Overtollig oorhaar vormt met name bij mannen een probleem, doordat het wordt gevormd door het hormoon testosteron. Vaak begint dit na het 30e levensjaar en daarna worden de haren dikker en langer. Wanneer de haren duidelijk zichtbaar worden, doet dit afbreuk aan een verzorgd uiterlijk en dat kan irritaties opleveren bij u. Het verwijderen van oorhaar kan op meerdere manieren gebeuren. Bijknippen of epileren geeft echter maar tijdelijk resultaat en daarnaast levert het soms wondjes op, omdat de haarwortel natuurlijk wordt verwijderd. Laser ontharen is meer effectief en minder pijnlijk.

De Soprano ICE behandeling

Het verwijderen van oorhaar met de laser is een beproefde methode. Dankzij de Soprano ICE behandeling kan het laseren vrijwel pijnloos worden uitgevoerd. U voelt in principe alleen lichte speldenprikken. De Soprano ICE laser kent twee standen, namelijk stationair en SHR. De stationaire stand is vooral gericht op het verwijderen van stugge haren, terwijl SHR vooral dunne haren tegengaat. In de SHR-modus is de energie heel laag, maar zijn de pulsen heel hoog, waardoor er geen pijnlijke flitsen meer zijn. De haarzakjes worden namelijk stapsgewijs opgewarmd. De cliënt voelt tijdens de behandeling uitsluitend kleine speldenprikjes en ervaart geen echte pijn meer. Elk haarzakje wordt bij deze methode meermalen behandeld. Door de effectiviteit duurt elke individuele behandeling korter en zijn er minder behandelingen nodig om resultaat te zien. Doorgaans bevat het traject slechts zo’n 6-8 behandelingen. Het kan zijn dat oorhaar weer terugkomt door een verandering in de hormonen. Het kan ook zijn dat inactieve haren in die periode weer actief zijn. Met behulp van laseren kunnen deze haren permanent verwijderd worden. Lichtgekleurde haren, zoals blond, wit, grijs en rood, en dunne haren absorberen te weinig energie, waardoor de haarwortels intact blijven.

Voor en na de behandeling

Het is verstandig om vanaf 6 weken voor de behandeling niet meer te epileren. Hierdoor kunnen de haarzakjes namelijk beschadigd raken en dan kan het haarzakje niet goed vernietigd worden door de laser. Daarnaast wordt aangeraden om twee weken voor tot en met twee weken na de behandeling de zonnebank, de sauna en de zon zoveel mogelijk te vermijden. Dit kan namelijk zorgen voor een verschuiving in het pigment. Na de behandeling kunt u meteen uw werk of andere bezigheden weer hervatten, wanneer u dit wilt.

De behandeling bij Kliniek Veldhoven

Wanneer u kiest voor een laserbehandeling, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat u te maken heeft met betrouwbare behandelaars. De huidspecialisten voeren laserbehandelingen uit in opdracht van en onder verantwoordelijkheid van een bevoegd behandelaar. De huidtherapeuten hebben de zelfstandige bevoegdheid om te laseren. Doordat zij zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici, bent u er zeker van dat zij voldoen aan de geldende kwaliteitseisen. Heeft u vragen over de behandeling? Tijdens een persoonlijk consult kunnen onze specialisten hierover met u in gesprek gaan. Voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar laserontharing prijs.


Vrijblijvend consult aanvragen

  • Oeps! We hebben toestemming nodig of bel 040-295 42 43. Zie AVG.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Complete behandeling: stugge en dunne haren
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk
  • Soprano ICE laser uitgeroepen tot beste medische ontharingslaser