Ongewenste haargroei in het gezicht wordt als vervelend en onaantrekkelijk ervaren. Zeker bij vrouwen is beharing op bijvoorbeeld de bovenlip, kin of wangen niet gewenst. Natuurlijk is gezichtshaar verwijderen op allerlei manieren mogelijk, maar dan moet wel om de zoveel weken worden gewaxt of geëpileerd. Niet iedere man of vrouw heeft daar echter tijd of of zin in. Voor deze groep mensen bestaat er gelukkig een andere en uiterst doeltreffende vorm van gezichtsontharing, en dat is door middel van een laserbehandeling.

Waarom lasertechniek voor gezicht ontharen?

Mensen hebben diverse redenen om via laser ontharen van hun overtollige gezichtsbeharing af te komen. Een groot verschil met bijvoorbeeld epileren door lichtflitsen, zoals een ELOS- of IPL-behandeling, is dat met de lasertechniek een stuk nauwkeuriger en gerichter kan worden gewerkt. Flitslicht maakt gebruik van een breed spectrum, waardoor het effect ervan beperkt is. Deze methode kan ook nog eens verbranding van of pigmentverschuiving in de onder of rond het haar aanwezige huid veroorzaken. Ontharingslasers onderling laten trouwens eveneens verschillen zien. Wordt bij het gezicht ontharen hoogwaardige apparatuur als de Soprano ICE diodelaser ingezet, dan weet u zeker dat u er na de behandelsessies voor een langere periode vanaf bent. De Soprano ICE leent zich voor allerlei huidtypes en veroorzaakt minimale bijwerkingen.

Gezichtshaar verwijderen met veelzijdige diodelaser

Reguliere laserapparaten die worden gebruikt voor gezichtsontharing zijn voorzien van een energiestraal met één golflengte en kleur. Daarin wijken ze behoorlijk af van de Soprano ICE. Deze is namelijk uitgerust met meerdere handstukken, die op hun eigen golflengte werken. Hierdoor staat de diodelasermethode bekend als een van de veiligste technieken voor het verwijderen van gezichtsbeharing. De Soprano ICE heeft bijvoorbeeld een extreem koelend handstuk, dat ervoor zorgt dat de warmte optimaal wordt vastgehouden in de huidlaag waar de haarzakjes zich bevinden. Verder kan men op het apparaat verschillende tipjes zetten, die de specialist in staat stellen uiterst accuraat te werken. Bij het gezicht ontharen kunnen daarmee eenvoudig haartjes in de neus, op of in de oren en tussen de wenkbrauwen worden verwijderd.

Voor en na de gezichtsontharing

Wilt u uw gezicht ontharen met de diodelasertechniek, dan moet u erop rekenen dat 6 tot 8 behandelingen nodig zijn. Deze vinden om de 6 weken plaats in de kliniek. Voorafgaand aan de sessies mogen de haartjes die u wilt laten weghalen zes weken lang niet worden geëpileerd, geharst of gewaxt. Het trimmen, afscheren of knippen van de desbetreffende beharing heeft geen nadelige effecten op de laserbehandeling. Daarnaast is het zaak dat u twee weken voor en na het gezicht ontharen niet buiten zont of van de zonnebank gebruikmaakt. Een door de zon gebruinde huid absorbeert namelijk teveel energie, waardoor pigmentverschuiving tot de mogelijkheden behoort. Bij interesse in gezichtshaar verwijderen kunt u contact opnemen met Kliniek Veldhoven. Voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar laserontharing prijs.


Vrijblijvend consult aanvragen

  • Oeps! We hebben toestemming nodig of bel 040-295 42 43. Zie AVG.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Complete behandeling: stugge en dunne haren
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk