Kliniek Veldhoven


Ooglidcorrectie


Heeft u last van een vermoeid gezicht door hangende oogleden of wallen? Is het opmaken van uw oogleden moeilijk door de overtollige huid of lijkt u ouder dan u eigenlijk bent? Een ooglidcorrectie kan u weer een energieke, frisse en uitgeruste uitstraling geven.

De mogelijkheden voor een ooglidcorrectie

Er zijn twee verschillende soorten ooglidcorrecties, namelijk: een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Bij een bovenooglidcorrectie verwijdert de plastisch chirurg het teveel aan huid en vetweefsel van de bovenste oogleden. Voor de onderooglidcorrectie zijn er meerdere technieken mogelijk. De plastisch chirurg kan daarbij kiezen voor huidresectie, huidresectie met aanpassen van de vetpockets, een ooglidspierverstrakking of de Hamra techniek. Verder kunnen ooglidcorrecties onder plaatselijke of algehele narcose worden uitgevoerd.

Ooglidcorrectie van de bovenoogleden – correctie bovenooglid

Bij een bovenooglidcorrectie kan de plastisch chirurg de oogleden liften door het overschot aan huid en eventueel vetweefsel weg te nemen. De incisie die hiervoor nodig is, wordt nauwkeurig in de arcadeboog geplaatst. Zodoende zal het litteken niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Ooglidcorrectie

Soms bent u gebaat bij een wenkbrauwlift gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Wanneer de wenkbrauwen en de huid van het voorhoofd hun elasticiteit verliezen, kunnen de wenkbrauwen zich onder de botranden van de oogkassen bevinden. Dit veroorzaakt een huidplooi op de bovenoogleden, waardoor een wenkbrauwlift wenselijk kan zijn.Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

U komt in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie als het ooglid nauwelijks of niet meer zichtbaar is. U merkt dat de oogleden zwaarder voelen en in rust lager hangen. Het meer energie kost om uw ogen helemaal open te houden en u vaker last heeft van vermoeide ogen. Daarnaast dient u voldoende huidoverschot te hebben om weg te halen. Als u een indicatie heeft voor een ooglidcorrectie dan geeft de plastisch chirurg dit tijdens een consult aan.

Lees ook: ooglidcorrectie waar laten doen en bij wie? 

Ooglidcorrectie van de onderoogleden – correctie wallen

Een goed uitgevoerde onderooglidcorrectie vereist gespecialiseerde technieken om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen. Welke techniek het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Soms kiest de plastisch chirurg ervoor om meerdere technieken te combineren.

Huidresectie

Volstaat enkel het verwijderen van een overschot aan huid dan brengt de plastisch chirurg een incisie aan net onder de wimperrand en verwijdert een klein reepje huid. Vervolgens wordt de wond gehecht, waarbij de huid onder het oog weer strakker wordt getrokken.

onderooglidcorrectie met huidresectie

Huidresectie en aanpassen vetpockets

Onder het oog kan zich ook uitpuilend vet bevinden, waarvan het overtollige vetweefsel middels een incisie net onder de wimperrand kan worden verwijderd. Zo nodig wordt ook een klein reepje huid weggehaald.

Transconjunctivaal

Als er uitsluitend een kleine hoeveelheid vet moet worden weggehaald en de huid nog strak en elastisch is, kan dit via de transconjunctivale incisie. De plastisch chirurg maakt de incisie aan de binnenkant van het ooglid om enkel het vet te corrigeren. Zo voorkomt hij een litteken aan de buitenkant en beperkt het de kans dat het spiertje rond het oog niet wordt geraakt. Tijdens deze ooglidcorrectie wordt een beschermende contactlens op het oog geplaatst.

Ooglidcorrectie via transconjunctivale incisie

Hamra techniek voor ooglidcorrectie

Bij deze methode kiest de plastisch chirurg voor de herverdeling van vet in plaats van verwijdering. Er is te veel vet in de onderoogleden, terwijl de traangootjes of de groef tussen onderooglid en de wang te diep zijn door vetverlies. Door het overschot aan vet te herverdelen, krijgt u een mooiere overgang.

hamra techniek voor ooglidcorrectie

Huidresectie met ooglidspierverstrakking

De plastisch chirurg kan ook de voorkeur geven aan een ooglidspierverstrakking. Hierbij wordt de oogkringspier gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, waardoor het ooglid weer een goede ondersteuning krijgt om nieuwe wallen te voorkomen.

onderooglidcorrectie met laterale canthopexie

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

U komt in aanmerking voor een onderooglidcorrectie als uw wallen gedurende de dag zichtbaar zijn en er zich overtollig huid onder uw ogen bevindt. Door de wallen ziet u er vermoeid of ouder uit. De plastisch chirurg kan tijdens een consult beoordelen of u een indicatie heeft voor het ondergaan van een ooglidcorrectie.

