Lipofilling

Bij een lipofilling behandeling gebruiken we lichaamseigen vetcellen om volume te brengen op plaatsen waar dat gewenst is. Het grote voordeel van de behandeling is dat uw eigen vetweefsel wordt gebruikt, waardoor u minder last heeft van allergieën en bijwerkingen. In tegenstelling tot fillers is het resultaat blijvend en hoeft de behandeling niet regelmatig herhaald te worden.

Meer volume in het gezicht door lipofilling

De ouder wordende huid verliest volume, waardoor rimpels ontstaan. Lipofilling kan de oplossing bieden voor een verouderde uitstraling. Deze methode is zeer geschikt voor het corrigeren en opvullen van de diepere lijnen:de neus-lippenplooi en de zogenaamde marionetlijnen (de rimpels die van de mondhoeken naar de kaak lopen). Ook kunnen we met deze methode meer volume brengen in de wangen.

Lipofilling behandeling

Bij een lipofilling behandeling neemt de plastisch chirurg eerst via dunne canules vetweefsel weg door middel van liposuctie. Dit materiaal wordt vervolgens ingespoten op de plaats waar u meer volume wenst. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving en neemt ongeveer één uur in beslag.

Na de behandeling

Over het algemeen is lipofilling een goed verdraagbare behandeling waarbij weinig complicaties voorkomen. Wel kunnen na de operatie zwelling, roodheid en gevoeligheid van de behandelde zones voorkomen. Deze reacties verdwijnen na circa 1 à 2 weken.

Blijvende werking

Het effect van een lipofilling behandeling is direct na de ingreep zichtbaar. Ongeveer 50 tot 70 procent van het ingespoten vet in het behandelde gebied blijft (permanent) zitten op de plaats waar het is aangebracht, het overige deel wordt door het lichaam afgebroken. Voor een optimaal resultaat moet u daarom rekening houden met 1 tot 3 behandelingen.

Het eerste consult

Kan een lipofilling behandeling u het gewenste resultaat brengen? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een persoonlijk consult. Bespreek de mogelijkheden geheel met een plastisch chirurg. U krijgt antwoorden op uw vragen en een beeld van wat u mag verwachten.Gebruik het formulier rechtsboven om een consult aan te vragen. Voor een prijsoverzicht zie lipofilling prijs.

FAQ Lipofilling

Wanneer wordt er een lipofilling uitgevoerd?

Een lipofilling wordt met name gebruikt voor de diepere lijnen:de neus-lippenplooi en de zogenaamde marionetlijnen. Ook kan er meer volume in de wangen worden gebracht.

Ik wil graag mijn marionetlijn opvullen, kan dat?

Marionetlijnen zijn goede indicaties voor een lipofilling of een injectables (filler) behandeling. Evenals de diepe neusliplijnen, wangen en lippen. Fijne lijntjes als kraaienpootjes en lijntjes boven de lip zijn niet geschikt voor een lipofilling deze behandeling. Deze zones zijn beter te behandelen met injectables .

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Hierdoor is de behandeling praktisch volledig pijnloos. Na de behandeling kan de behandelde zone wat gezwollen zijn of soms wat blauw verkleuren. De zwelling kan soms pijnlijk zijn en strak aanvoelen.

Wanneer is het definitieve resultaat te beoordelen?

Zodra de zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen zijn, ziet men het resultaat. Van de ingespoten hoeveelheid vetweefsel wordt ongeveer 40 à 50% door het lichaam weer afgebroken. Daarom kan men het definitieve resultaat pas beoordelen na enkele maanden.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk
  • Anita J.
    Ik ben veel afgevallen de laatste jaren en zag er hierdoor uit als een zombie. Afgelopen zomer heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben 42 jaar en ik wil er ook graag zo uitzien. Ik ben op internet op zoek gegaan maar dan zie je door de bomen het bos niet meer. Na 2 consulten ergens anders ben ik bij Kliniek Veldhoven terecht gekomen. Hier kreeg ik goede uitleg hoe de lipofilling precies werkt. Later met de behandeling was wederom iedereen erg aardig. Na de behandeling kon ik zien dat er drie minuscule gaatjes gemaakt zijn waaruit het vet is…
    24-07-2014 Lees de volledige review
Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

0 van max. 400 karakters