Heeft u een onderkin en voelt u zich daar niet prettig bij? Onderkinnen komen bij een groot deel van de bevolking voor en hebben diverse oorzaken. De ene onderkin wordt veroorzaakt door rimpels en plooien, terwijl de andere komt door een ophoping aan vet. Een dieet of sportieve levenshouding kan soms uitkomst bieden, maar dit is helaas lang niet altijd het geval. Het kan zijn dat er geen andere mogelijkheid meer is om van een onderkin af te komen dan een behandeling. Wanneer u zich niet prettig voelt vanwege een onderkin, dan kunt u wellicht een onderkin correctie overwegen. Er zijn verschillende ingrepen die onderkinnen kunnen verminderen. Graag geven wij u wat meer informatie over de diverse behandelingen op het gebied van een onderkin correctie.

De halslift en de platysmaplastiek

Allereerst is er de halslift, waarbij de huid en de onderliggende spierlaag hersteld wordt. Hierbij wordt een incisie gemaakt voor en achter de beide oorschelpen. Met behulp van deze incisies kan de behandelend arts de huid en spierlaag aanspannen. Deze behandeling kan aangevuld worden met een liposuctie behandeling voor een beter resultaat. Bij deze ingreep wordt een plaatselijke verdoving toegepast en u kunt in principe meteen naar huis. Een andere manier is de platysmaplastiek, waarbij een kleine incisie wordt gemaakt in de onderkant van de kin. Hierbij worden de platysmaspieren aan de voorzijde van de hals aangespannen. Een plaatselijke verdoving is mogelijk, maar wanneer deze ingreep gecombineerd wordt met een andere behandeling, kan het ook zijn dat narcose nodig is. Met deze ingreep verminderen de plooien tussen de kin en het halskuiltje. Na deze behandelingen zult u 1 week een drukmasker moeten dragen. Aan het einde van deze week kunnen de hechtingen verwijderd worden.

Liposuctie

Verder willen we nog de onderkin liposuctie noemen. Deze behandeling is bedoeld om het opgehoopte vet onder de kin te verminderen. Ook bij deze behandelingen werken wij altijd met een lokale verdoving. Het onderhuids vetweefsel wordt verwijderd. Dit doen wij door de vetcellen met een buisje op te zuigen. Na de behandeling kan de kin pijnlijk zijn, maar dit gaat doorgaans dezelfde dag nog over. Wanneer u twijfelt of u over wilt gaan tot een onderkin correctie, of vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk consult. Onze professionele artsen beantwoorden graag uw vragen. Zij weten precies welke behandeling het best past bij uw persoonlijke situatie.

Wanneer u kiest voor Kliniek Veldhoven, bent u zeker van een persoonlijke behandeling. Onze kliniek draagt het ZKN-keurmerk, wat inhoudt dat er regelmatig onafhankelijke professionals komen controleren of de kliniek nog voldoet aan de huidige kwaliteitseisen. Ook kunt u beoordelingen van cliënten vinden op een onafhankelijk platform. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult. Natuurlijk kunt u ook bellen om antwoord te krijgen op uw vragen. Wij staan u graag te woord. Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk
Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze behandeling.