Kliniek Veldhoven


Borstvergroting


Een borstvergroting geeft borsten meer volume, verbetert de vorm en de verhouding. Deze borstvergrotende operatie kan gecombineerd worden met lipofilling. De plastisch chirurg maakt dan gebruik van uw eigen vet om de implantaten te bedekken. Een belangrijke voorwaarde voor lipofilling is dat uw BMI hoger dan 18 en lager dan 30 dient te zijn.

Ja, ik ben ouder dan 18 jaar. Klik hier om de voor en na foto’s te zien.

Borstlift en borstvergroting

Sommige vrouwen hebben van nature kleine of ongelijke borsten. Bij anderen neemt de grootte af, bijvoorbeeld na een zwangerschap of gewichtsverlies. Met een borstvergroting geeft u uw borsten meer volume. Ook kunt u hiermee de vorm en de verhouding verbeteren.

Desgewenst kunt u kiezen voor een borstvergroting en een borstlift. Bij Kliniek Veldhoven wordt eerst een borstlift uitgevoerd, later gevolgd door een borstvergroting. Er zijn twee operaties nodig om de kans op complicaties te verkleinen en een optimaal resultaat te bereiken.

Door eerst operatief de verslapte huid te liften en de borst te laten genezen, ontstaat een stevigere borst. De borst kan tijdens de eerste behandeling maximaal gelift worden, omdat er geen ruimte vrijgemaakt dient te worden voor het implantaat. Tevens staat er minder spanning op de huid, wat het genezingsproces en het litteken ten goede komt. De huid wordt niet extra belast door gelijktijdig de huid te spannen en de borst op te rekken voor het implantaat. Dit zorgt voor een stevigere borst met een maximaal gewenst volume voor een optimaal resultaat.

Borstimplantaten van Mentor

Het is een misverstand dat borstvergrotingen altijd makkelijk te herkennen zijn. Een geoefend plastisch chirurg kan met hoogwaardige implantaten eventueel in combinatie met eigen lichaamsvet een zeer natuurlijk ogend resultaat verwezenlijken. Voor een borstvergroting is een ruime keuze aan borstimplantaten beschikbaar. Kliniek Veldhoven werkt sinds jaar en dag met borstimplantaten van Mentor: met FDA goedkeuring.

Implantaten met FDA goedkeuring

Borstimplantaten van het merk Mentor hebben een FDA goedkeuring. Dit betekent dat de borstimplantaten door de Amerikaanse overheid, de Food and Drug Administration (FDA), zijn toegestaan op de Amerikaanse markt. Om deze toelating te krijgen moeten er verschillende klinische en preklinische tests gedaan worden. Deze uitkomsten dienen te voldoen aan zeer strenge eisen. Daarnaast moeten er ook verschillende vervolgstudies uitgevoerd worden. Voor de borstimplantaten zijn daarom in Amerika in 2004 de zogeheten “Core” studies opgezet. Hierbij werden meer dan 30.000 vrouwen in het onderzoek opgenomen die nu al 10 jaar gevolgd worden. Deze vrouwen komen ieder jaar voor diverse (inclusief MRI) onderzoeken terug.

Alle gegevens moeten uit het onderzoek vastgelegd en doorgegeven worden aan de FDA. Deze bewaakt op die manier de kwaliteit en geeft dan haar goedkeuring af voor gebruik. Deze onderzoeksgegevens worden ook altijd op de publieke sites van de FDA gepubliceerd (www.fda.gov). Aan de andere kant kan zo’n goedkeuring ook weer ingetrokken worden als blijkt dat de kwaliteit toch niet gegarandeerd kan worden.

Plaatsing van het borstimplantaat

Bij het plaatsen van het borstimplantaat boven de spier ligt de borstprothese direct onder het borstklierweefsel en beweegt op een natuurlijke manier met het lichaam mee. Als u een dunne huid of een geringe hoeveelheid borstklierweefsel hebt, kan de rand van de prothese aan de onderkant en zijkant voelbaar en zichtbaar zijn.

Plaatsing van het borstimplantaat onder de spier ofwel dual plane biedt uitkomst als u een dunne huid of weinig borstklierweefsel hebt. Hierbij wordt het borstimplantaat aan de bovenzijde bedekt door de grote borstspier en aan de onderkant door het borstweefsel. De randen zijn daardoor niet voelbaar. Ook geeft dit het borstimplantaat meer stabiliteit, wat handig is bij het plaatsen van grotere implantaten. Een borstvergroting met eigen lichaamsvet kan het implantaat nog beter bedekken.

