Billen zijn in eerste instantie om op te zitten. De meeste billen vervullen die functie gelukkig met verve. Onze billen zijn echter ook bepalend voor ons figuur. Met platte billen wordt u spijkerbroek, jurk of zwembroek niet altijd goed opgevuld. Als uw billen aan de kleine kant zijn of u vindt de vorm van uw billen niet mooi dan biedt Kliniek Veldhoven de mogelijkheid voor een bilvergroting zonder bilimplantaten, waarbij er een zo natuurlijk mogelijk resultaat wordt nagestreefd.

Een bilvergroting met bilimplantaten wordt niet bij Kliniek Veldhoven uitgevoerd.

Uw billen vergroten met uw eigen lichaamsvet en/of bilimplantaten

Een bilcorrectie is mogelijk op twee manieren. U kunt bijvoorbeeld een subtiele bilvergroting krijgen met behulp van uw eigen lichaamsvet. Hiervoor wordt via een liposuctie behandeling onderhuids vetweefsel verwijderd uit uw buikstreek, onderrug, heupen en/of benen. U zult tijdens de behandeling niets merken, want het vindt plaats onder algehele verdoving. Daarna volgt de zogenaamde lipofilling. Dit is een methode waarbij uw eigen lichaamsvet in kleine hoeveelheden op de juiste plaatsen in uw billen wordt ingebracht. Het voordeel hiervan is dat u niet alleen grotere billen krijgt, maar ook vet verliest op delen waar contourverbetering gewenst is. Zo kunt u eenvoudig uw figuurcorrectie uitbreiden naar uw heupen, buik en benen. Uw billen opvullen met uw eigen lichaamsvet kan echter alleen wanneer u over voldoende vetpercentage beschikt. U dient te beschikken over een BMI boven de 18 en onder de 30.

Bij een bilvergroting met bilimplantaten plaatst de plastisch chirurg de siliconen in uw billen. Hiervoor maakt hij in de bilnaad een snede van ongeveer vier à vijf centimeter. Daarna wordt er vakkundig een holte in uw bilspier gecreëerd. Dit is de plek waar het bilimplantaat wordt geplaatst. Na de bilvergroting of de billift vervaagt het litteken en zal het minder zichtbaar worden. Bij Kliniek Veldhoven wordt er geen bilvergroting met bilimplantaten uitgevoerd.

Het verloop van de behandeling van een (Braziliaanse) billift of bilvergroting

Of de lipofilling behandelmethode voor u het meest geschikt is, kunt u vooraf in een consult met onze plastisch chirurg bespreken. De plastisch chirurg zal u zo goed mogelijk voorlichten, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.

Na de behandeling zult u een aantal adviezen moeten opvolgen voor een zo goed mogelijk resultaat. Zo mag u de eerste vier dagen niet zitten. Verder is het belangrijk om de eerste paar weken rustig aan te doen en mag u niet autorijden. De herstelperiode duurt circa zes weken. Sporten kunt u echter pas weer na ongeveer drie maanden. Wanneer u vragen heeft over het herstelproces, dan kunt u deze stellen tijdens een persoonlijk consult. De plastisch chirurg zal u ook vertellen wat de eventuele risico’s zijn.

Kliniek Veldhoven: de juiste plek voor plastische chirurgie

Bij Kliniek Veldhoven wordt u tijdens een persoonlijk consult goed voorgelicht over een bilcorrectie. Dit gesprek vindt plaats zonder verdere verplichtingen. Goed geïnformeerd weet u hierna wat de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie zijn. Ook de kosten en eventuele risico’s komen aan bod. Natuurlijk vertellen wij u ook het precieze verloop van de behandeling en de herstelperiode. Neemt u het besluit voor een bilcorrectie met uw eigen lichaamsvet? Dan kunt u rekenen op een behandeling door een deskundige plastische chirurg die lid is van de NVPC.

Wilt u uw billen opvullen met met lichaamseigen vet? Vraag dan een persoonlijk consult aan via het formulier op deze webpagina of bel 040-295 42 43!