Herstel na een ooglidcorrectie – na de ooglidcorrectie

De herstelperiode na een ooglidcorrectie verloopt voor iedereen anders. Hieronder vindt u een indicatie van de herstelperiode, zodat u weet wat u kunt verwachten na de behandeling. Door de adviezen op te volgen, draagt u bij aan het uiteindelijke resultaat.

Tot 3 dagen na de behandeling

De eerste dagen na de ooglidcorrectie neemt de zwelling rondom de ogen toe. Door de ogen regelmatig te koelen kan u het ongemak verminderen. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat lichamelijke inspanning of bukken de zwelling verergeren. Slaap ook niet helemaal plat de eerste nachten, maar een klein beetje omhoog bijvoorbeeld met een extra kussen. Zorg dat de wond de eerste week niet nat wordt en voor een mooie littekengenezing is het belangrijk het litteken niet bloot te stellen aan zonlicht. U mag ongeveer 4 weken na een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie weer contactlenzen dragen.

Herstel ooglidcorrectie na 3 tot 7 dagen

Na ongeveer een week zijn de zwelling en blauwe verkleuring meestal verdwenen. U kunt dan ook weer make-up gebruiken. Aan het einde van deze periode komt u op controle bij de kliniek om de hechtingen en de pleisters te verwijderen en het verloop van het herstel tot dusver te bespreken. Meestal na een week kunt u weer aan het werk.

Het resultaat

In het algemeen geldt dat het herstel na een onderooglidcorrectie meer tijd in beslag neemt dan een bovenooglidcorrectie. Toch duurt gemiddeld de herstelperiode van de ooglidcorrectie ongeveer 1 tot 2 weken en na ongeveer 2 maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Het herstel van het litteken duurt langer, minimaal 6 maanden. De incisies worden door de plastisch chirurg in de natuurlijke plooien gemaakt, zodat de littekens na de operatie minder opvallen en naderhand nauwelijks zichtbaar zijn. De transconjunctivale incisie bevindt zich aan de binnenkant van de ogen, waardoor deze niet waar te nemen is.

Meest voorkomende complicaties en bijwerkingen

Evenals bij alle andere chirurgische ingrepen kunnen ook bij een ooglidcorrectie een aantal bijwerkingen en complicaties voorkomen. Om de kans op complicaties te verkleinen bespreken we tijdens het consult uw medische geschiedenis, allergieën en medicijngebruik.

U kunt een goed herstel bevorderen door (tijdelijk) te stoppen met roken en alcohol. Tevens is het mogelijk dat u de eerste dagen na de behandeling de ogen niet helemaal gesloten krijgt of last krijgt van een wat trekkend ooglid. Ook kunt u hinder ondervinden van gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophopingen rond de ogen.

Ooglidcorrectie door plastisch chirurg, cosmetisch arts, oogarts of huisarts?

Bij Kliniek Veldhoven wordt een ooglidcorrectie enkel uitgevoerd door een plastisch chirurg. Om als plastisch chirurg te mogen werken, wordt eerst een 6-jarige opleiding tot basisarts gevolgd, waarna hij/zij de 6-jarige opleiding tot plastisch chirurg volgt. Een huisarts daarentegen heeft een opleiding tot basisarts en een 3-jarige specialisatie tot huisarts afgerond. Een huisarts heeft een brede medische kennis van allerlei ziektebeelden, waarbij zij niet exceptioneel zijn opgeleid in ooglidchirurgie.

