Klassieke facelift

De klassieke facelift is de meest uitgebreide facelift. Bij een klassieke facelift werkt de plastisch chirurg aan het gehele gelaat, van haargrens tot hals.

Een jonger voorkomen

Met het verstrijken van de jaren verliest de huid aan elasticiteit. Wanneer het steunweefsel van de huid aanzienlijk verslapt is, uit zich dat in hangende wangen, een hangende onderkin of hals en plooien tussen neusvleugel en mondhoek. Met een klassieke facelift behandelen we deze uiterlijke tekenen van veroudering.

De facelift behandeling

Bij een klassieke facelift spant de plastisch chirurg een diepe weefsellaag aan in de richting van de haarlijn. De incisie loopt in de haarlijn, voor de oren door naar achter in de hals/nek. Wanneer nodig maakt de chirurg een tweede incisie onder de kin. De chirurgische ingreep duurt enkele uren en vindt plaats onder algehele narcose.

Na de behandeling

Meteen na de behandeling krijgt u een drukverband, dit wordt een dag later tijdens de controle verwijderd. Vervolgens wordt het drukmasker aangemeten. Om de heling te bevorderen draagt u de eerste week na de operatie dag en nacht het drukmasker. Daarna nog een week alleen ‘s nachts. Na het verwijderen van het drukverband kan de huid blauw, gezwollen en gespannen zijn. De volledige herstelduur bedraagt zo’n 2 tot 3 maanden. U krijgt zo een jonger voorkomen, maar de veroudering van de huid en het verlies van elasticiteit kunnen we niet stilzetten.

Controle en nazorg

Een dag na de behandeling volgt de eerste controle. Daarna volgen er na 1 week, 2 weken en na 3 maanden controles.

Risico’s en bijwerkingen

Na de operatie bestaat de kans op een nabloeding. De huid kan tot enkele weken tot maanden na de behandeling vreemd of gespannen aanvoelen en gevoelloos zijn. Zeer zelden treden er kleine infecties op rond de wondjes welke vrij snel genezen. Littekens kunnen niet voorkomen worden, door de plaats van de incisie vallen deze minimaal op.

Het eerste consult

De klassieke facelift is een ingrijpende behandeling waarvan u een groot verschil mag verwachten. Is het voor u een verstandige keuze? Bespreek uw motivaties en verwachtingen met een plastisch chirurg tijdens het eerste consult. Deze chirurg zal u persoonlijk adviseren en een prijsindicatie geven. Dit gesprek is geheel informatief: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen. Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.

Vrijblijvend consult aanvragen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

FAQ Klassieke facelift

Mag ik vóór en na de ingreep roken?

Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer cliënten niet stoppen met roken. U dient minstens 2-4 weken voor de ingreep en 2 weken na de ingreep te stoppen met roken.

Kan ik direct na de ingreep eten?

Door de behandeling kunt u uw mond tijdelijk minder ver openen. Wij adviseren u gedurende 1 week uw voeding hierop aan te passen door bijvoorbeeld zacht voedsel te gebruiken. Tandenpoetsen kan enige belemmering geven.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht.

Hoe lang mag ik niet autorijden?

U draagt gedurende 1 week een drukmasker, wij raden aan om 1 week geen auto te rijden.

Hoe lang mag ik niet in de zon, zonnebank, sauna, zwemmen en baden?

6 weken. Warmte veroorzaakt zwelling en dat is niet gunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maakt de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan. Verder is het belangrijk de littekens goed te beschermen tegen UV / zonlicht doormiddel van een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor.

Wanneer mag ik douchen en mijn haren wassen?

Een dag na de behandeling worden uw haren gewassen in de kliniek tijdens de eerste controle. De dagen hierna mag u douchen en zelf de haren wassen.

Wanneer mag ik mijn haren kleuren?

Na 6 weken.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Gerry
    Het consult.Geruime tijd geleden begon bij mij de gedachte te spelen of er een behandeling zou bestaan die een oplossing zou kunnen bieden voor mijn probleem. Slapen, verzorgen, ontspannen zijn al lang niet meer voldoende om de vermoeide uitdrukking in mijn gezicht te verbergen. Door een tip van de schoonheidsspecialiste heb ik contact opgenomen met Kliniek Veldhoven in Veldhoven. Vrij snel mocht ik komen voor een consult. Tijdens dit consult kreeg ik duidelijke en volledige informatie over de mogelijkheden die Kliniek Veldhoven mij kon bieden. Het advies voor mij van dokter Koeijers luidde: een cosmetische behandeling betreffende een MACS-lift, platysmaplastiek…
    19-06-2012 Lees de volledige review
Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

0 van max. 400 karakters