Vrijwel iedere man krijgt er mee te maken in de pubertijd; het borsthaar begint te groeien. Dat wordt veroorzaakt door de hormonen testosteron en dihydrotestoteron. De hoeveelheid borsthaar is persoonsgebonden, maar het zijn vrijwel altijd stugge haren. Het verwijderen van het borsthaar is een persoonlijke keuze en er zijn diverse methoden mogelijk. Niet alle mannen zijn immers gecharmeerd van deze haargroei en vinden dit niet passen bij een verzorgd uiterlijk. Het verwijderen van borsthaar vanwege esthetische redenen is ook een trend die zich steeds verder voortzet. Waxen, scheren of epileren vormen maar een zeer tijdelijke oplossing, omdat de haargroei dan altijd binnen korte tijd terugkomt. Laseren heeft een permanente werking. De laser is met name effectief bij grotere oppervlakten, zoals de borst, omdat meerdere haren tegelijk kunnen worden behandeld. Bijkomende voordelen zijn dat de methode vrijwel pijnloos is en minimale irritatie aan de huid toebrengt.

Haar verwijderen met de laser

Voor mannen die geen zin meer hebben in de andere ontharingsmethode die vaak tijdrovend en pijnlijk zijn, bestaat de optie om het borsthaar te laten verwijderen door middel van laser ontharen. Het principe van deze behandeling bestaat eruit dat de haarzakjes worden verhit, waardoor de haargroei verdwijnt. Omdat de groei van haren bij de mens diverse fases kent, is het van belang dat een laserbehandeling met tussenpozen wordt herhaald om ook haarzakjes te behandelen die inactief waren tijdens een eerdere sessie. De kleur en dikte van het haar is van belang voor de effectiviteit van de laser. Lichtgekleurde haren (wit, grijs, blond of rood) of dun haar absorberen vaak niet genoeg energie waardoor de haarzakjes intact blijven. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden indien u besluit uw borsthaar door middel van een laserbehandeling te laten verwijderen. Gedurende een periode van 6 weken voor de behandeling dient u het borsthaar niet te waxen, te epileren of te harsen. Scheren en knippen is geen probleem. Daarnaast adviseren wij om een maand voor en na de behandeling geen gebruik te maken van de zonnebank of te gaan zonnen. In sommige gevallen kan er dan sprake zijn van pigmentverschuiving. Ook de sauna raden wij gedurende deze periode af, omdat hierdoor de behandelde huid wordt blootgesteld aan een te intense hittebron.

De Soprano ICE diodelaser

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van deze laser bij het verwijderen van borsthaar is gelegen in het feit dat de laser over verschillende handstukken beschikt, waardoor er gebruik gemaakt kan worden van diverse golflengten specifiek afgestemd op de behandeling. Andere laserapparaten beschikken enkel over één golflengte. Lichtflitsapparaten als IPL maken gebruik van een breed spectrum aan licht en kunnen hierdoor niet gericht geplaatst worden en is dus veel minder effectief als laserlicht. De Soprano ICE laser is zo effectief dat de behandeltijd gedurende een sessie korter is en het aantal behandelingen minder. Borsthaar verwijderen levert maar zeer zelden complicaties op, indien dit op een professionele manier gebeurt. In onze kliniek kunt u er verzekerd van zijn dat de laserbehandeling slechts door bevoegde zorgverleners of onder verantwoordelijkheid van een bevoegd behandelaar zal worden uitgevoerd. Wanneer u meer informatie wilt, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Voor een rpijsoverzicht verwijzen we u naar laserontharing prijs.


Vrijblijvend consult aanvragen

  • Oeps! We hebben toestemming nodig of bel 040-295 42 43. Zie AVG.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Complete behandeling: stugge en dunne haren
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk