Vetten zijn cruciale bouwstoffen voor het lichaam. Ze worden opgeslagen in het vetweefsel, waar zij een bron van energie vormen. Vet is dan ook niet per definitie slecht voor de mens, te meer daar ons lichaam onverzadigde vetten niet zelf kan aanmaken. Toch kan vet ook voor problemen zorgen. De meeste vetten worden via het eten opgenomen, om vervolgens te worden opgeslagen op bepaalde plaatsen in het lichaam. Bij mensen die gedurende hun leven te weinig bewegen, te vaak toegeven aan lekkere trek of als consequentie van het ouder worden, kan dit resulteren in een zogeheten onderkin. Wilt u een bovenmatige onderkin wegwerken, dan zijn er meerdere behandelingen om uw vroegere halslijn weer terug te krijgen.

Onderkin liposuctie laten uitvoeren

Een liposuctie of liposculptuur is een van de bekendere manieren om vetweefsel te laten verwijderen. Omdat dit bovendien een bijzonder veilige ingreep is, kiezen veel mensen voor deze methode. Hoewel een liposuctie doorgaans wordt toegepast bij het weghalen van vet rond de billen, bovenbenen en buik, is het tevens geschikt voor het aanpakken van vetophopingen op andere plekken. Ook een onderkin wegwerken is met deze methode bijvoorbeeld mogelijk. Tijdens de liposuctie wordt vetweefsel verwijderd rond de hals. Dit gebeurt door middel van het maken van kleine incisies, via welke de plastisch chirurg met een minuscuul buisje het overtollige vet wegzuigt. Vanzelfsprekend hoeft niet te worden gevreesd voor beschadigingen van het omliggende huidweefsel en wordt de onderkin liposuctie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Huidweefsel en spierlaag herstellen met een halslift

De effecten van het ouder worden zijn zichtbaar als de halshuid slapper wordt. Wat ook voorkomt is dat de halshuid slapper wordt. In extreme gevallen kan dit het uitzakken van de hals tot gevolg hebben. Dit minder elastisch worden van de huid doet zich soms al op relatief jonge leeftijd voor. De slappere en gerimpelde halshuid zorgt er dan voor dat u er ouder uitziet dan u in werkelijkheid bent. U kunt dan kiezen voor een halslift. Bij de halslift herstellen we de huid en de onderliggende spierlaag. De onderkin wegwerken door middel van een liposuctie kan desgewenst met deze behandeling worden gecombineerd.

Platysmaplastiek

Een andere manier om de rimpels en plooien rond de nek te verwijderen is een platysmaplastiek. Deze methode is bedoeld voor mensen bij wie de halsspieren aan de voorkant van de hals te duidelijk zichtbaar zijn. Net als de huid kunnen ook de spieren op latere leeftijd slapper worden. Het gebied tussen het halskuiltje en de kin gaat er dan geplooid uitzien. Bij een platysmaplastiek maakt de plastisch chirurg onder aan de kin een kleine incisie. Daarna wordt de halshuid losgehaald en worden de slappe spieren met een permanente hechting weer samengevoegd tot een strak geheel. Tegelijkertijd kan de plastisch chirurg ook de onderkin wegwerken met een liposuctie, of een andere gezichtslift uitvoeren. Bij dergelijke gecombineerde ingrepen is mogelijk een volledige narcose wenselijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kliniek Veldhoven.

Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.