Huidaandoeningen of onregelmatigheden in het gezicht, kan voor velen een grote invloed zijn in het dagelijkse leven. Microdermabrasie wordt meestal in het gelaat uitgevoerd maar kan ook op andere delen van het lichaam worden toegepast. Microdermabrasie kan worden toegepast op vele huidsoorten en heeft een positief effect op een huid met oppervlakkige fijne rimpelvorming, bij het verbeteren van rest acne, acne littekens en oppervlakkige pigmentvlekken. Daarnaast is microdermabrasie een goede therapie bij het behandelen van verstopte poriën, een ruwe, droge, vette of matte huid en zorgt voor een verbetering van de doorbloeding van de huid. Deze specifieke behandelmethode wordt uitgevoerd door de huidtherapeuten van Kliniek Veldhoven.

De werking van een microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie is een behandeling waarbij met speciaal daarvoor ontworpen apparatuur kleine aluminiumoxyde kristallen, ook wel ‘microkristallen’ genoemd, tegen de huid worden gestraald. Dode huidcellen worden door de kracht van de microkristallen van het huidoppervlak verwijderd, zodat nieuwe huidcellen de plaats van de oude kunnen innemen. De celdeling wordt geactiveerd, de doorbloeding neemt toe en dit proces zorgt indirect voor stimulatie van collageenproductie en huidvernieuwing. De verhoornde bovenste cellen van de huidlaag die kunnen zorgen voor een ‘grauw’ uiterlijk worden gelijkmatig afgeslepen en gepolijst. Omdat het straalkopje van het apparaat tevens is voorzien van een afzuigsysteem, worden de dode cellen direct van het huidoppervlak verwijderd.

Microdermabrasie behandeling voor een regelmatige huid

De dieptewerking is onder meer afhankelijk van de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden gezogen, de ingestelde zuigkracht van het vacuümsysteem, en het aantal stroken over het betreffende gebied. Desgewenst kan de gebruikte apparatuur zwaarder of lichter worden afgesteld, om de juiste intensiteit te verkrijgen. Op deze manier is microdermabrasie een doseerbare en controleerbare behandeling. De huid zal de eerste paar uren wat roodgekleurd zijn. Deze huidreactie verdwijnt in de regel na enkele uren tot dagen. Het wordt ten strengste afgeraden om tijdens en tussen de behandelingen in de zon te gaan of gebruik te maken van de zonnebank. U mag direct na de behandeling uw werkzaamheden weer oppakken. Hoe vaak u een microdermabrasie behandeling dient te ondergaan is afhankelijk van de ernst en aard van uw huidprobleem. Microdermabrasie wordt meestal toegpast in kuurverband. Microdermabrasie zorgt ervoor dat onregelmatigheden worden geëffend en uw huid weer een gezonder, frisser en vitaler uitstraling krijgt.

Intensieve behandelmethode

Als u wilt weten of een microdermabrasie behandeling een oplossing voor uw huidprobleem is, neem dan contact op met Kliniek Veldhoven voor een persoonlijk consult – hetzij telefonisch (040 – 295 42 43) of via website. De huidtherapeuten van Kliniek Veldhoven kunnen u nauwgezet informeren over de behandeling. Voor een prijsoverzicht zie microdermabrasie prijzen.

  • M.n. voor acne littekens
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.

Hoe heeft u de behandeling ervaren?