Harsen en waxen zijn bekende behandelingen voor mannen om zich te ontdoen van haar op bijvoorbeeld de rug, buik of borst. Hoewel populair, hebben deze manieren van ontharen als nadeel dat de behandeling veel tijd kost.Bekende minpunten van de lichtflitsmethode (IPL) is dat doorgaans veel sessies nodig zijn en dat op de omliggende huid brandwondjes kunnen ontstaan of pigmentverschuivingen kunnen plaatsvinden. Een alternatieve behandeling die kan worden gebruikt voor ontharing bij mannen is de lasertechniek. Hierbij worden de haarzakjes en haarwortels bestraald met laserlicht. Doordat met laser ontharen doelmatiger en gerichter kan worden gewerkt, is meestal een kleiner aantal behandelsessies nodig.

Efficiënte vorm van ontharen voor mannen

Een tweede voordeel van ontharen via laser is dat deze techniek aanzienlijk minder ongemakken met zich meebrengt. Waar andere behandelingen toch vrij pijnlijk kunnen zijn, is ontharen via laserlicht vergelijkbaar met het gevoel van kleine speldenprikjes op het huidoppervlak. Helemaal pijnloos is deze wijze van ontharen voor mannen dus niet, maar zeker vergeleken met waxen of elektrisch epileren is de mate van pijn alleszins te overzien. Laser ontharen is overigens toepasbaar bij elk type huid, maar niet bij alle soorten en kleuren haar. Zo kan de methode niet worden ingezet bij zeer dunne haren en bij beharing die wit, grijs, rood of blond is. Deze haartypes zijn namelijk niet in staat om genoeg energie van de laser te absorberen.

Ontharing mannen via Soprano ICE diodelaser

Die energie is nodig om de haarwortels inactief te maken en te doen afsterven, en wordt opgewekt met de Soprano ICE diodelaser. Dit laserapparaat is voorzien van uiteenlopende handstukken, die elk hun eigen golflengte of golflengtes hebben. Zo kan bij ontharen voor mannen bijvoorbeeld een handstuk worden gebruikt met een bijzonder verkoelend effect, waarmee het risico op het ontstaan van brandwondjes minimaal is. De Soprano ICE is tevens de enige ontharingslaser die beschikt over meerdere opzetstukjes. Deze maken het mogelijk om de grens van bijvoorbeeld de baardharen exact te bepalen. Ook neushaar of de haartjes tussen de wenkbrauwen worden met deze professionele vorm van ontharen voor mannen zeer precies verwijderd. Dankzij verschillende werkstanden is zowel stug als dun haar te behandelen.

Aandachtspunten bij ontharen voor mannen

Als u kiest voor ontharing met de Soprano ICE diodelaser, zijn er enkele zaken die in acht moeten worden genomen. Zo is het van belang om tijdens de behandelperiode het haar gedurende zes weken voorafgaand aan een sessie niet te harsen, waxen of epileren. Vanzelfsprekend mag het scheren, knippen of bijknippen van de haren wel. Bij ontharing met de laser dient men verder de zonnebank of het buiten zonnen gedurende twee weken voor en twee weken na een behandeling te mijden. Dit omdat bij een door de zon verkleurde huid de kans op pigmentverschuiving toeneemt. Men kan bij ontharen uitgaan van 6 tot 8 behandelsessies met tussenpozen van 6 tot 8 weken. Bel of mail Kliniek Veldhoven voor meer informatie. Voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar laserontharing prijs.


Vrijblijvend consult aanvragen

  • Oeps! We hebben toestemming nodig of bel 040-295 42 43. Zie AVG.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Complete behandeling: stugge en dunne haren
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk