littekencorrectie

Het is niet mogelijk een litteken volledig te laten verdwijnen. Wel zijn er behandelmethoden die de zichtbaarheid verminderen of het aanzien van een litteken verbeteren.

Littekens verwijderen

Littekens ontstaan door diepe beschadiging van de huid en problemen bij de wondgenezing. Vaak ervaren mensen een goed zichtbaar litteken als storend of ontsierend. Met een behandeling is het mogelijk uw litteken minder zichtbaar te maken of het aanzien ervan te verbeteren. We onderscheiden verschillende soorten littekens (atrofische, hypertrofische en keloïdale), die elk om een andere aanpak vragen.

Operatieve littekencorrectie

U kunt uw litteken behandelen met verschillende technieken. Wanneer nodig kunt u kiezen voor het operatief verwijderen van littekens. Hierbij neemt de plastisch chirurg het litteken weg, waarna de huidranden opnieuw worden gehecht, wat resulteert in een kleiner en fraaier litteken. De ligging van het litteken kan soms zodanig worden gewijzigd dat het in een huidlijn of een rimpel valt.

Het eerste consult

Tijdens het persoonlijk consult kunt u uw wensen bespreken met een plastisch chirurg. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over de geschikte behandelingsmethoden voor uw litteken, inclusief de kosten die daaraan verbonden zijn. Voor een prijsoverzicht zie litteken verwijderen kosten.

Vrijblijvend consult aanvragen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

FAQ Littekens verwijderen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een littekencorrectie?

Mensen met een goed zichtbaar litteken komen in aanmerking voor een littekencorrectie. Belangrijk hierbij is dat iedereen een eigen manier van littekengenezing heeft. We onderscheiden verschillende soorten littekens (atrofische, hypertrofische en keloïdale), die elk om een andere aanpak vragen.

Is er na een littekencorrectie helemaal niets meer te zien?

Met een behandeling is het mogelijk uw litteken minder zichtbaar te maken of het aanzien ervan te verbeteren. De ligging van het litteken kan soms zodanig worden gewijzigd dat het in een huidlijn of een rimpel valt. Echter een litteken zal altijd blijven bestaan.

Wanneer mag ik weer gaan sporten?

Het is belangrijk dat u voor een bepaalde tijd rust neemt en geen inspanningen verricht.. De tijdsduur is onder meer afhankelijk van de plaats en de grootte van het nieuwe litteken. Als het litteken bij sport wordt belast dient u rekening te houden met 6 weken.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk
  • Anoniem
    Na een auto ongeluk had ik blijvende schade in mijn gezicht opgelopen. Ik had er enorme littekens aan overgehouden en elke dag als ik in de spiegel keek zag ik de ellende en pijn van het ongeluk weer terug. Nadat ik het geld bij elkaar had verzameld had ik de knoop doorgehakt en besloot ik om de littekens te laten corrigeren. Ik heb bij diverse klinieken geïnformeerd en heb voor Kliniek Veldhoven gekozen omdat de dokter mijn vertrouwen wist te winnen en realistisch was over het uiteindelijke eindresultaat. Hij vertelde me dat hij zich heeft gespecialiseerd in littekens en huidproblemen…
    30-12-2015 Lees de volledige review
Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

0 van max. 400 karakters