Beharing op de bovenlip is niet iets dat alleen bij mannen voorkomt. Ook vrouwen kunnen er last van hebben, en in hun geval kunnen de maatschappelijke en sociale gevolgen behoorlijk ingrijpend zijn. Wanneer u haar op uw bovenlip heeft dat u liever wilt laten weghalen, kan worden gekozen voor methodes als epileren of waxen. Een nadeel is dat deze technieken veel tijd kosten. Voor het behandelen van de te ontharen bovenlip bestaat echter ook een minder pijnlijke methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een laser. Behalve comfortabeler, heeft de lasertechniek ook meer effect en is men voor een langere periode verlost van ongewenste haargroei op de bovenlip. Laser ontharen gebeurt door middel van de Soprano ICE diodelaser.

Laserapparaat voor ontharen bovenlip

Voor het verwijderen van beharing op de bovenlip bestaan er meerdere laserapparaten. Wat deze apparatuur onderscheidt van de Soprano ICE is dat zij veelal maar beschikken over een laserstraal met één kleur en golflengte. Bij de uitgebreidere Soprano ICE diodelaser is er keuze uit verschillende handstukken, waarmee de specialist bij een bovenlip ontharen steeds op een andere golflengte kan werken. Zo beschikt het apparaat bijvoorbeeld over een extreem koelend handstuk dat het comfort verhoogt, terwijl de warmte en energie die de laser afgeeft vastgehouden worden in de huid rond de haarzakjes. Tevens kan met de Soprano ICE een zeer specifieke laserbehandeling plaatsvinden. Dit type laserapparaat beschikt namelijk over diverse tips, zodat zelfs de kleinste haartjes op een doeltreffende manier kunnen worden verwijderd.

Altijd de juiste laser voor bovenlip ontharen

De Soprano ICE diodelaser is ook op andere punten bijzonder praktisch en veelzijdig. Behalve dat deze apparatuur meerdere opzet- en handstukken heeft, is hij bovendien voorzien van twee werkstanden. Zo kan voor een snor laseren een passende laser worden ingezet. De stationaire stand is bijvoorbeeld ideaal voor stugge haren. Bij het activeren van deze functie komt veel energie vrij en is een snelle behandeling mogelijk. De tweede laseroptie is de zogeheten Super Hair Removal- of SHR-stand. Bedoeld voor dunne haren, wordt de warmte langzaam opgebouwd en ontstaat weinig tot geen irritatie van de huid. Dankzij de lage energiewaarde kan men met SHR zelfs in de zomer de bovenlip ontharen.

Ontharen bovenlip: voor en na de lasersessie

Bij het ondergaan van een laserbehandeling om het haar van de bovenlip te verwijderen, moet u met enkele dingen rekening houden. Belangrijk om te weten is dat rood, blond, wit of grijs haar niet in aanmerking komt voor deze ontharingstechniek. Lichtere haarkleuren zijn namelijk niet in staat om bij een bovenlip ontharen de benodigde energie op te nemen en vast te houden. Verder mag vanaf zes weken voor elke sessie de bovenlip niet worden gewaxt, geëpileerd of geharst, en mag men in twee weken voor en na het ontharen niet zonnen of onder de zonnebank. Mail info@kliniekveldhoven.nl of bel 040-295 42 43 als u uw bovenlip ontharen wilt. voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar laserontharing prijs.


Vrijblijvend consult aanvragen

  • Oeps! We hebben toestemming nodig of bel 040-295 42 43. Zie AVG.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

  • Complete behandeling: stugge en dunne haren
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk