Kliniek Veldhoven


Overmatig zweten


Zweten is een normale, natuurlijke reactie om uw lichaam bij warmte of inspanning koel te houden. Door te transpireren, ontdoet uw lichaam zich van overtollige warmte. Circa 1 op de 100 mensen heeft echter last van overmatig zweten, dat zich vaak onder de oksels openbaart. Dat wordt niet alleen als vervelend en onfris ervaren, maar werpt ook een drempel op bij het aangaan van sociale contacten. Overmatig transpireren wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. De medisch specialisten van Kliniek Veldhoven kunnen u van dit probleem afhelpen. Met een plaatselijke behandeling met een spierverslapper wordt de zweetproductie voor enige tijd stilgelegd.

Overmatig zweten verhelpen met een spierontspanner

Overmatig zweten kan over het hele lichaam optreden, maar beperkt zich meestal tot uw gezicht, voetzolen, handpalmen en oksels. Het uit zich in zweetdruppels op uw voorhoofd, zweethanden, -voeten en er verschijnen vochtplekken op uw shirt vanwege het overmatig transpireren onder uw oksels. Gelukkig is hyperhidrosis goed te behandelen met een spierontspanner, een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat de zweetklier voor een bepaalde tijd geen zweet meer produceert. Deze prikkel wordt geneutraliseerd. Het overmatig transpireren wordt daarmee een halt toegeroepen.

spierverslapper

Langdurig effect met mogelijkheid vervolgbehandeling

De behandeling tegen hyperhidrosis omvat het met een dunne naald inspuiten van de spierverslapper in het deel van het lichaam waar het overmatig zweten optreedt. Dus als u last heeft van overmatig zweten van de oksels, wordt de vloeistof onder de oksels geïnjecteerd. Voordeel is dat de behandeling geen invloed heeft op uw overige lichaamsfuncties. U voelt al na enkele dagen een duidelijk verschil, maar de werking van de spierontspanner bereikt na 2 weken een hoogtepunt. Het hevig zweten is dan verleden tijd. Het effect van de behandeling met een spierontspanner houdt gemiddeld ongeveer 3-6 maanden aan. Dan is het ingespoten eiwit helemaal door uw lichaam afgebroken. Mocht het probleem terugkeren, kunt u altijd kiezen voor een vervolgbehandeling.

Een behandeling tegen hyperhidrosis is veilig en geeft normaliter geen complicaties. Meestal is er niet eens een verdoving nodig voor de behandeling. De specialisten van Kliniek Veldhoven zijn gespecialiseerd in het behandelen van overmatig transpireren. Wij helpen u graag om dit probleem onder controle te krijgen. Bel ons gerust op voor meer informatie (040 – 295 42 43) of maak meteen een afspraak voor een consult met een van onze specialisten. U kunt in een persoonlijk onderhoud uw wensen aangeven. U krijgt van de cosmetisch arts KNMG informatie over de behandeling en het te verwachten resultaat. Voor een prijsoverzicht zie injectables prijzen.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • "Ik hoef geen zweetplekken te verbergen"
  10 juli, 2014 Geschreven door: Anoniem

  Ik had al lange tijd last van overmatig transpireren. Mijn moeder was al onder behandeling voor injectables. Ik ben een keer mee gegaan en vroeg of het mogelijk was om mijn oksels te laten behandelen. Dit was inderdaad mogelijk. Ik wilde meteen een afspraak maken. Toen werd mij verteld dat ik direct behandeld kon worden. De tranen sprongen in mijn ogen. Dit zou zoveel veranderen. Door het overmatig zweten werd ik erg onzeker. Na de behandeling had ik nergens meer last van. De behandeling zelf viel reuze mee. Zo super dat ik meteen geholpen kon worden. Dit heeft mijn leven zo veranderd. Ik loop met alle truitjes aan naar buiten en hoef geen zweetplekken te verbergen.

Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

Zweetvoeten

Iedereen zweet bij warm weer en tijdens het sporten en dat is maar goed ook. Het is een fysieke reactie om oververhitting van het lichaam te voorkomen. Met name voeten kunnen behoorlijk zweten in gesloten schoenen. Als dit alleen bij […]

Meer informatie

Zweethanden

Overmatig transpireren ofwel hyperhidrose kan zeer vervelend zijn en een grote impact hebben op uw dagelijkse activiteiten. De meeste mannen en vrouwen hebben last van zweten onder de oksels, maar velen ondervinden ook hinder van zweethanden. In Kliniek Veldhoven ondergaan […]

Meer informatie

Overmatig zweten oksels

Het is normaal dat iedereen zweet onder zijn armen. Vooral bij warm weer en tijdens inspanningen is het niet ongewoon dat er zweetplekken onder uw oksels ontstaan. Circa 1% van de mensen heeft echter last van overmatig zweten onder de oksels, wat qua zichtbaarheid en geur tot problemen in het sociale verkeer kan leiden.

Meer informatie
 • Klantenbeoordeling
  9.1
 • BIG geregistreerde cosmetisch arts KNMG
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Behandeling volgens richtlijnen van het NVCG
 • Geen verdunde, goedkopere en andere varianten spierontspanner
 • U ontvangt paspoort voor injectable registratie
 • Drs. T. S. Decates geeft les aan cosmetisch artsen in opleiding
Keurmerk
 • Hoge clienttevredenheid
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
 • Laagdrempelig en toegankelijk
Keurmerk

Klik hier voor de prijzen van de behandeling