Lees ook borstvergroting: hoeveel CC?

Grootte, cohesie en vorm van de borstprothese

Bij de keuze voor de grootte van de borstprothese staat uw voorkeur centraal. Daarnaast speelt uw levensstijl een rol. Wie bijvoorbeeld vaak gaat hardlopen, kan hinder ondervinden van te grote borsten. Wees echter ook niet te bescheiden. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen achteraf eerder grotere dan kleinere zouden kiezen.

Een ander aspect is de cohesie van de borstprothese, ofwel de stevigheid van de gel waarmee het implantaat gevuld is. Een lagere cohesie zorgt voor een soepeler implantaat. Een hogere cohesie maakt dat het implantaat zijn vorm beter vasthoudt.

Wat betreft de vorm van de borstprothese zijn er twee mogelijkheden: anatomisch gevormde en ronde. Rond gevormde protheses geven meer vulling aan de bovenkant van de borsten. Anatomische protheses doen dat in mindere mate. Wat het mooiste resultaat geeft, is afhankelijk van de vorm en het volume van uw borsten.

Welke grootte, cohesie en vorm past het best bij uw wensen, lichaamsbouw en levensstijl? Vraag gerust een consult aan voor persoonlijk advies over borstvergroting.

De borstvergroting

Er zijn verschillende technieken om een borstvergroting uit te voeren. De meest gebruikte techniek is de inframmamaire borstvergroting. Bij deze techniek maakt de plastisch chirurg een snede aan de onderkant van de borst om de prothese te plaatsen. Zo kan de plastisch chirurg de prothese zeer precies positioneren. De ingreep vindt plaats onder algehele narcose en duurt ongeveer 1 uur.

Bij een borstvergroting met eigen vet verwijdert de plastisch chirurg door middel van liposuctie vet uit bijvoorbeeld de buik, benen of de heupen. Vervolgens wordt het lichaamsvet geïnjecteerd (lipofilling) in de borsten.

Na de borstvergroting

De plastisch chirurg zal, afhankelijk van het verloop van de operatie, twee drains (dunne slangetjes) in het wondgebied aanbrengen. De dunne slangetjes zijn verbonden met twee vacuümflesjes. Via de slangetjes wordt het wondvocht uit het operatiegebied afgevoerd. De drains worden verwijderd als er bijna geen vocht meer wordt geproduceerd. Na de behandeling zullen de borsten enige tijd gezwollen en gespannen aanvoelen. Het gespannen gevoel en de eventuele roodheid van de littekens nemen geleidelijk af. Voor een optimaal resultaat, neemt u de eerste week veel rust. Wij raden aan om gedurende 6 weken zware lichamelijke inspanningen te vermijden (tillen, sporten). Verder dient u de eerste 6 weken een speciale bh dragen.

Het resultaat

Meteen na de operatie is het resultaat van de borstvergroting al goed zichtbaar. Na zo’n 9 tot 12 maanden heeft het definitieve resultaat zich kunnen vormen. Na 1 jaar zijn er van de littekens enkel nog kleine witte lijntjes over. Door de positie zijn deze lijntjes nauwelijks zichtbaar.

Risico’s en bijwerkingen

Kliniek Veldhoven gebruikt alleen implantaten met FDA goedkeuring. Gaat uw voorkeur uit naar een aanvullende lipofilling behandeling op een borstvergroting met implantaten dan dient u er rekening mee te houden dat ongeveer 50 tot 70% van het ingespoten vet intact blijft. Het resterende deel wordt door het lichaam afgebroken. Na de borstvergroting volgen we het herstelproces met regelmatige controles. Deze behandeling en de borstvergroting worden uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg.

Risico’s en bijwerkingen: nabloeding en infectie (zoals bij elke chirurgische ingreep), kans op infectie (minder dan 1%, drastisch lager bij niet-rokers), verandering van gevoel in de tepels of verlies van gevoel aan de onderkant van de borst, littekenhypertrofie, kapselschrompeling.

Uw plastisch chirurg zal u informeren over hoe u de risico’s tot het absolute minimale kunt beperken. In de Chirurgische bijsluiter en de Q en A van de NVPC en op Complicaties bij borstimplantaten vindt u meer informatie over de risico’s.