Daarnaast bestaat er dikwijls de verwarring tussen de titel ‘Plastisch Chirurg’ en de term cosmetisch arts. Iedere basisarts mag zich cosmetisch arts noemen en heeft enkel de 6 jaar durende opleiding tot basisarts voltooid en géén opleiding tot plastische chirurgie afgerond. De cosmetisch arts bij Kliniek Veldhoven draagt de beschermde titel ‘cosmetisch arts KNMG’, waarmee hij zich onderscheidt ten opzichte van onvoldoende opgeleide cosmetisch artsen, door o.a. de officiële tweejarige opleiding tot cosmetisch arts, aantoonbare werkervaring én bekwaamheid. De kerntaak van de cosmetisch arts KNMG zijn injectable behandelingen.

Tot slot heeft de oogarts de opleiding tot basisarts en een 5-jarige specialisatie tot oogarts afgerond. Kenmerkend voor een oogarts is dat hij zich voornamelijk richt tot het behandelen van oogziekten en slechts deels tot de omliggende delen als de oogleden. Zij zijn in het bijzonder opgeleid in niet-operatieve behandelingen en voeren qua operaties vooral staaroperaties en operaties ter behandeling van netvliesloslating uit. Slechts enkele oogartsen zijn operatief in staat ook ooglidchirurgie te verrichten. De operatief ingestelde oogartsen noemen zich ook wel oogchirurg.

Kortom, de plastisch chirurg legt zich tijdens zijn studie én loopbaan toe op cosmetische chirurgische operaties. Het is zeer de vraag of de andere specialisten dezelfde kennis en vaardigheden van een ooglidcorrectie hebben als een plastisch chirurg.

Voorbereiding op de behandeling

Een goede voorbereiding op de behandeling vraagt niet alleen een goede voorbereiding van de specialist en het medisch team, maar ook van de client. Het herstel heeft invloed op u, uw omgeving en op uw activiteiten. Om de operatie goed te laten verlopen, start u thuis al met de voorbereidingen op de operatie. Met de informatie over een goede voorbereiding op uw operatie kunt u bijdragen aan een goed verloop van de behandeling. Zo weet u wat u moet doen en laten om de ooglidcorrectie behandeling veilig te laten verlopen.

Ooglidcorrectie consult

Kan een ooglidcorrectie u het gewenste resultaat brengen en bent u benieuwd naar de ooglidcorrectie kosten? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Tijdens dit gesprek bespreekt één van onze ervaren plastisch chirurgen de mogelijkheden met u. Dit persoonlijk consult is puur informatief, u zit nergens aan vast. Zo kunt u in alle rust en goed geïnformeerd uw keuze maken.

FAQ Ooglidcorrectie

Wanneer heb ik een ooglidcorrectie nodig?

Indien u last heeft van een sombere, boze blik door steeds verder zakkende oogleden of een vermoeide oogopslag kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn. Soms wordt het zicht naar het plafond of van opzij belemmerd wanneer u ontspannen rechtuit kijkt. De bovenoogleden kunnen een diagonaal of horizontaal hangend aspect hebben. Ook kan het voorkomen dat u gebaat bent bij een ooglidcorrectie als de overmatige huidplooien op de oogkas van de oogleden drukken, waarbij de overtollig huidplooien niet direct waarneembaar zijn.

Indien u last heeft van een sombere, boze blik door steeds verder zakkende oogleden of een vermoeide oogopslag kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn. Soms wordt het zicht naar het plafond of van opzij belemmerd wanneer u ontspannen rechtuit kijkt. De bovenoogleden kunnen een diagonaal of horizontaal hangend aspect hebben. Ook kan het voorkomen dat u gebaat bent bij een ooglidcorrectie als de overmatige huidplooien op de oogkas van de oogleden drukken, waarbij de overtollig huidplooien niet direct waarneembaar zijn.

Wat is het verloop en de duur van de operatie?

In de meeste gevallen kan een ooglidcorrectie vrij snel worden uitgevoerd. De ingreep geschiedt onder dagopname en vaak kunt u na een uur al weer huiswaarts keren. Bij een correctie van het bovenste ooglid wordt er een kleine incisie gemaakt in de huid boven het oog en wordt de overtollige weefsel verwijderd. Bij een correctie van het onderste ooglid wordt er een incisie vlak onder de wimper gemaakt. Ook dan wordt het overtollige weefsel verwijderd.

