Heeft u niet meer de frisse uitstraling die u vroeger wel had? Wordt uw gezicht volgens u ontsierd door tekenen van veroudering, pigmentvlekken of oppervlakkige littekens als gevolg van acne? Dan is er een behandeling voor u beschikbaar dat een deel hiervan teniet kan doen. Een oneffen en dof ogende huid kunt u behandelen met een TCA peeling. Deze behandeling met trichloorazijnzuur kan ervoor zorgen dat uw huid weer fris en soepel aan gaat voelen.

TCA peeling, zo werkt het

Wat een TCA gezichtsbehandeling doet, is het versneld laten afschilferen van uw bovenste huidlaag. Hierdoor is het mogelijk om oneffenheden te laten verdwijnen. Tegelijkertijd stimuleert het de onderliggende lederhuid om nieuwe huidcellen aan te maken en bevordert het ook de doorbloeding en de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid van de huid. Een gezichtsbehandeling met TCA bestaat uit meerdere sessies van ongeveer 30 á 45 minuten per keer. In totaal kunt u zes tot acht behandelingen nodig hebben, met telkens twee tot vier weken ertussen. Allereerst bereidt u uw huid twee weken met de verzorgingsproducten van Dermaquest optimaal voor op de chemische peeling. Vervolgens start de specialist met een milde peeling. Bij een TCA peeling brengen we de trichloorazijnzuuroplossing aan met gaasjes, die we steeds opnieuw besprenkelen met de vloeistof als de vorige uitgewerkt is. In tegenstelling tot een milde peeling kiest de specialist bij een TCA peeling niet voor het neutraliseren van het zuur, omdat er een zo diep mogelijke werking wordt nagestreefd. De TCA peeling is een sterke peeling zeker in combinatie met de Jessner peeling.

Na de chemische peeling

Een behandeling met TCA kan branderig aanvoelen, maar dit gevoel verdwijnt weer. Het is van belang dat u de behandelde gezichtshuid zoveel mogelijk ontziet. Wij raden u aan om uw huid de eerste vier weken niet bloot te stellen aan zonlicht. De eerste 48 uur geldt dit ook voor warmte. Ook als de zon niet schijnt, raden wij u aan om een zonnebrandcrème met een hoge factor 50 te gebruiken.
Na 2 tot 3 dagen kan uw huid sterk gaan vervellen. U dient niet aan de vellen te zitten. Wel kunt u op advies van uw specialist een verzorgende créme van Dermaquest gebruiken om het proces van vervellen enigszins te camoufleren. Het vervellen is ook een normaal en gewenst effect van een behandeling met TCA. Uw oude huid maakt plaats voor nieuwe, die in het begin nog wel kwetsbaar is.

Kwaliteit en ervaring bij Kliniek Veldhoven

Kliniek Veldhoven werkt met specialisten die ervaren zijn in het behandelen van diverse soorten huidproblemen. Wij werken bij voorkeur met chemische peelings en huidverzorgingsproducten van het merk Dermaquest, die volgens ons van hoge en gegarandeerde kwaliteit zijn. Als u geïnteresseerd bent in een huidbehandeling bij Kliniek Veldhoven, beginnen we met een uitgebreid consult. Daarin krijgen we een goed beeld van uw huidproblematiek en bespreken we met u alle mogelijkheden. Tijdens uw behandeltraject geven wij u informatie over de voor- en nazorg om het beste resultaat te bereiken met de TCA peeling behandeling.

Wilt u weer een frisse en soepele huid? Neem dan zeker contact met ons op voor een uitgebreid consultgesprek. Voor een prijsoverzicht zie chemische peeling kosten.

  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge clienttevredenheid
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.

Hoe heeft u de behandeling ervaren?