Kliniek Veldhoven


Onderkin


Een onderkin ontstaat door verschillende oorzaken. Een daarvan is ouder worden, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest. Dit ziet u vaak het eerste aan uw hals die gaat uitzakken. Het resultaat: een halsgebied dat ouder toont dan de rest van uw lichaam. Ook kan er een onderkin ontstaan door het verslappen van de spieren aan de voorkant van uw hals. Een ontsierend gezicht dat u door de plooien ouder laat lijken dan u werkelijk bent. Verder is vet een boosdoener bij een onderkin. Een dieet of een sportiever leven kan uitkomst bieden. Wanneer dit geen optie meer is, kan een behandeling bij Kliniek Veldhoven uitkomst bieden.

Stroomlijn uw hals met een halslift

Met de zogenaamde SMAS-techniek brengen wij het gebied rondom uw kaaklijn weer in vorm. Voor de behandeling is er meestal geen narcose nodig, maar alleen een plaatselijke verdoving. U kunt dus meteen naar huis na de ingreep. Er worden ook voor en achter uw oorschelp maar een paar kleine sneetjes gemaakt om uw onderhuidse weefsel en spieren aan te spannen. Daarna wordt het teveel aan huid weggehaald. Als het nodig is herstelt de arts ook de huid en de onderliggende spierlaag en eventueel aangevuld met een liposuctie behandeling om de hals te liften. Na de operatie krijgt u een drukverband om zwellingen tegen te gaan. Wanneer de hechtingen na twee weken zijn verwijderd en de sneetjes compleet zijn genezen, ziet u van de littekens nauwelijks nog iets. Ook de onderkin is verdwenen. Wat u wel ziet is een halsgebied dat hoort bij uw lichaam en wat circa vijf tot tien jaar in vorm blijft.

Strijk de plooien glad van uw onderkin met platysmaplastiek

Is uw hals niet zo mooi meer door verslapte halsspieren, dan biedt een behandeling met platysmaplastiek de oplossing. Hierbij hoeft de plastisch chirurg maar een sneetje te maken onder uw kin, waar hij de voorkant van uw hals losmaakt. Daarna maakt de arts een blijvende hechting die uw verslapte spieren bij elkaar houdt. Bij deze behandeling heeft u voldoende aan een plaatselijke verdoving. U kunt na de behandeling nog circa twee weken last hebben van een gezwollen en blauwe hals. Daarvoor moet u de eerste week dag en nacht een drukmasker dragen en de tweede week alleen ’s nachts. Denkt u er over om een mini-facelift, MACS-lift of een klassieke facelift te nemen? Dan kan dit gecombineerd worden met platysmaplastiek. Hierbij kan wel een narcose nodig zijn.

Liposuctie: het doeltreffende antwoord op een onderkin

Wanneer u het vet onder uw kin wilt laten verwijderen dan is een plaatselijke liposuctie de oplossing. Met een klein buisje zuigt de plastisch chirurg nauwkeurig het teveel aan vet weg. Net als een behandeling met SMAS-techniek of platysmaplastiek heeft u nu ook geen narcose nodig, maar alleen lokale verdoving. Na een week verwijderen wij uw hechtingen. Tussen zes tot negen maanden komt het resultaat van de liposuctie tot uiting. Eet u ook nog eens matig en beweegt u voldoende? Dan kunt u lang plezier beleven van uw nieuwe look zonder onderkin!

Wilt u weten wat Kliniek Veldhoven kan betekenen voor uw uiterlijk? Neem dan contact met ons op en vraag een consult aan! Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.

 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk

Onderkin correctie

Heeft u een onderkin en voelt u zich daar niet prettig bij? Onderkinnen komen bij een groot deel van de bevolking voor en hebben diverse oorzaken. De ene onderkin wordt veroorzaakt door rimpels en plooien, terwijl de andere komt door […]

Meer informatie

Onderkin wegwerken

Vetten zijn cruciale bouwstoffen voor het lichaam. Ze worden opgeslagen in het vetweefsel, waar zij een bron van energie vormen. Vet is dan ook niet per definitie slecht voor de mens, te meer daar ons lichaam onverzadigde vetten niet zelf […]

Meer informatie

Onderkin weghalen

Vrijwel iedereen krijgt met het verstrijken van de tijd te maken met rimpels, plooien en lijnen in het gezicht en de hals. Dit is een natuurlijk verschijnsel en wordt veroorzaakt door het verslappen van de spieren en een verminderende elasticiteit […]

Meer informatie
 • Klantenbeoordeling
  9.4
 • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Hoge clienttevredenheid
 • Hoge kwaliteit van zorg
Keurmerk
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk
Keurmerk

Klik hier voor de prijzen van de behandeling