In de meeste gevallen kan een ooglidcorrectie vrij snel worden uitgevoerd. De ingreep geschiedt onder dagopname en vaak kunt u na een uur al weer huiswaarts keren. Bij een correctie van het bovenste ooglid wordt er een kleine incisie gemaakt in de huid boven het oog en wordt de overtollige weefsel verwijderd. Bij een correctie van het onderste ooglid wordt er een incisie vlak onder de wimper gemaakt. Ook dan wordt het overtollige weefsel verwijderd.

Wanneer mag je make-up aanbrengen na een ooglidcorrectie?

Na 3 weken wanneer de wondjes volledig gesloten zijn en er geen korstjes meer zichtbaar zijn, mag u in principe make-up aanbrengen op of rond uw ogen.

Na 3 weken wanneer de wondjes volledig gesloten zijn en er geen korstjes meer zichtbaar zijn, mag u in principe make-up aanbrengen op of rond uw ogen.

Wanneer kan ik weer lenzen dragen?

4 Weken na de behandeling mag u weer lenzen dragen en dient u te starten met nieuwe lenzen om uiterste hygiëne te betrachten.

4 Weken na de behandeling mag u weer lenzen dragen en dient u te starten met nieuwe lenzen om uiterste hygiëne te betrachten.

Is het resultaat van een ooglidcorrectie blijvend?

Hoewel u lang plezier kunt hebben van een correctie aan uw oogleden, is het resultaat uiteindelijk niet blijvend. U wordt immers ouder en uw huid veroudert ook. Een goede verzorging van uw huid en van uzelf is dus van belang. Bij een gezonde levensstijl is het resultaat van de ingreep gemiddeld zo'n 12 tot 15 jaar zichtbaar.

Hoewel u lang plezier kunt hebben van een correctie aan uw oogleden, is het resultaat uiteindelijk niet blijvend. U wordt immers ouder en uw huid veroudert ook. Een goede verzorging van uw huid en van uzelf is dus van belang. Bij een gezonde levensstijl is het resultaat van de ingreep gemiddeld zo'n 12 tot 15 jaar zichtbaar.

Mag ik douchen na een ooglidcorrectie?

De dag na de behandeling dient u de ogen met een zachte straal onder de douche te spoelen. U mag dan uiteraard ook de haren wassen. De pleistertjes die op uw oogleden zitten zijn tegen water bestand. U kunt de pleistertjes droogdeppen.

De dag na de behandeling dient u de ogen met een zachte straal onder de douche te spoelen. U mag dan uiteraard ook de haren wassen. De pleistertjes die op uw oogleden zitten zijn tegen water bestand. U kunt de pleistertjes droogdeppen.

Kunnen er complicaties optreden?

Bij iedere chirurgische ingreep kunnen er complicaties optreden, dus ook bij een correctie van een ooglid. Eén van de meest voorkomende complicaties zijn bloedingen. Deze stoppen echter vaak spontaan. Het is wel uitermate van belang dat u zich de eerste dagen na de ingreep niet te veel inspant. Doordat de huid rondom de incisie gespannen is kan een te zware belasting ervoor zorgen dat de littekens open springen. Ook kunnen er zwellingen optreden, maar ook die verdwijnen vaak weer spontaan. Is dit niet het geval of treden er andere complicaties op dan is het raadzaam contact op te nemen.

Bij iedere chirurgische ingreep kunnen er complicaties optreden, dus ook bij een correctie van een ooglid. Eén van de meest voorkomende complicaties zijn bloedingen. Deze stoppen echter vaak spontaan. Het is wel uitermate van belang dat u zich de eerste dagen na de ingreep niet te veel inspant. Doordat de huid rondom de incisie gespannen is kan een te zware belasting ervoor zorgen dat de littekens open springen. Ook kunnen er zwellingen optreden, maar ook die verdwijnen vaak weer spontaan. Is dit niet het geval of treden er andere complicaties op dan is het raadzaam contact op te nemen.

Mag ik sporten na een ooglidcorrectie?

Na twee weken mag u weer sporten en dient u er rekening mee te houden dat u de eerste week, niet teveel bukt, tilt of sjouwt.

Na twee weken mag u weer sporten en dient u er rekening mee te houden dat u de eerste week, niet teveel bukt, tilt of sjouwt.

Hoe lang moet ik koelen na een ooglidcorrectie?

