Als de stevigheid van borsten afneemt, kan de tepel onder de borstplooi komen. Met een borstlift kunnen we dit corrigeren.

Veranderde vorm borsten

Door onder meer zwangerschap, gewichtsverlies en huidveroudering neemt de stevigheid van borsten af. Door deze verslapping komen de tepels soms onder de borstplooi. Met een borstlift kan dit rechtgezet worden: de plastisch chirurg verplaatst de tepel en de tepelhof naar een mooie positie. Het resultaat van een borstlift is blijvend. Maar een borstlift stopt de natuurlijke veroudering van de huid uiteraard niet. Indien gewenst kunt u een borstlift combineren met een borstvergroting. Er zijn dan twee operaties nodig om de kans op complicaties te verkleinen en een optimaal resultaat te bereiken.

Lees ook borstvergroting: hoeveel CC?

De borstlift behandeling

Bij een borstlift kan de plastisch chirurg een keuze maken uit de volgende borstlifttechnieken: anker, donut, lollipop en melon slice. Deze behandelmethodes vinden plaats onder algehele narcose.

Bij de ankermethode maakt de plastisch chirurg een snede rond het tepelhof en een verticale incisie tussen de tepel en de borstplooi. De tepel en het tepelhof krijgen een nieuwe positie hoger op de borst. Na het wegnemen van de overtollige huid worden de incisies gehecht met oplosbare hechtingen. De uitwendige knoopjes van de hechtingen worden – na twee weken – tijdens de controleafspraak boven de huid afgeknipt.

borstlift

De donutmethode geeft een cirkelvormig litteken rondom de tepel. De plastisch chirurg verwijdert huid rondom de tepelhof. Deze techniek wordt dikwijls toegepast als er relatief weinig verslapping is van de borst en de vorm van de borst dit toelaat.


De plastisch chirurg maakt bij de lollipoptechniek een incisie rond het tepelhof met een verticaal staartje richting de borstplooi. Middels deze methode kan extra huid worden verwijderd en in beperkte mate de vorm van de borst worden veranderd.

Bij de melon slice maakt de plastisch chirurg een incisie lopend van de borstplooi naar een horizontale lijn iets boven de borstplooi. Zodra de incisie is gemaakt, kan overtollig weefsel worden verwijderd. De wond wordt vervolgens gehecht.

Na de behandeling

Na de behandeling zijn de borsten gezwollen. Dit neemt vanzelf af. Na zo’n 2 tot 3 maanden zijn de borsten helemaal hersteld. Om de wondgenezing niet te verstoren, raden wij aan om 6 weken dag en nacht een speciale BH te dragen en daarna nog enkele tijd een sportbeha. Vermijd ook het zetten van kracht met de borstspieren (denk aan het tillen van boodschappen of kinderen), evenals zware lichamelijke inspanning en de armen boven het hoofd brengen. Stel gedurende deze periode het behandelde gebied niet bloot aan direct zonlicht. Gebruik wanneer nodig zonnebrandcrème met minimaal factor 30. De littekens van de incisies zullen nooit volledig onzichtbaar zijn. Na ongeveer 1 jaar zijn er alleen nog kleine witte lijntjes over, die door de positie nauwelijks waarneembaar zijn.

Risico’s en bijwerkingen

Zoals bij elke chirurgische ingreep brengt ook de borstlift risico’s met zich mee. De risico’s zijn o.a.: nabloeding, kans op infectie (minder dan 1%, drastisch lager bij niet-rokers), littekenhypertrofie en een afgenomen gevoeligheid. Uw arts zal u uitgebreid informeren over hoe de risico’s tot het minimale kunt beperken. Ook houden wij middels controles het helingsproces in de gaten.

 

Uw persoonlijk consult

Is een borstlift voor u mogelijk? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een persoonlijk consult. Hierin kunt u uw wensen en vragen voorleggen aan een plastisch chirurg. Dit gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Voor een prijsoverzicht zie kosten borstvergroting.

borstlift

FAQ Borstlift

Mag ik roken vóór en na een borstlift?

Roken heeft een erg negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer de cliënten niet stoppen met roken. Daarom raden we onze cliënten aan minstens twee weken vóór en twee weken na de behandeling te stoppen met roken.

Roken heeft een erg negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer de cliënten niet stoppen met roken. Daarom raden we onze cliënten aan minstens twee weken vóór en twee weken na de behandeling te stoppen met roken.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker
geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel
afhankelijk van het soort werk dat u verricht. Daarnaast adviseren wij om 6
weken niet te sporten of zwaar werk te verrichten.

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht. Daarnaast adviseren wij om 6 weken niet te sporten of zwaar werk te verrichten.

Worden mijn borsten kleiner door een borstlift?

Bij een borstlift wordt het overtollige borstweefsel
verwijderd. De borsten zullen een beetje kleiner worden dan ze oorspronkelijk
waren. Als u meer volume wenst is, kan een borstlift in combinatie met een borstvergroting een oplossing
zijn.

Bij een borstlift wordt het overtollige borstweefsel verwijderd. De borsten zullen een beetje kleiner worden dan ze oorspronkelijk waren. Als u meer volume wenst is, kan een borstlift in combinatie met een borstvergroting een oplossing zijn.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • "Helemaal blij met het eindresultaat!"
  06 december, 2011 Geschreven door: Anoniem

  Helemaal blij met het eindresultaat! Het is me heel erg meegevallen, mede door de goede voorlichting en de professionele, doch menselijke, behandeling van alle betrokken mensen. Toch spijt van gehad dat ik het niet eerder heb gedaan, maar dan was ik waarschijnlijk niet zo goed geholpen omdat ik bij een ander terecht was gekomen.

 • 30 december, 2009 Geschreven door: Anoniem

  Ik heb 3 maanden geleden een borstlift met prothese ondergaan. Dit na heel veel jaren ontevredenheid met mijn borsten. Tijdens het eerste consult voelde ik me al gelijk op mijn gemak en werd er naar mij geluisterd. Er werd mij duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden waren. Ik heb vrij snel besloten om me in deze kliniek te laten opereren. De operatie is me heel erg meegevallen en een kleine 5 uurtjes later mocht ik weer naar huis.De eerste twee weken heb ik als zeer pijnlijk ervaren, ik kon niet zelf uit bed komen en elke beweging deed pijn. Helaas had ik de pech dat ik de ene na de andere complicatie kreeg en het daardoor erg moeizaam ging. Maar ik kon steeds met vragen en alles bij de kliniek terecht. Het maakte niks uit wanneer ik belde zelfs s'avonds. En als het nodig was kon ik gelijk terecht.Iedereen was even zorgzaam en lief. Ik ben goed opgevangen en geholpen en uiteindelijk gaat het nu heel goed. Ik ben super trots op het resultaat en iedereen in deze kliniek heel erg dankbaar voor al hun goede zorgen.

Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?