Haaruitval kan als zeer vervelend worden ervaren. Er wordt met allerlei middeltjes tegen gestreden en het is uiteindelijk niet te stoppen. Het begint met een terugwijkende haarlijn, een hoger voorhoofd en dunner haar bovenop uw hoofd, totdat er op een gegeven moment kale plekken ontstaan waar geen haargroei meer is. Dat is voor vele mannen heel confronterend. Gelukkig is er wat tegen haaruitval bij mannen te doen. Kliniek Veldhoven heeft jarenlange ervaring in haartransplantaties volgens de FUE-methode. Ons team van plastisch chirurgen en verpleegkundigen biedt met deze behandelvorm een oplossing tegen kaalheid en realiseert een vollere haardos.

Haaruitval bij mannen is vervelend en vaak erfelijk

Haaruitval bij mannen kan verschillende oorzaken hebben. Een hormonale afwijking, ziekte, stress of verkeerd voedingspatroon. Maar de belangrijkste oorzaak is erfelijke kaalheid oftewel alopecia androgenetica. De haaruitval wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid van de haarzakjes voor het hormoon DHT, waardoor de haargroei wordt geremd en uiteindelijk wordt geblokkeerd. De haarwortels in de haarkrans aan de achterzijde van uw hoofd zijn hier niet gevoelig voor. Dit is reden dat deze gezonde haarwortels of grafts worden gebruikt als donor om elders op de kale hoofdhuid weer te worden geïmplanteerd.

Haaruitval bij mannen hoeft niet permanent te zijn

Met een haartransplantatie kan permanente haaruitval bij mannen worden gecamoufleerd. Met de FUE-techniek worden de haarwortels één voor één met een holle micronaald uit de haarkrans weggehaald en getransplanteerd naar de nieuwe plek. Aangezien de genetische eigenschappen van de donorharen behouden blijven, treedt er op de behandelde kale plek blijvende haargroei op.

Haartransplantatie als oplossing tegen kaalheid

Wilt u meer informatie over specifieke haaruitval bij mannen en te weten komen wat hiertegen te doen is? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 040 – 295 42 43. U kunt ook meteen via onze website een afspraak maken voor een eerste consult. In een gesprek met een van onze specialisten kunt u antwoord krijgen op al uw vragen over haaruitval bij mannen en haartransplantaties. De specialist kan u op zijn beurt uitleggen wat de behandeling inhoudt en wat u hiervan kunt verwachten.

Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.

Hoe heeft u de behandeling ervaren?