Op de dag van de behandeling dient u elk uur ongeveer 5 á 10 minuten het behandelde gebied te koelen. De volgende 2 dagen is het zinvol dat u nog doorgaat met koelen. De oogleden kunt u koelen met een coldpack of een zakje diepvries doperwten. Zorg dat u tussen het zakje met diepvrieserwten en het behandelde gebied altijd een gaasje of zakdoek plaatst.

Op de dag van de behandeling dient u elk uur ongeveer 5 á 10 minuten het behandelde gebied te koelen. De volgende 2 dagen is het zinvol dat u nog doorgaat met koelen. De oogleden kunt u koelen met een coldpack of een zakje diepvries doperwten. Zorg dat u tussen het zakje met diepvrieserwten en het behandelde gebied altijd een gaasje of zakdoek plaatst.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd?

De hechtingen verwijderen na een ooglidcorrectie gebeurt in principe 1 week na de ingreep in onze kliniek. Indien u een onderooglidcorrectie met canthopexie heeft ondergaan, zal de oplosbare hechting van de canthopexie na ca. 4-5 maanden zal oplossen.

De hechtingen verwijderen na een ooglidcorrectie gebeurt in principe 1 week na de ingreep in onze kliniek. Indien u een onderooglidcorrectie met canthopexie heeft ondergaan, zal de oplosbare hechting van de canthopexie na ca. 4-5 maanden zal oplossen.

Ooglidcorrectie: hoe lang duurt het herstel?

De eerste week mag u niet teveel bukken, tillen of sjouwen en twee weken niet intensief sporten. Deze periode heeft het behandelde gebied minimaal nodig om te herstellen. Een bovenooglidcorrectie zal doorgaans iets sneller genezen dan een onderooglidcorrectie. Gedurende 6 maanden dient u de oogleden te beschermen tegen de zon met zonnebrand SPF 50.

De eerste week mag u niet teveel bukken, tillen of sjouwen en twee weken niet intensief sporten. Deze periode heeft het behandelde gebied minimaal nodig om te herstellen. Een bovenooglidcorrectie zal doorgaans iets sneller genezen dan een onderooglidcorrectie. Gedurende 6 maanden dient u de oogleden te beschermen tegen de zon met zonnebrand SPF 50.

Hoe duur is een ooglidcorrectie?

De prijs van een boven- en onderooglidcorrectie vindt u in het prijzenoverzicht op onze website.

De prijs van een boven- en onderooglidcorrectie vindt u in het prijzenoverzicht op onze website.

Zie ik een litteken na een ooglidcorrectie?

Het litteken van een bovenooglidcorrectie valt precies in de oogplooi en voor een onderooglidcorrectie geldt dat incisie vlak onder de wimpers wordt aangebracht. De littekens zullen enige tijd rood blijven en uiteindelijk vervagen tot, dunne, bijna onzichtbare lijntjes. 3 Weken na de ooglidcorrectie mogen de littekens gemasseerd worden met een littekencrème om het litteken soepel te houden.

Wanneer littekens door de zon verbranden kan er hyperpigmentatie ontstaan. U dient daarom het behandelde gebied gedurende 6 maanden te beschermen met een zonnebrand SFP 50 of een zonnebril.

Het litteken van een bovenooglidcorrectie valt precies in de oogplooi en voor een onderooglidcorrectie geldt dat incisie vlak onder de wimpers wordt aangebracht. De littekens zullen enige tijd rood blijven en uiteindelijk vervagen tot, dunne, bijna onzichtbare lijntjes. 3 Weken na de ooglidcorrectie mogen de littekens gemasseerd worden met een littekencrème om het litteken soepel te houden. Wanneer littekens door de zon verbranden kan er hyperpigmentatie ontstaan. U dient daarom het behandelde gebied gedurende 6 maanden te beschermen met een zonnebrand SFP 50 of een zonnebril.

Ooglidcorrectie: waar laten doen?

Wanneer u opzoek bent naar een kliniek dient u op een aantal punten te letten om een goede keuze te maken. Controleer of de plastisch chirurg is aangesloten bij de NVPC. U bent er dan van verzekerd dat de plastisch chirurg bijscholing heeft genoten en voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van de NVPC. Zorg ook dat u de plastisch chirurg spreekt die u gaat behandelen. Er zijn klinieken waar u de behandeld plastisch chirurg niet te spreken krijgt en het consultgesprek enkel via een consulent verloopt. Het nadeel hiervan is dat er beloftes gedaan kunnen worden die de plastisch chirurg niet kan waarmaken.

