Als de stevigheid van borsten afneemt, kan de tepel onder de borstplooi komen. Met een borstlift kunnen we dit corrigeren. De borsten zijn zijn na een borstlift steviger en maken een jongere indruk.

Veranderde vorm borsten

Door onder meer zwangerschap, gewichtsverlies en huidveroudering neemt de stevigheid van borsten af. Door deze verslapping komen de tepels soms onder de borstplooi. Met een borstlift kan dit rechtgezet worden: de plastisch chirurg verplaatst de tepel en de tepelhof naar een mooie positie. Het resultaat van een borstlift is blijvend. Maar een borstlift stopt de natuurlijke veroudering van de huid uiteraard niet. Indien gewenst kunt u een borstlift combineren met een borstvergrotingLees ook borstvergroting: hoeveel CC?

De borstlift behandeling

Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg maakt een snede rond het tepelhof en een verticale incisie tussen de tepel en de borstplooi. De tepel en het tepelhof krijgen een nieuwe positie hoger op de borst. Na het wegnemen van het overtollige huid worden de incisies gehecht. Na zo’n 2 weken gaan de hechtingen eruit.

Na de behandeling

Na de behandeling zijn de borsten gezwollen. Dit neemt vanzelf af. Na zo’n 2 tot 3 maanden zijn de borsten helemaal hersteld. Om de wondgenezing niet te verstoren, raden wij aan om 6 weken dag en nacht een speciale BH te dragen en daarna nog enkele tijd een sportbeha. Kracht zetten met de borstspieren vermijden (denk aan het tillen van boodschappen of kinderen), evenals zware lichamelijke inspanning en de armen boven het hoofd brengen. Vermijd gedurende deze periode blootstelling aan direct zonlicht. Gebruik wanneer nodig zonnebrandcrème met minimaal factor 30. De littekens van de incisies zullen nooit volledig onzichtbaar zijn. Na ongeveer 1 jaar zijn er alleen nog kleine witte lijntjes over, die door de positie nauwelijks waarneembaar zijn.

Risico’s en bijwerkingen

Zoals bij elke chirurgische ingreep brengt ook de borstlift risico’s met zich mee. Ongewenste nevenwerken komen echter maar zeer zelden voor. Toch willen wij u graag volledig informeren. De risico’s zijn: nabloeding, kans op infectie (minder dan 1%, drastisch lager bij niet-rokers), littekenhypertrofie en een afgenomen gevoeligheid. Uw arts zal u uitgebreid informeren over hoe de risico’s tot het minimale kunt beperken. Ook houden wij middels controles het helingsproces in de gaten. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC vindt u meer informatie over risico’s en bijwerkingen.

Borstimplantatenregister

Voor alle borstimplantaten die in Nederland worden geplaatst, geldt een wettelijke verplichting tot registratie om zo de kwaliteit van de borstimplantaten inzichtelijk te maken. Het borstimplantatenregister wordt beheerd door DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing), de organisatie die toezicht houdt op de veiligheid en kwaliteit van zorg voor vrouwen met borstimplantaten. Zo kunnen eventueel niet goed functionerende implantaten vroegtijdig gesignaleerd worden en zorgt de registratie voor een continu proces van feedback over de resultaten van gebruikte implantaten.

Uw persoonlijk consult

Is een borstlift voor u een zinvolle ingreep? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een eerste consult. Hierin kunt u uw wensen en vragen voorleggen aan een plastisch chirurg. Dit gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Voor een prijsoverzicht zie kosten borstvergroting.

borstlift

FAQ Borstlift

Mag ik roken vóór en na een borstlift?

Roken heeft een erg negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer de patiënten niet stoppen met roken. Daarom raden we onze patiënten aan minstens vier weken vóór en 6 weken na de behandeling te stoppen met roken.

Roken heeft een erg negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer de patiënten niet stoppen met roken. Daarom raden we onze patiënten aan minstens vier weken vóór en 6 weken na de behandeling te stoppen met roken.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker
geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel
afhankelijk van het soort werk dat u verricht. Daarnaast adviseren wij om 6
weken niet te sporten of zwaar werk te verrichten.

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht. Daarnaast adviseren wij om 6 weken niet te sporten of zwaar werk te verrichten.

Worden mijn borsten kleiner door een borstlift?

Bij een borstlift wordt het overtollige borstweefsel
verwijderd. De borsten zullen een beetje kleiner worden dan ze oorspronkelijk
waren. Als u meer volume wenst is, kan een borstlift met prothese een oplossing
zijn.

Bij een borstlift wordt het overtollige borstweefsel verwijderd. De borsten zullen een beetje kleiner worden dan ze oorspronkelijk waren. Als u meer volume wenst is, kan een borstlift met prothese een oplossing zijn.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • "Helemaal blij met het eindresultaat!"
  06 december, 2011 Geschreven door: Anoniem

  Helemaal blij met het eindresultaat! Het is me heel erg meegevallen, mede door de goede voorlichting en de professionele, doch menselijke, behandeling van alle betrokken mensen. Toch spijt van gehad dat ik het niet eerder heb gedaan, maar dan was ik waarschijnlijk niet zo goed geholpen omdat ik bij een ander terecht was gekomen.

 • 30 december, 2009 Geschreven door: Anoniem

  Ik heb 3 maanden geleden een borstlift met prothese ondergaan. Dit na heel veel jaren ontevredenheid met mijn borsten. Tijdens het eerste consult voelde ik me al gelijk op mijn gemak en werd er naar mij geluisterd. Er werd mij duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden waren. Ik heb vrij snel besloten om me in deze kliniek te laten opereren. De operatie is me heel erg meegevallen en een kleine 5 uurtjes later mocht ik weer naar huis.De eerste twee weken heb ik als zeer pijnlijk ervaren, ik kon niet zelf uit bed komen en elke beweging deed pijn. Helaas had ik de pech dat ik de ene na de andere complicatie kreeg en het daardoor erg moeizaam ging. Maar ik kon steeds met vragen en alles bij de kliniek terecht. Het maakte niks uit wanneer ik belde zelfs s'avonds. En als het nodig was kon ik gelijk terecht.Iedereen was even zorgzaam en lief. Ik ben goed opgevangen en geholpen en uiteindelijk gaat het nu heel goed.Ik ben super trots op het resultaat en iedereen in deze kliniek heel erg dankbaar voor al hun goede zorgen.

Bekijk alle ervaringen

Hoe heeft u de behandeling ervaren?