Borstimplantatenregister

Voor alle borstimplantaten die in Nederland worden geplaatst, geldt een wettelijke verplichting tot registratie om zo de kwaliteit van de borstimplantaten inzichtelijk te maken. Het borstimplantatenregister wordt beheerd door DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing), de organisatie die toezicht houdt op de veiligheid en kwaliteit van zorg voor vrouwen met borstimplantaten. Zo kunnen eventueel niet goed functionerende implantaten vroegtijdig gesignaleerd worden en zorgt de registratie voor een continu proces van feedback over de resultaten van gebruikte implantaten.

Vraag een consult aan

Is een borstvergroting een goede optie voor u? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een persoonlijk consult. Hierin kunt u uw wensen en vragen bespreken met een plastisch chirurg. U krijgt persoonlijk advies over de vorm, grootte en plaatsing van de borstimplantaten en eventueel over de lipofilling behandeling. Dit informerende gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. U vraagt een consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie kosten borstvergroting.

FAQ Borstvergroting

Is een borstvergroting veilig?

Er zijn veel mensen geholpen met een medische hulpmiddel (kunstheup, pacemakers of borstvergroting e.d.) Maar zoals aan elk lichaamsvreemd implantaat zitten voor- en nadelen. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC vindt u informatie over de complicaties bij een borstvergroting. Tijdens een vrijblijvend consult kunnen ook al uw vragen beantwoord worden als u voor de keuze staat van een borstvergroting.

Er zijn veel mensen geholpen met een medische hulpmiddel (kunstheup, pacemakers of borstvergroting e.d.) Maar zoals aan elk lichaamsvreemd implantaat zitten voor- en nadelen. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC vindt u informatie over de complicaties bij een borstvergroting. Tijdens een vrijblijvend consult kunnen ook al uw vragen beantwoord worden als u voor de keuze staat van een borstvergroting.

Borstvergroting voor de spier of borstvergroting dual plane (achter de spier)?

Een implantaat wordt dikwijls gedeeltelijk achter de borstspier geplaatst als u van uzelf niet voldoende borstklierweefsel of een dunne huid hebt om het implantaat goed te bedekken. Op die manier voorkomt de plastisch chirurg dat er randen of plooien van het implantaat te zien zijn. Ook kan deze methode toegepast worden als de spier sterk ontwikkeld is, waardoor de spier bij het aanspannen het implantaat niet teveel omhoog trekt. Een implantaat voor de spier beweegt met het lichaam mee, doordat het onder het eigen borstweefsel bevindt. Tijdens het consult bekijkt de plastisch chirurg samen met u wat de beste toepassing voor uw situatie is.

Een implantaat wordt dikwijls gedeeltelijk achter de borstspier geplaatst als u van uzelf niet voldoende borstklierweefsel of een dunne huid hebt om het implantaat goed te bedekken. Op die manier voorkomt de plastisch chirurg dat er randen of plooien van het implantaat te zien zijn. Ook kan deze methode toegepast worden als de spier sterk ontwikkeld is, waardoor de spier bij het aanspannen het implantaat niet teveel omhoog trekt. Een implantaat voor de spier beweegt met het lichaam mee, doordat het onder het eigen borstweefsel bevindt. Tijdens het consult bekijkt de plastisch chirurg samen met u wat de beste toepassing voor uw situatie is.

Hoe lang duurt de operatie?

Een ingreep waarbij de borsten worden vergroot, neemt doorgaans maximaal één uur in beslag. De operatie geschiedt tijdens een dagopname. U kunt dezelfde dag weer naar huis.

Een ingreep waarbij de borsten worden vergroot, neemt doorgaans maximaal één uur in beslag. De operatie geschiedt tijdens een dagopname. U kunt dezelfde dag weer naar huis.

Hoe lang is het herstel na een borstvergroting?

Na de ingreep dient u minimaal een week absolute rust te houden en een speciale BH te dragen. Lichte werkzaamheden kunnen na deze periode worden hervat, maar u dient af te zien van een zware belasting van uw lichaam. De ingebrachte prothese heeft zo'n 6 weken nodig om in te kapselen. Daarna kan het lichaam langzaam aan weer wat zwaarder belast worden. U doet er dus ook zeer verstandig aan om bijvoorbeeld de eerste 6 weken na de ingreep ook niet te sporten. U bouwt de beweging/inspanning geleidelijk op tot het niveau dat u gewend was. Indien u het behandelde gebied overbelast is de kans op pijnscheuten en zwelling aanwezig. In de 2e fase, de periode tot 1 jaar, zullen de borsten een natuurlijke positie en vorm aannemen. Het gevoel in de borsten wordt steeds beter.

Bij een borstvergroting met lichaamseigen vet dient u er rekening mee te houden dat u 3 weken een drukpak draagt om het operatiegebied waar het vet is verwijderd.

