Tijdens een consult gesprek met de plastisch chirurg voor een bovenooglidcorrectie is het mogelijk dat het duidelijk wordt dat u geen indicatie hebt voor een bovenooglidcorrectie. Dit kan o.a. te maken met de stand van uw wenkbrauwen. Aan de hand van uw persoonlijke situatie en onderstaande illustraties met begeleidende tekst kunt u een inschatting maken of u naast een bovenooglidcorrectie rekening dient te houden met een wenkbrauwlift.

Wanneer de wenkbrauwen en de huid van het voorhoofd hun elasticiteit verliezen dan kan de wenkbrauw in een positie komen te staan die onder het bot van de bovenste oogkasrand is gelegen. Het betreft het afzakkende eindpunt van de wenkbrauw of de gehele wenkbrauw die een huidplooi op het bovenste ooglid veroorzaken. Is de wenkbrauw gaan hangen dan bent u wellicht gebaat bij een bovenooglidcorrectie gecombineerd met een wenkbrauwlift.

 

Afb. 1 U hoeft geen rekening te houden met een wenkbrauwlift.

Afb. 2 U dient rekening te houden met een wenkbrauwlift.

 

Tijdens het consult gesprek beoordeelt de plastisch chirurg uw persoonlijke situatie nauwkeurig, waarna een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld.

Reacties (2)

 • Anoniem

  Van begin tot laatste controle top !! Heel tevreden en niets te zien aan mijn ooglid correctie

  27-06-2019
 • Wendy

  Enkele jaren geleden in het ziekenhuis een boven ooglid correctie laten doen. Er werd toen al getwijfeld om ook een wenkbrauwlift te d oen maar alleen het boven ooglid zou al verlichting geven.
  Helaas zakt de boel nu weer en Zal ik in de toekomst toch een wenkbrauw lift moeten. Alleen kom ik nu niet meer in aanmerking voor een vergoeding vanuit het ziekenfonds. Dus….nog even door sparen.

  04-06-2019

Geef een reactie

0 van max. 400 karakters