Heeft u last van rode vlekken op uw gezicht, die niet weggaan, maar blijvend lijken te zijn? Wanneer de rode vlekken op de wangen en de neus gepaard gaan met bultjes en puistjes zou dit kunnen wijzen op rosacea. Dit is een aandoening die vooral voorkomt bij mensen van Noord-Europese afkomst en meestal openbaart het zich in de leeftijdsgroep van 30 tot 60 jaar. Veel mensen ervaren dit als ontsierend. Wie er last van heeft en er graag wat tegen wil laten doen, kan bij Kliniek Veldhoven terecht voor een chemische peeling, die de effecten van deze aandoening en andere huidaandoeningen zoveel mogelijk teniet doet. Rosacea is doorgaans goed te behandelen, maar zelden definitief te genezen. Bepaalde factoren kunnen de huidklachten van Rosacea verergeren. Het is raadzaam te veel zonlicht, pittig eten, alcohol en sauna’s zoveel mogelijk te vermijden en de huid goed te verzorgen.

Wat zou u moeten weten van een chemische peeling?

Een chemische peeling is een effectieve behandelmethode die wij inzetten bij een aantal aandoeningen van de huid, zoals rosacea, maar ook bij acne, oppervlakkige acne littekens, een plaatselijk teveel aan pigment of bij een verouderende huid. Een chemische peeling bestaat uit verschillende enzymen en zuren. Het type zuur dat in de chemische peeling zit, heeft een aanzienlijke invloed op de diepte van de penetratie. Afhankelijk van de huidconditie, uw persoonlijke wens en de behandelfase kiezen we voor een milde of sterke chemische peeling.

Rosacea gebaat bij chemische peeling

Bij de chemische peeling brengen we een vloeibare oplossing bestaande uit één of meerdere zuren of enzymen op uw huid aan dat diep doordringt in uw huid. De peeling zorgt voor een versnelde afschilfering van uw dode huidcellen die uw poriën afsluiten. Daarmee voorkomt u dat uw poriën snel verstopt raken. Een ander effect van chemische peeling is een betere doorbloeding van uw huid en een versnelde aanmaak van nieuwe, jonge huidcellen en het verhogen van collageenproductie, wat uw huid soepel en strak houdt. Specifieke effecten voor het behandelen van rosacea in het gelaat zijn het beter reguleren van talgproductie, het stimuleren van collageenaanmaak en het zoveel mogelijk tegengaan van ontstekingen. De eiwitten in de peeling zorgen voor een verbeterde weerstand van uw huid.

Gezichtsbehandeling met Lira Clinical en Dermaquest

Kliniek Veldhoven maakt gebruik van de vooruitstrevende merken Lira Clinical en Dermaquest; producten met effectieve ingrediënten van zeer hoge kwaliteit. Onze specialist brengt bij een milde chemische peeling de Dermaquest-vloeistof aan met een kwastje en laat het enige tijd intrekken. Daarna zal zij uw huid neutraliseren. Bij een sterke peeling gebruikt de specialist gaasjes en mag de peeling voor langere tijd zijn werking doen. Bij een milde peeling moet u rekenen op een hersteltijd van ongeveer 3 dagen en op 7 dagen in geval van een sterke peeling.

Aantal behandelingen

Voor een behandeling met een chemische peeling moet u rekenen op zes tot acht sessies, met een tussentijd van twee tot vier weken. Elke sessie neemt ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag. Het is van belang dat uw huid zoveel mogelijk tot rust is gekomen voordat u aan de behandeling begint. Twee weken zult u bezig zijn om de huid voor te bereiden op de behandeling. Tijdens een persoonlijk consult legt de huidtherapeut uit hoe u dat kunt doen. Na de behandeling moet u uw huid zoveel mogelijk ontzien.

Rosacea behandeling

Kliniek Veldhoven verwijst uitsluitend door naar goed opgeleide specialisten. Bij het zusterbedrijf Mauritskliniek mag u niet alleen een correcte en verantwoorde behandeling verwachten, maar ook kundig advies, geheel op uw huidproblematiek afgestemd. In een uitgebreid consult met uw specialist, die ook voor nazorg zorg draagt, maken zij u dit duidelijk.

Heeft u last van rosacea? Neemt u dan contact op met Mauritskliniek in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen of Utrecht. Dit kan via 088 628 74 00 of via het contactformulier op de website. U bent van harte welkom. Voor een prijsoverzicht zie chemische peeling kosten.

  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge clienttevredenheid
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.

Hoe heeft u de behandeling ervaren?