Elke medische behandeling brengt risico’s met zich mee. In een persoonlijk consult met de behandelend plastisch chirurg wordt u verteld of de behandeling voor u bijzondere risico’s met zich meebrengt.

Hoe lang duurt het herstel na een bovenooglidcorrectie?

De eerste dagen na de behandeling is het mogelijk dat u last heeft van zwellingen en blauwe plekken. Het is daarom raadzaam om het behandelde gebied gedurende deze periode goed te koelen. Of u daarna weer aan het werk kunt, hangt sterk af van uw baan. Heeft u een baan waarbij u moet bukken, tillen of sjouwen, dan moet u rekening houden met een herstelperiode van twee weken. Ook intensief sporten wordt ten zeerste afgeraden in de eerste twee weken. Als u lenzen draagt, is het noodzakelijk om deze vier weken lang niet te gebruiken. Verder dient u het behandelde gebied gedurende 6 maanden te beschermen met zonnebrand SPF50 of een zonnebril.

Na een wenkbrauwlift of voorhoofdslift is het tevens belangrijk dat u gedurende de eerste vier weken niet sport, niet in de zon of onder de zonnebank gaat en geen gebruik maakt van warmtebronnen (sauna of bad). Tevens mag u uw haren in de eerste week niet wassen.


bovenooglidcorrectie


Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling van uw bovenoogleden kan nadat eventuele zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen zichtbaar zijn. Het eindresultaat is pas na 6 maanden goed te beoordelen. Uw ogen kunnen minder zwaar aanvoelen waardoor u minder snel last heeft van vermoeide ogen. Als u uw onderoogleden laat liften, duurt het langer voordat het eindresultaat zichtbaar is. Na 9 tot 12 maanden kunnen uw wallen verminderd zijn.

Ooglidcorrectie enkel door plastisch chirurg

Een ooglidcorrectie wordt bij Kliniek Veldhoven enkel uitgevoerd door een plastisch chirurg. Deze chirurgen hebben een jarenlange opleiding genoten tot het specialisme plastische chirurgie in tegenstelling tot cosmetisch artsen en huisartsen. Op het internet vindt u huisartsen en klinieken die de behandeling door deze basisartsen laten uitvoeren. Zoek daarom bij voorbaat een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties en een gedegen ervaring hebben. Hierdoor weet u dat u door een gekwalificeerd specialist behandeld zult worden.

Bovenooglidcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Heeft u last van hangende bovenoogleden die u een vermoeide blik geven of zelfs uw zicht beperken? Dan kunt u overwegen om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren door een plastisch chirurg van Kliniek Veldhoven. Wij beschikken over een ervaren team van plastisch chirurgen gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties. Onze kliniek is uitgerust met de modernste instrumenten en onze plastisch chirurgen werken volgens de laatste technieken op het gebied van plastische chirurgie.

De plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en Kliniek Veldhoven is in het bezit van het ZKN-keurmerk. Wij bieden iedereen die geïnteresseerd is eerst een persoonlijk consult aan zonder verdere verplichtingen waarbij we uitgebreid ingaan op uw motieven en wensen. Wilt u een boven- en/of onderooglidcorrectie om hangende oogleden of wallen te behandelen? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven via het online contactformulier of telefoonnummer 040 295 42 43.

FAQ Bovenooglidcorrectie

Wanneer kom ik voor een bovenooglidcorrectie in aanmerking?

Door ouderdom wordt de huid rondom de oogleden slapper en dunner, maar ook aanleg kan hierbij een rol spelen. Hierdoor kan bij de bovenoogleden een huidoverschot ontstaan. Bij de bovenoogleden wordt huidoverschot zichtbaar door het overhangen van de huid. De huid kan zelfs over de wimpers heen gaan hangen waardoor het kijken wordt bemoeilijkt.

Door ouderdom wordt de huid rondom de oogleden slapper en dunner, maar ook aanleg kan hierbij een rol spelen. Hierdoor kan bij de bovenoogleden een huidoverschot ontstaan. Bij de bovenoogleden wordt huidoverschot zichtbaar door het overhangen van de huid. De huid kan zelfs over de wimpers heen gaan hangen waardoor het kijken wordt bemoeilijkt.

Ik heb last van vermoeide oogleden, kan een bovenooglidcorrectie een oplossing zijn?

Wanneer de vermoeidheid wordt veroorzaakt door overhangende oogleden kan een bovenooglidcorrectie een uitkomst bieden.