Na de ingreep dient u minimaal een week absolute rust te houden en een speciale BH te dragen. Lichte werkzaamheden kunnen na deze periode worden hervat, maar u dient af te zien van een zware belasting van uw lichaam. De ingebrachte prothese heeft zo'n 6 weken nodig om in te kapselen. Daarna kan het lichaam langzaam aan weer wat zwaarder belast worden. U doet er dus ook zeer verstandig aan om bijvoorbeeld de eerste 6 weken na de ingreep ook niet te sporten. U bouwt de beweging/inspanning geleidelijk op tot het niveau dat u gewend was. Indien u het behandelde gebied overbelast is de kans op pijnscheuten en zwelling aanwezig. In de 2e fase, de periode tot 1 jaar, zullen de borsten een natuurlijke positie en vorm aannemen. Het gevoel in de borsten wordt steeds beter. Bij een borstvergroting met lichaamseigen vet dient u er rekening mee te houden dat u 3 weken een drukpak draagt om het operatiegebied waar het vet is verwijderd.

Zijn er complicaties mogelijk?

Zoals bij iedere ingreep kunnen er complicaties optreden. Het kan voorkomen dat een litteken na de ingreep rood wordt of opzwelt. In de meeste gevallen neemt dit vanzelf weer af. Ook kunnen de tepels extra gevoelig of juist minder gevoelig zijn. Ook deze klachten verdwijnen doorgaans vanzelf. Bij aanhoudende klachten of andere complicaties is het verstandig om contact op te nemen.

Zoals bij iedere ingreep kunnen er complicaties optreden. Het kan voorkomen dat een litteken na de ingreep rood wordt of opzwelt. In de meeste gevallen neemt dit vanzelf weer af. Ook kunnen de tepels extra gevoelig of juist minder gevoelig zijn. Ook deze klachten verdwijnen doorgaans vanzelf. Bij aanhoudende klachten of andere complicaties is het verstandig om contact op te nemen.

Borstvergroting: hoeveel cc?

Onder de voor en na foto's kunt u zien welke borstimplantaten en hoeveel cc is gebruikt.

Onder de voor en na foto's kunt u zien welke borstimplantaten en hoeveel cc is gebruikt.

Welk aantal cc past bij mij?

Tijdens het consult krijgt u verschillende maten protheses om te passen. Met een pasprothese wordt gekeken hoeveel cc nodig is om het gewenste volume te bereiken. Verder is het resultaat afhankelijk van uw lengte en lichaamsbouw.

Tijdens het consult krijgt u verschillende maten protheses om te passen. Met een pasprothese wordt gekeken hoeveel cc nodig is om het gewenste volume te bereiken. Verder is het resultaat afhankelijk van uw lengte en lichaamsbouw.

Hoeveel cc is welke cupmaat?

Tijdens het consult meet de plastisch chirurg de breedte van de borst en houdt hij rekening met de symmetrie van uw borsten, de lichaamsbouw, de elasticiteit van uw huid en of de implantaten achter of voor de spier worden geplaatst. Deze factoren bepalen het resultaat van het volume van uw borsten en daarbij wordt gekeken welk volume mooi bij uw lichaam past.

Tijdens het consult meet de plastisch chirurg de breedte van de borst en houdt hij rekening met de symmetrie van uw borsten, de lichaamsbouw, de elasticiteit van uw huid en of de implantaten achter of voor de spier worden geplaatst. Deze factoren bepalen het resultaat van het volume van uw borsten en daarbij wordt gekeken welk volume mooi bij uw lichaam past.

Hoe duur is een borstvergroting?

De prijs voor een borstvergroting vindt u in het prijzenoverzicht op onze website.

De prijs voor een borstvergroting vindt u in het prijzenoverzicht op onze website.

Welke risico’s zitten er aan een borstvergroting?

Een borstvergroting heeft dezelfde algemene risico’s als iedere andere operatie, zoals: risico’s van de narcose, trombose, een nabloeding, het optreden van infecties en lelijke littekenvorming. Een specifieke risico bij een borstvergroting is de kans op overmatige kapselvorming. Overmatige kapselvorming betekent dat het lichaam littekenweefsel rondom het implantaat vormt. Bij de meeste mensen is dat een soepel vlies waar men niets van merkt maar soms kan dit littekenweefsel verstrakken en voelt het hard aan en kan het pijnlijk zijn. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC vindt u uitgebreide informatie over de risico’s.

Een borstvergroting heeft dezelfde algemene risico’s als iedere andere operatie, zoals: risico’s van de narcose, trombose, een nabloeding, het optreden van infecties en lelijke littekenvorming. Een specifieke risico bij een borstvergroting is de kans op overmatige kapselvorming. Overmatige kapselvorming betekent dat het lichaam littekenweefsel rondom het implantaat vormt. Bij de meeste mensen is dat een soepel vlies waar men niets van merkt maar soms kan dit littekenweefsel verstrakken en voelt het hard aan en kan het pijnlijk zijn. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC vindt u uitgebreide informatie over de risico’s.

 • Borstimplantaten van het merk Mentor hebben een FDA goedkeuring
 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • "Onverwachte tegenslag"
  30 maart, 2022 Geschreven door: Hettie

  Voordat ik op 23 nov 2021 geholpen zou worden aan een borstvergroting heb ik samen met mijn man een uitgebreid en voorlichtend gesprek gehad met een van de medewerksters en de behandelend chirurg gehad. In dit gesprek werd alles zeer goed en op een uiterst vriendelijke manier uitgelegd. Op 23 nov met een beetje spanning ging ik naar de kliniek in Veldhoven voor de operatie, ik werd gerust gesteld en onderging de operatie welke zeer voorspoedig verliep. Echter na iets meer dan een week bleef een van mijn borsten erg gespannen en voelde pijnlijk aan, eerder dan gepland heb ik contact opgenomen met de kliniek in Veldhoven en kon ik dezelfde dag nog langskomen. Er bleek een infectie in een van mijn borsten te zitten wat de oorzaak was van de zwelling en pijn. Dit komt echter maar zeer zelden voor. Dezelfde dag werd ik nog geopereerd en een van de protheses moest verwijderd worden , dit was voor mij wel een grote tegenslag omdat ik heel graag een borstvergroting wilde. Na de verwijdering zou er na drie maanden een nieuwe prothese geplaatst worden. Op 1 maart j.l. Is dit gebeurd en het verliep allemaal naar wens totdat ik enkele dagen later een inwendige bloeding kreeg en mijn borst bont en blauw zag weer een beetje tegenslag en ik zag het ergste al voor mij. Na telefonisch contact kon ik naar de kliniek komen waar de situatie bekeken werd. Ik werd hier weer op mijn gemak gesteld en dat het gewoon weer pech was dat dit mij moest overkomen. Het herstel had nu wat meer tijd nodig en een vervolgafspraak werd gemaakt voor 29 maart. De afgelopen weken ging het echter steeds beter en de blauwe plekken verdwenen. Op 23 maart op consult geweest en het zag er volgens Drs Derks prima uit. Wat is dit een ongelooflijk lief persoon met alle aandacht voor je. Overigens alle medewerkers zijn ontzettend aardig en goed op de hoogte van jouw persoonlijke situatie, je kan ten alle tijden contact opnemen en zo vaak je zelf wilt kun je komen om jouw situatie te bekijken. Nu het er allemaal goed uitzag is mijn volgende afspraak over een half jaar en ben ik uiteindelijk ondanks alles toch zeer blij en tevreden. Nogmaals prima kliniek daar in Veldhoven. Groetjes Hettie

 • "Super prettige ervaring"
  28 mei, 2018 Geschreven door: Anoniem

  Na veel te zijn afgevallen was er nog maar weinig van mijn borsten over. Ik ben in december 2017 geopereerd en ik kan niet anders zeggen dan dat ik onwijs blij ben! De arts en medewerkers van Veldhoven kliniek zijn heel professioneel, vriendelijk en begripvol. Een dergelijke ingreep is heel spannend, maar in de handen van deze professionals hoef je je geen zorgen te maken. Ik kan dan ook iedere vrouw aanraden om voor deze behandeling naar Veldhoven te gaan.

Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?

Borstvergroting voor en na

Welgevormde borsten is voor velen een teken van vrouwelijkheid. Maar het komt regelmatig voor dat vrouwen ontevreden zijn over hun uiterlijk. Vergeleken met de rest van uw lichaam kunnen uw borsten in uw beleving te klein zijn. Het volume van […]

Meer informatie
 • Klantenbeoordeling
  9.4
 • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Mentor implantaten met FDA goedkeuring
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Plastisch chirurg gespecialiseerd in borstcorrecties
 • Hoge kwaliteit van zorg
Keurmerk Keurmerk
 • Borstimplantaten van het merk Mentor hebben een FDA goedkeuring
 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
Keurmerk Keurmerk

Klik hier voor de prijzen van de behandeling