Wanneer u opzoek bent naar een kliniek dient u op een aantal punten te letten om een goede keuze te maken. Controleer of de plastisch chirurg is aangesloten bij de NVPC. U bent er dan van verzekerd dat de plastisch chirurg bijscholing heeft genoten en voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van de NVPC. Zorg ook dat u de plastisch chirurg spreekt die u gaat behandelen. Er zijn klinieken waar u de behandeld plastisch chirurg niet te spreken krijgt en het consultgesprek enkel via een consulent verloopt. Het nadeel hiervan is dat er beloftes gedaan kunnen worden die de plastisch chirurg niet kan waarmaken.

Een ooglidcorrectie of wenkbrauwlift?

Met een ooglidcorrectie worden de hangende oogleden gecorrigeerd en/of de wallen. Soms wordt een ooglidcorrectie gecombineerd met een wenkbrauwlift. De wenkbrauwen worden bij deze ingreep gelift en naar de oorspronkelijke stand gebracht. De huid boven de wenkbrauwen kan verzakt zijn, waardoor de wenkbrauwen lager komen te staan en dit veroorzaakt een somber aangezicht.

Met een ooglidcorrectie worden de hangende oogleden gecorrigeerd en/of de wallen. Soms wordt een ooglidcorrectie gecombineerd met een wenkbrauwlift. De wenkbrauwen worden bij deze ingreep gelift en naar de oorspronkelijke stand gebracht. De huid boven de wenkbrauwen kan verzakt zijn, waardoor de wenkbrauwen lager komen te staan en dit veroorzaakt een somber aangezicht.

 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Hoge clienttevredenheid
 • "Professioneel, klantvriendelijk"
  11 december, 2021 Geschreven door: Anomiem

  Zowel bij intake als behandeling zeer goed voorgelicht . Aardige deskundige medewerkers en arts. Goede begeleiding en nazorg.

 • "Vriendelijk en professioneel geholpen"
  11 december, 2021 Geschreven door: Anoniem

  Zowel tijdens de intake en de behandeling werd ik zeer professioneel te woord gestaan. Goede uitleg over de behandeling, tijdens intake kwam de arts ook kijken om te bevestigen dat de operatie zou slagen. Binnen 2 wekend na de intake werd ik al geholpen. Tijdens de behandeling ( die zo voor bij is) werd alles goed uitgelegd. Na 1 week de hechtingen eruit en meteen al resultaat te zien. Goede nazorg . Zeer aardige medewerkers die je ook telefonisch vriendelijk te woord staan. Ik zou deze kliniek zeker aanraden.

Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is het perfecte antwoord op overhangende oogleden, wallen onder uw ogen, oogrimpels en afhangende wenkbrauwen. Het zijn tekenen van veroudering van uw gezicht, die met een relatief eenvoudige en veilige ingreep kunnen worden tegengegaan.

Meer informatie

Bovenooglidcorrectie

Heeft u last van overhangende oogleden? Zegt uw omgeving dat u er moe uitziet, ook wanneer u goed geslapen heeft? Een bovenooglidcorrectie geeft u weer de jonge, frisse en energieke uitstraling van weleer. Iedere huid wordt slapper met het verstrijken van de tijd, dus ook de huid boven de oogleden.

Meer informatie

Ooglift

Een ooglift is een goede oplossing voor als u last heeft van hangende oogleden, wallen, rimpels rond uw ogen of hangende wenkbrauwen. Het zijn vaak tekenen van veroudering of hevige uitputting.

Meer informatie

Hangende oogleden

Hangende oogleden zijn meestal het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces, maar soms kan ook een ziekte of flinke uitputting een achterliggende oorzaak zijn. Als u last heeft van overhangende oogleden, toont zich dit door een vermoeide uitstraling en wat sombere blik. Hier is wat tegen te doen.

Meer informatie
 • Klantenbeoordeling
  9.4
 • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Plastisch chirurg gespecialiseerd in ooglidcorrectie
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
Keurmerk
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Hoge clienttevredenheid
Keurmerk

Klik hier voor de prijzen van de behandeling