Vrijwel iedereen krijgt met het verstrijken van de tijd te maken met rimpels, plooien en lijnen in het gezicht en de hals. Dit is een natuurlijk verschijnsel en wordt veroorzaakt door het verslappen van de spieren en een verminderende elasticiteit van de huid. Met name als u al relatief vroeg te maken krijgt met diepe rimpels en een slappe onderkin, dan kan dit u belemmeren in uw dagelijks leven. Misschien vindt u dat u er ouder uitziet dan dat u bent en voelt u zich niet meer op uw gemak tijdens sociale activiteiten. Voor deze groep mensen is het goed om te weten dat uw onderkin weghalen door gecertificeerde plastisch chirurgen tegenwoordig een toegankelijke en betaalbare mogelijkheid is. Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in verschillende beproefde methoden om uw gezicht weer een jongere uitstraling te geven zoals een halslift, platysmaplastiek en onderkin liposuctie.

Onderkin weghalen met plastische chirurgie

De methode waarmee onze plastisch chirurgen uw onderkin weghalen hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw onderkin kan zijn ontstaan door overtollige huid, vetophoping of verslapte spieren. Zodra onze artsen vastgesteld hebben waardoor uw onderkin is ontstaan, wordt er een geschikte behandelmethode geselecteerd. Wanneer u last heeft van uitgezakte huid onder uw kin doordat uw huid aan elasticiteit heeft verloren, dan is een halslift de beste methode. Tijdens de behandeling worden er kleine incisies gemaakt voor en achter de oorschelp en achter de kinplooi. Vervolgens worden huidweefsel en spieren in de onderhuid aangetrokken. De overtollige huid wordt verwijderd en, indien nodig, wordt er vet weggezogen. Als uw onderkin voornamelijk is ontstaan door verslapte spieren, dan wordt er gekozen voor een platysmaplastiek. Tijdens deze chirurgische ingreep worden de verslapte spieren aan elkaar gehecht waardoor de plooien in uw hals verdwijnen. Het is ook mogelijk dat uw onderkin voornamelijk veroorzaakt wordt door een vetophoping. In dit geval zullen de artsen een liposuctie uitvoeren waarbij vetweefsel plaatselijk wordt verwijderd. Voor al deze ingrepen wordt een plaatselijke verdoving toegediend. Wanneer het nodig is om meerdere methodes met elkaar te combineren, dan kan een algehele narcose worden overwogen.

Veiligheid en kwaliteit voorop

Bij Kliniek Veldhoven geldt dat veiligheid en kwaliteit op de eerste plaats komen. Wij zijn in het bezit van het ZKN Keurmerk en al onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij het NVPC. Dat betekent dat wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Voorafgaand aan elke behandeling nodigen wij u uit voor een consult. Tijdens deze kennismaking doen wij onze uiterste best om u zo volledig mogelijk te informeren. Zodoende bent u op de hoogte van de eventuele bijwerkingen en waar u voor en na de behandeling rekening mee moet houden om uw herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Ondanks dat de kans op bijwerkingen en complicaties zeer gering zijn, staat er 24 uur per dag en 7 dagen per week één van onze artsen stand-by om u van dienst te zijn.

Wilt u graag uw onderkin weghalen met een halslift, platysmaplastiek of liposuctie? Neem dan contact met ons op voor informatie of een eerste afspraak met één van onze specialisten.

Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.