In het oude Rome en Egypte was het heel normaal voor mannen om hun borststreek en rug te ontharen. In andere culturen wordt borsthaar en een behaarde rug gezien als mannelijk. Tegenwoordig kiezen steeds meer mannen voor ontharing van zowel borst als rug. De redenen hiervoor kunnen esthetisch zijn, maar ook uit oogpunt van hygiëne. De eigen rug ontharen is niet altijd even gemakkelijk. Veel plekken zijn moeilijk te bereiken en meestal is er een tweede persoon nodig om dit te doen. Een veelgebruikte methode is scheren, wat als nadeel heeft dat de haartjes na enkele dagen weer zichtbaar zijn. Wie op zoek is naar een behandeling met permanente werking, zou kunnen kiezen voor een laser ontharen.

Rughaar verwijderen met de Soprano ICE diode laser

Als u van uw rughaar af wilt komen, is een laserbehandeling met de Soprano ICE diode laser een effectieve. Een behandeling met een diode laser geeft geen kans op littekenvorming en het aantal behandelingen is meestal lager dan bij andere methodieken. De Soprano ICE diode laser is bovendien een hele veilige manier om rughaar te verwijderen. Deze laser maakt gebruik van een gekoeld handstuk dat tot – 4 graden Celsius gekoeld kan worden, waardoor u tijdens het rug ontharen niet blootgesteld wordt aan onnodige hitte. De Soprano ICE diode laser is de enige in zijn soort die gebruik maakt van speciale tips om precisiewerk te verrichten en moeilijk bereikbare plekken te behandelen.
Deze laser werkt in twee verschillende standen. In de stationaire stand geeft het direct energie, heeft het een snelle behandeltijd en is het met name geschikt als u last heeft van stugge haren. De tweede werkstand wordt Super Hair Removal (SHR) genoemd. Deze stand is vooral geschikt bij dunne haren en bouwt de benodigde energie langzaam op. SHR is geschikt voor alle huidtypes en vernietigt met hoogfrequente laserpulsjes zowel het haar als de haarwortel. In de regel zal uw haar na 1-2 weken met wortel en al uitvallen.
Uw rug ontharen met een laserbehandeling is niet geheel pijnloos.
Voor een zo permanent mogelijke verwijdering is een aantal behandelingen noodzakelijk. In de regel kunt u rekening houden met 6 tot 8 sessies, telkens met een tussenpauze van 6 tot 8 weken.

Kliniek Veldhoven, voor een veilige en deskundige behandeling

Als u voor Kliniek Veldhoven kiest om uw rughaar te verwijderen, dan mag u erop rekenen dat alle huidtherapeuten zelfstandig bevoegd zijn, ingeschreven staan bij het Kwaliteitsregister Paramedici en ruime ervaring hebben, niet alleen met ontharen, maar ook met het op een heldere en vriendelijke manier voorlichten van hun cliënten. Dit geldt ook voor onze huidspecialisten die onder verantwoordelijkheid van een bevoegd behandelaar de behandeling uitvoert.

U zoekt een oplossing voor uw rugbeharing? Neemt u dan contact met ons op; u bent altijd welkom. Voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar laserontharing prijs.


Vrijblijvend consult aanvragen

  • Oeps! We hebben toestemming nodig of bel 040-295 42 43. Zie AVG.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Complete behandeling: stugge en dunne haren
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk