Overbeharing

We spreken van overbeharing als u zich stoort aan de hoeveelheid of de plaats van haargroei. Met een laserbehandeling kan de overbeharing bij vrouwen en mannen fors worden verminderd. Een laserbehandeling is geschikt voor alle huidtypes en voor overbeharing op alle lichaamsdelen. Wanneer u rood, blond, wit, grijs of dunne haren heeft, kunt u niet behandelt worden met een laser. Het alternatief is harsen, hierdoor komen de haren minder sterk of helemaal niet meer terug.

Wat moet ik weten voorafgaand aan de laserbehandeling?

Voordat wij beginnen aan de behandeling nodigen wij u uit voor een consultgesprek en wordt er een analyse gemaakt van uw huid- en haarkleur. De haarkleuren rood, blond, wit, grijs en dunne haren zijn niet te behandelen. Zodra wij weten welke lichaamsdelen u wilt laten laseren, kunnen wij u vertellen hoeveel sessies u nodig heeft om het gewenste lichaamsdeel te ontharen. Gemiddeld genomen heeft u 6 tot 8 sessies nodig met intervallen van 6 tot 8 weken om uw overbeharing te laten laseren.

Voorafgaand aan de laserbehandeling moet u rekening houden met een aantal zaken. U mag de lichaamsdelen die u laat ontharen 6 weken voor de behandeling niet harsen, epileren of waxen, scheren of ontharingscrème mag wel. Ook is het voor een laserbehandeling belangrijk dat u twee weken voor en twee weken na de behandeling uit de zon blijft en geen zonnebank gebruikt.

Hoe gaat een laserbehandeling in zijn werk?

Tijdens elke sessie wordt het probleemgebied met een Soprano ICE diode of alexandrite laser  behandeld. Met de Soprano ICE laser wordt het pigment in de haarwortels omgezet in warmte. Hierdoor worden de haarwortels vernietigd en vallen deze binnen ongeveer 2 á 3 weken uit. Elke sessie slaagt erin om 10 tot 30 procent van de actieve haarwortels te vernietigen van de overbeharing op het gewenste lichaamsdeel. De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Eén sessie duurt tussen de 15 minuten tot 4 uur.

Waarom laseren?

Overbeharing is een probleem dat wekelijks, of misschien zelfs dagelijks, veel tijd kost om aan te pakken. Met een laserbehandeling kan ongewenst haargroei gereduceerd worden. Voor definitief ontharen zijn meerdere sessies nodig, gemiddeld 6 tot 8 behandelingen. Dit komt doordat het haar in verschillende haargroeifases bevindt. dat niet constant groeit maar in verschillende fasen. Ongeveer 85% van alle lichaamsharen bevinden zich namelijk in de groeifase. In deze 1e fase worden haarwortelcellen aangemaakt. Tijdens de aanmaak bevindt zich melanine (pigment) rond de haarwortel. Ongeveer 4% van de haren bevindt zich in de 2e fase, een overgangsperiode van zo’n 2 weken. De haarproductie stopt en het pigment loopt terug. De overige 13% bevindt zich in de 3e fase. In een periode van weken tot maanden valt het haar uit en begint een nieuwe cyclus. Na elke behandeling vermindert de haargroei en is het een uitstekend alternatief voor harsen, epileren of waxen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult voor laser ontharen. U wordt bij Kliniek Veldhoven altijd geholpen door ervaren en deskundige specialisten. Voor een prijsoverzicht zie laserontharing prijs.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Complete behandeling: stugge en dunne haren
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk