Voor mooie en natuurlijk ogende borsten door middel van borstprotheses bent u bij Kliniek Veldhoven aan het juiste adres. Borstimplantaten zijn er in verschillende vormen, soorten en maten, maar de  kwaliteit van de prothese is uiteraard het belangrijkste. In onze kliniek maken wij alleen gebruik van de beste kwaliteit siliconen en polyurethaan borstprotheses. Want niet alleen de gewenste vorm, maar ook het materiaal heeft een doorslaggevende factor voor het eindresultaat van een borstvergroting. Om dit resultaat zo natuurlijk mogelijk te houden gebruiken wij enkel silicone gel protheses van het klasse A merk Mentor. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC vindt u meer informatie over implantaten.

Waar bestaat een borstprothese uit?

De silicone borstprothese is een zacht siliconenzakje gevuld met een dikke siliconen gel. Deze borstprothese geeft bij een borstvergroting een mooi natuurlijk resultaat omdat de vormbaarheid en de veerkracht overeenkomen met die van het natuurlijke borstweefsel. Het omhulsel kan volledig glad zijn of licht geruwd. Een gladde buitenkant heeft het voordeel dat deze minder voelbaar is maar daarentegen is de kans op kapselvorming iets hoger dan bij de geruwde versie. Lees ook borstvergroting: hoeveel CC?

Vorm van de implantaat

Bij een borstvergroting heeft u de keuze tussen ronde en anatomische siliconen protheses. Doorgaans geeft een anatomisch gevormde borstprothese een heel natuurlijk eindresultaat, dit komt door de peerachtige vorm van het siliconenzakje. Deze peervorm lijkt het meest op de natuurlijke vorm van een borst. De ronde silicone prothese wordt met name gebruikt om de bovenkant wat meer volume te geven. De siliconen gel protheses zorgen niet voor allergische reacties en bieden geen verhoogde kans op borstkanker.

Controle na borstvergroting

Ongeveer 10 à 15 jaar na uw borstvergroting is het belangrijk dat u weer op controle komt. Vroeger werd geadviseerd om elk jaar op controle te komen en na 10 jaar de borstimplantaten te laten vervangen. Tegenwoordig is dit niet meer nodig. Bij klachten is het echter verstandig direct contact op te nemen.

Vraag een vrijblijvend consult aan

Overweegt u zelf een borstvergroting? Neem dan geheel contact met ons op. Er is een ruime keuze aan borstprotheses beschikbaar met elk andere voordelen. In het consult krijgt u van onze plastische chirurg de juiste informatie die bij uw situatie past. Hierbij kiest de chirurg uiteraard voor een borstprothese die het beste bij uw wensen, verwachtingen en lichaam passen. Voor een prijsoverzicht zie kosten borstvergroting.

  • Borstimplantaten van het merk Mentor hebben een FDA goedkeuring
  • Hoge clienttevredenheid
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Laagdrempelig en toegankelijk