Wanneer de vermoeidheid wordt veroorzaakt door overhangende oogleden kan een bovenooglidcorrectie een uitkomst bieden.

Is de ingreep pijnlijk?

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is nagenoeg pijnloos. De eerste dagen na de behandeling kunnen de bovenoogleden gevoelig zijn en kan men een drukkend gevoel ervaren. Na een ooglidcorrectie kunnen de behandelde oogleden vooral tijdens de eerste week dik, blauw en gezwollen zijn.

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is nagenoeg pijnloos. De eerste dagen na de behandeling kunnen de bovenoogleden gevoelig zijn en kan men een drukkend gevoel ervaren. Na een ooglidcorrectie kunnen de behandelde oogleden vooral tijdens de eerste week dik, blauw en gezwollen zijn.

Zijn er na de behandeling littekens zichtbaar?

Aangezien het litteken aan de bovenoogleden in de natuurlijke plooi komt te liggen is dit vrijwel onzichtbaar.

Aangezien het litteken aan de bovenoogleden in de natuurlijke plooi komt te liggen is dit vrijwel onzichtbaar.

Welke complicaties zijn er verbonden aan de ingreep?

Na een bovenooglidcorrectie komt het soms voor dat het bloedverlies meer is dan normaal. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel wat langer voordat de oogleden er weer mooi uitzien. Een kleine kans bestaat dat de bovenoogleden na de behandeling niet geheel symmetrisch zijn. In dit geval kan een correctieve behandeling uitkomst bieden. Door littekenreactie kan het ooglid wat gaan trekken. Ook kunt u last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf.

Na een bovenooglidcorrectie komt het soms voor dat het bloedverlies meer is dan normaal. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel wat langer voordat de oogleden er weer mooi uitzien. Een kleine kans bestaat dat de bovenoogleden na de behandeling niet geheel symmetrisch zijn. In dit geval kan een correctieve behandeling uitkomst bieden. Door littekenreactie kan het ooglid wat gaan trekken. Ook kunt u last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Zie het prijsoverzicht op onze website.

Zie het prijsoverzicht op onze website.

Bovenooglidcorrectie: hoe lang duurt het herstel?

De eerste dagen dient u het behandelde gebied goed te koelen om zwelling tegen te gaan. De eerste week mag u niet teveel bukken, tillen of sjouwen. Intensief sporten kunt u twee weken na de behandeling weer oppakken. Gedurende 4 weken mag u uit hygiënisch oogpunt geen lenzen dragen. Ook beschermt u 6 maanden het behandelde gebied met zonnebrand SPF 50 tegen de zon.

De eerste dagen dient u het behandelde gebied goed te koelen om zwelling tegen te gaan. De eerste week mag u niet teveel bukken, tillen of sjouwen. Intensief sporten kunt u twee weken na de behandeling weer oppakken. Gedurende 4 weken mag u uit hygiënisch oogpunt geen lenzen dragen. Ook beschermt u 6 maanden het behandelde gebied met zonnebrand SPF 50 tegen de zon.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • "Goede behandeling voor een redelijke prijs."
  16 mei, 2021 Geschreven door: Lisette. W

  Met het eerste consult had ik al meteen een goed gevoel, zeker bij de chirurg die mij zou helpen. op de dag van de operatie vond ik het toch wel spannend maar dat werd meteen weggenomen door het team wat mij hielp door mij af te leiden door te vragen over mijn werk etc. Toen ik wat voelde ( geen pijn maar eeen trekkerig gevoel)) hebben ze bij verdoofd wat ik fijn vond. De volgende dag nog 2x paracetamol en daarna niets aan pijnstilling. Door het koelen bijna geen blauwe ogen wel wat zwellingen maar dat hoort erbij. Nu is het 2weken geleden en het is al bijna niet meer zichtbaar ook de littekens niet. Ik zou het zo weer doen als het nodig is.

 • "Goede zorg"
  27 maart, 2018 Geschreven door: Ellie

  Twee weken geleden een bovenooglidcorrectie ondergaan. Het ontvangst was fijn , geen ziekenhuis gevoel.De zingende dokter Koeijders was ook erg attent. De eerste week erg dikke en blauwe ogen gehad. .Na dat de hechtingen er uitgehaald waren ( wat niets voorstelde) ging het snel . Morgen twee eken geleden en het blauwe en dikke is al voor een groot gedeelte weg. Alles bij elkaar valt het reuze mee en hopelijk met een goed resultaat. .

Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?